Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

26 Νοε 2012

Που το πάει ο Κουράκης;

 Είναι γεγονός ότι ο αντιδήμαρχος και στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Κουράκης δεν συμμετέχει εδώ και καιρό στον κεντρικό πυρήνα διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μπουτάρης, Καπόν, Αβραμόπουλος, Ζέρβας) αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να κάνει το «δικό του παιχνίδι» προσδοκώντας προσωπικά οφέλη εκμεταλλευόμενος τις...
μεγάλες δυνατότητες εξουσίας που του δίνει η υπέρ-αντιδημαρχία του.Δεν είναι παράξενο το ότι τόσο έμπειρα στελέχη της δημόσιας ζωής με αδιαμφισβήτητες καλές προθέσεις πέφτουν στην παγίδα περίεργων καταστάσεων  τις οποίες, μετά από κάποιο σημείο,  δεν μπορούν να ελέγξουν. Είναι ακριβώς το εύρος της εξουσίας που συγκεντρώνουν στα χέρια τους, το οποίο τους κάνει να πιστεύουν ότι είναι άτρωτοι και άθικτοι. Και κάπως έτσι εκτίθενται, όπως ο κ. Κουράκης.

Περασμένες αλλά όχι ξεχασμένες «δραστηριότητες» του αντιδημάρχου που συζητήθηκαν:
-Το ξήλωμα του παρτεριού στην Ικτίνου ύστερα από εντολή Μπουτάρη (για να ευνοηθεί το κατάστημα του ανηψιού του Δημάρχου).
-Τα ανεκδιήγητα πασαλάκια στην οδό Μητροπόλεως . Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα αφού έγιναν και τροχαία ατυχήματα εξαιτίας τους. Τα ξήλωσε μέσα σε μια νύκτα (κυριολεκτικά) και ούτε μια δημόσια συγγνώμη για την πολύμηνη ταλαιπωρία των οδηγών.
-Πεζοδρόμηση Αγίας Σοφίας. Αισθητικό αίσχος και συνεχιζόμενη υποβάθμιση ενός μεγάλου εμπορικού δρόμου. Ποιους εξυπηρετεί  η παράνομη (πλέον)  πεζοδρόμηση-καρατσικαριό; Πολλά ακούγονται για επίδοξους ιδιοκτήτες καφετεριών.
-Το ξήλωμα καθιστικών και χώρου πρασίνου στον πεζόδρομο Γ.Σταύρου για να απλώσει τραπεζοκαθίσματα επώνυμο φαγάδικο της περιοχής. Κατά ένα περίεργο τρόπο το γεγονός αυτό αποσιωπήθηκε από το ΜΜΕ.
-Παρέλαβε ένα άθλιο δίκτυο ποδηλατοδρόμων  και το μετέτρεψε σε… άκρως επικίνδυνο!
-Οι 40 περίπου μελέτες που έδωσε μέχρι σήμερα σε μελετητικά γραφεία έναντι πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ  (ο ίδιος είναι αρχιτέκτονας) αφού πρώτα φρόντισε να απομακρύνει με συνοπτικές διαδικασίες τον διευθυντή αρχιτεκτονικών μελετών του Δήμου. Οι περισσότερες μελέτες παραμένουν εν αχρησία στα συρτάρια των υπηρεσιών του.

 Και οι νέες «δραστηριότητες» του αντιδημάρχου Κουράκη που θα συζητηθούν:
 
-Ανακοίνωσε στις 19.11.2012  την εκπόνηση μιας νέας μελέτης (!) για την πλατεία Διοικητηρίου, ενώ δημοσίως παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για το συγκεκριμένο έργο! Λεφτά για μελέτες υπάρχουν!
-Προχώρησε στην ανάπλαση του αρχαιολογικού χώρου των Λουλουδάδικων και παραδίδει αναβαθμισμένο τον χώρο στις καφετέριες της περιοχής! Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε στις 11. 11.2012 ότι ένα μέρος της ανάπλασης θα αποδοθεί για μερική (;) χρήση τραπεζοκαθισμάτων!
-Κι ενώ περιμέναμε την άμεση κατεδάφιση του πρώην Ιντέρνι στη νέα παραλία, όπως ο ίδιος έχει εξαγγείλει, αυτή τη στιγμή τα συνεργεία που κατασκευάζουν το έργο στο παραλιακό μέτωπο, προχωρούν με ιδιαίτερη επιμέλεια στην αναβάθμιση το περιβάλλοντα χώρου της συγκεκριμένης καφετέριας-μπαρ!
-Η υπόθεση της πεζοδρόμησης της Προξένου Κορομηλά δεν ήταν κάτι το τραγικό. Τραγική ήταν η αγωνία του αντιδημάρχου να κρύψει πίσω από το δάκτυλο του την ουσία του θέματος…
-  Η λειτουργία άνευ αδείας και άνευ WC (;) της νέας καφετέριας στη νέα παραλία, ιδιοκτησίας Δήμου Θεσσαλονίκης, στον μισθωτή της οποίας ο αντιδήμαρχος «παραχώρησε» τις δημοτικές τουαλέτες για…αποκλειστική χρήση της επιχείρησης του!
-Στην ιδία περιοχή,  οι υπόλοιπες καφετέριες  έχουν προσφύγει στα δικαστήρια για τον εξοντωτικό οικονομικό πόλεμο που τους έχει  κηρύξει ο αντιδήμαρχος για πολεοδομικές ατασθαλίες, πολλές από τις οποίες έχουν τακτοποιηθεί. Τα συνεχιζόμενα υψηλά πρόστιμα, όμως, απειλούν τη λειτουργία των καταστημάτων τους και… ο συνειρμός δικός σας.

Συνεπώς, που το πάει ο κ. Κουράκης; Kαι ο ίδιος τι δεν έχει καταλάβει;

Γ.Σ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη