29 Νοε 2012

Ο Πανοζάχος τώρα δικαιώνεται...

Όταν ο Πανοζάχος κατέθετε στη Δίκη της υπεξαίρεσης πως η υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης είναι ανάμεσα στα 9,5 και τα 16,5 εκ. ευρώ πολλοί τον λοιδόρισαν!
Τώρα που ακόμη και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Εφετείου λέει ότι ο Σαξώνης δεν είναι δυνατό να έχει κλέψει πάνω από...
21 εκ. ευρώ, όλοι γυρίζουν στην κατάθεση Πανοζάχου.
Κάποιοι μάλιστα έσπευσαν να πουν ότι ο γνωστός φοροτεχνικός και οικονομολόγος απλώς επιτελεί το κομματικό του καθήκον! Αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου κομματικά. Ο Δημ. Πανοζάχος έχει ψάξει πολύ καλά την υπόθεση. Έχει άλλωστε και την επιστημονική επάρκεια αλλά και την εμπειρία και τη γνώση αφού ήταν ο τεχνικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως και σε πολλούς Δήμους.
Ο ίδιος μάλιστα είχε ζητήσει να κάνει πραγματογνωμοσύνη από την οποία θα προέκυπτε ότι το πόρισμα Τσεμπερά δεν αποτυπώνει την αλήθεια, ότι έχει λάθη σοβαρότατα και -το κυριότερο- ότι οδηγεί τη διερεύνηση της υπόθεσης σε λανθασμένες παραδοχές και ολισθηρούς δρόμους! Δυστυχώς κάποιοι απέρριψαν το αίτημα, με αποτέλεσμα όλη η δικογραφία να βασίζεται σε ένα εξωπραγματικό νούμερο.
Πάνω στην εμπεριστατωμένη άποψη του Πανοζάχου ήρθε χθες και κούμπωσε η άποψη του Προέδρου του Δικαστηρίου, ο οποίος τί είπε; Το απλούστερο... Ότι δηλαδή ο Σαξώνης δεν είναι δυνατό να έχει κλέψει περισσότερα χρήματα από όσα μετρητά είχε αναλάβει από το Ταμείο όλα τα προηγούμενα χρόνια! Το δεδομένο ότι έχει πάρει συνολικά 21,3 εκ. ευρώ το ξέρουμε γιατί αποδείχθηκε στο Δικαστήριο. Άρα, αυτό το νούμερο είναι το "ταβάνι". Υπάρχουν επίσης στοιχεία ότι ο Σαξώνης δεν έκλεβε όλα τα μετρητά που αναλάμβανε, έκανε και κάποιες πληρωμές, ώστε να καλύπτει τα ίχνη του, να μην εκτίθεται όταν υπήρχαν επείγουσες υποχρεώσεις και να κοιμίζει όσους τον έλεγχαν. Άρα το αληθινό νούμερο της τρύπας του ταμείου θα πρέπει να είναι αρκετά παρακάτω, δηλαδή μέσα στο εύρος που έδωσε στην κατάθεσή του ο Δημ. Πανοζάχος.
Το ουσιαστικότερο όμως είναι το άλλο: η κοινή γνώμη που εθίστηκε στο γιγάντιο νούμερο των 51,4 εκ. ευρώ θα πρέπει να πιστέψει ότι δεν εκλάπησαν ποτέ τόσα λεφτά. Η συντήρηση της άποψης για ένα τόσο μεγάλο ποσό εξυπηρέτησε επικοινωνιακές σκοπιμότητες, γιατί άλλα συμπεράσματα προκύπτουν όταν η υπεξαίρεση υπολογίζεται στα 51,4 εκ. ευρώ (ότι φτάνουν για να φάνε όλοι)  και άλλα σε ένα υποδιπλάσσιο ποσό.
Σε κάθε περίπτωση όλοι όσοι παραπλάνησαν τη Δικαιοσύνη αλλά και όσοι -σε όλους τους χώρους- διατήρησαν στην επικαιρότητα ψευδή στοιχεία οφείλουν να απολογηθούν και να τα αποκαταστήσουν. Αμέσως. 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη