9 Νοε 2012

Κέχοδεν η φορβάς εν άλω

Ο Μίμης έφυγε. Πάλι. Όλο φεύγει. Από πού; Δεν έχει σημασία. Το παρήγορο είναι ότι δεν θα εγκαταλείψει το στασίδι που έχει σε όλους τους μεγάλους τηλεοπτικούς ναούς. Κάνοντας μία αναδρομή καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το μόνο που προσέφερε στον τόπο είναι η...
στήριξή του στον Ολυμπιακό το 1989, όταν ο ιστορικός σύλλογος περιδινιζόταν στο σκάνδαλο Κοσκωτά, αφού στα ταμεία του συλλόγου είχαν εισρεύσει δισεκατομμύρια δραχμών από τα υπεξαιρεμένα κεφάλαια της Τράπεζας Κρήτης. Ήταν τότε που δημοσιογράφος τις δημοσίευσε άρθρο στον Οικονομικό Ταχυδρόμο με τον τίτλο «Μπέρδεψε τις κόκκινες σημαίες».

Πριν πληροφορηθώ, όμως, την αποχώρηση του Μίμη από το ΠΑΣΟΚ είχα περάσει μία μεγάλη αγωνία. Έτρωγα τα νύχια μου περιμένοντας να δω τη στάση που θα τηρούσε στην ψηφοφορία για το τερατοσχέδιο ο μέγας Ψαρριανός. Μέχρι που εισήλθε ο βουλευτής εις την αίθουσαν του Βουλευτηρίου και εδήλωσε την παρουσία του με ένα στεντόρειο «ΠΑΡΩΝ». Εις εκδήλωσιν τιμής και σεβασμού προς τον τεράστιο σοσιαλιστή παρακαλώ τώρα όλους τους αναγνώστες του ευγενούς τούτου blog να εγερθώσι και απαγγείλωσιν εις στάσιν προσοχής τον ύμνον της ΔΗΜΑΡ. Αφού, όμως, προηγουμένως αναλογισθώσιν ότι ο τεράστιος αυτός πολιτικός εψήφισε το τερατοσχέδιο περδόμενος, ενώ θα ψηφίσει τον Προϋπολογισμόν χέων. 

Ιδού, λοιπόν, ο ύμνος της ΔΗΜΑΡ:

Στίχοι: Γρηγόρης Ψαριανός
Μουσική: Τζίμης Πανούσης

Εκλογές, κόμματα
με φρου φρου κι αρώματα.
Διαδηλώσεις, κόμματα
μ' ανοιγμένα στόματα.

Ψηφοδέλτια σταύρωνα
κι όλη νύχτα καύλωνα.
Στης βουλής τα έδρανα
αχ κι εγώ να έκλανα.

Δεν μπορώ άλλο Θανάση
στα εικοσιπέντε έχω γεράσει.
Δεν μπορώ άλλο Θανάση
κάνε στάση.

Υπουργεία, τέρατα
γαμημένα κέρατα.
Φέξε μου και γλίστρισα
ως της γης τα πέρατα.

Στα σχολεία γάματα
γράμματα σπουδάματα.
Του Θεού τα πράματα
φτύστα τους κατάμουτρα.

Δεν μπορώ άλλο Θανάση
στα εικοσιπέντε έχω γεράσει.
Δεν μπορώ άλλο Θανάση
κάνε στάση.

Πληρωμές, χαρτόσημα
φόροι, γραμματόσημα.
Στο γαμήσι πρόστιμα
μαγκιά, κλανιά κι απόστημα.

Μπάτσοι, αύρες, ράμματα
'ξηγημένα πράγματα.
Τώρα στα γεράματα
μάθε γέρο γράμματα.

Δεν μπορώ άλλο Θανάση
στα εικοσιπέντε έχω γεράσει.
Δεν μπορώ άλλο Θανάση
κάνε στάση.


Τώρα γνωρίζουμε όλοι γιατί ο εν λόγω βουλευτής διαμαρτυρόταν από του βήματος της Βουλής που οι αγανακτισμένοι φώναζαν απ’ έξω «Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή». Θεωρεί τη Βουλή χέστρα και όχι μπουρδέλο.
Δια την πληρότητα της σημερινής ενημέρωσης, παρακαλείσθε να σημειώσετε ότι ο κ. Ψαρριανός είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη