28 Νοε 2012

Θα φορολογούνται και οι αρρώστειες ! Είσαι άρρωστος; Θα πληρώσεις!

Έτσι, θα παίζαμε -προφανώς- το θέμα της κατάργησης εκπτώσεων φόρου εισοδήματος, όπως δηλαδή παίζουν τα "κανάλια" το θέμα της κατάργησης της αύξησης του αφορολόγητου ορίου, για τα παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι δεν "φορολογούνται τα παιδιά", απλά ...
καταργείται η πρόσθετη έκπτωση λόγω αφορολόγητου, όπως δηλαδή καταργείται η πρόσθετη έκπτωση του 20% για ιατρικές δαπάνες (γίνεται μάλλον 10% και μέχρι ένα όριο εισοδήματος) ή η έκπτωση για τους τόκους των στεγαστικών δανείων.
Μέτρα προφανέστατα άδικα, δεν υπάρχει αμφιβολία, πολλαπλά άδικα μάλιστα, αφού μας έβαλαν να πάρουμε στεγαστικό δάνειο και τώρα καταργούν (σύμφωνα με διαρροές πάντα) την έκπτωση, αλλά οι κραυγές και οι σοφιστείες για να γίνει πιασάρικο το θέμα, δεν ωφελούν κανέναν.
Αντίθετα, προκαλούν σύγχιση (το αποτέλεσμα θα είναι τελικά το ίδιο) και φουσκώνουν το ποτάμι του λαϊκισμού.
Δεν φορολογούνται τα παιδιά λοιπόν, απλά δεν γίνονται διακρίσεις που έπρεπε να γίνονται: είτε έχεις, είτε δεν έχεις παιδιά, η κλίμακα φόρου εισοδήματος είναι ίδια. Τόσο απλά.
Κι αυτό γίνεται, επειδή απλούστατα το κράτος ψάχνει να μαζέψει απεγνωσμένα 20,2 δις από άμεσους φόρους. Κι επειδή όλοι (όλοι λέμε, όλοι), οι θεωρητικά "πλούσιοι" -τα αφεντικά των τηλεεισαγγελέων λαϊκιστών- δηλώνουν ζημίες, συνεπώς δεν θα πληρώσουν δεκάρα τσακιστή για φόρο εισοδήματος, τη νύφη θα πληρώσουμε εμείς οι υπόλοιποι, με τέτοιες αλχημείες.
όπως βλέπετε όλοι οι επώνυμοι, καναλάρχες, εργολάβοι, νταβατζήδες και λοιποί
δηλώνουν ζημίες, επομένως δεν θα πληρώσουν φόρους. Άρα θα τους πληρώσεις εσύ.

Την αδικία μπορείς να την περιγράψεις με ακρίβεια. Είναι από μόνη της ...άδικη. Δεν χρειάζονται υπερβολές.

Βασίλης Προκοπίδης/taxalia

εγώ πάντως σας τα ΄πα, πολλές φορές και προεκλογικά. Άλλαξε τίποτε; 
διαβάστε και πείτε μου : 

Δέκα πράγματα που δεν θα γίνουν μετά τις εκλογές

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη