12 Νοε 2012

Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΠΑΣΟΚ»

«To ΠΑΣΟΚ ήταν η φούσκα της Μεταπολίτευσης» τάδε έφη Γιάννης Δατσέρης, ο πιο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλου.
Συ είπας κύριε Δατσέρη, εμείς γιατί να φέρουμε αντίρρηση. Αν κάποιος παρακολουθήσει από απόσταση την πορεία του..
ΠΑΣΟΚ, στη μεταπολίτευση, δεν χρειάζεται ασφαλώς να περιμένει ένα στέλεχος της Ιπποκράτους, για να διαπιστώσει ότι το κόμμα αυτό επρόκειτο περί …φούσκας.
Ενδεχομένως όλη η μεταπολίτευση να εξελίχθηκε σε μια φούσκα, γιατί πολλοί πολιτικοί στην Ελλάδα, είδαν την εξουσία ως μέσο είτε για να γίνουν γνωστοί, είτε για να πλουτίσουν, είτε για να «περάσουν» απλά καλά στη ζωή τους, στις πλάτες του ελληνικού λαού. Όμως, το ΠΑΣΟΚ, είναι το κόμμα της πρωτοπορίας σε αυτό! Άλλωστε καλώς ή κακώς το ΠΑΣΟΚ, κυβέρνησε στην μεταπολίτευση τα περισσότερα χρόνια και μάλιστα με διάρκεια όπως οι περίοδοι 1981-1989 και 1993-2004!!!
Το ΠΑΣΟΚ, είναι το κόμμα που ίδρυσε ο ιδιαίτερα χαρισματικός στο λόγο, οραματιστής για την Ελλάδα – λαοπλάνος, ψεύτης, απατεώνας κατ άλλους – πολιτικός Ανδρέας Παπανδρέου. Είναι ο άνθρωπος που άλωσε στην κυριολεξία το Δημόσιο, διορίζοντας κατά χιλιάδες πολίτες χωρίς αξιολόγηση και με διαβατήριο την «κομματική» ταυτότητα του «πράσινου» οπαδού, πετυχαίνοντας το πολύ απλό! Να εξασφαλίσει για χρόνια την παραμονή του στην εξουσία αφού οι …βολεμένοι, ανταπέδωσαν οικογενειακώς πλέον το ρουσφέτι του διορισμού.
Το ΠΑΣΟΚ, είναι το κόμμα όπου ο ιδρυτής του από το μπαλκόνι στο Πεδίον του Άρεως, νομιμοποίησε τη μίζα στην Ελλάδα – όχι ότι δεν υπήρχε και πριν - όταν ο διοικητής της ΔΕΗ ζήτησε και πήρε μίζα 500.000.000 δραχμές. Ο «ακέραιος» πρωθυπουργός αναγκάστηκε τότε να πει: «Είπαμε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του, αλλά όχι και πεντακόσια εκατομμύρια!»
Έτσι ετέθησαν τα όρια: Πάρε μίζα κ εσύ, αλλά το ποσόν να είναι κάπως λογικό… Για να μην θυμηθώ τον σημερινό πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια που δάνεισε κάποια χρήματα κάποτε στον Παπανδρέου, για την περίφημη ροζ βίλα της Εκάλης. Αλήθεια αυτά τα χρήματα επεστράφησαν ποτέ Κάρολε;
Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα, που αξιοποίησε τρία πακέτα Ντελόρ, χρήματα εκατοντάδων χιλιάδων σημερινών εκατομμυρίων Ευρώ. Αλήθεια που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα σε ποιες επενδύσεις; Στο Ρίο Αντίρριο ή στην Αττική Οδό, έργα που κόστισαν μυθώδη ποσά;
Το ΠΑΣΟΚ, είναι το κόμμα όπου ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Τσουκάτος, δήλωσε ευθαρσώς ότι πήρε μίζα 1.000.000 μάρκα και την έδωσε στο κόμμα!!! Τα χρήματα δεν βρέθηκαν ποτέ…αγνοούνται και ο Τσουκάτος κυκλοφορεί ελεύθερος!!!
Το ΠΑΣΟΚ, είναι το κόμμα που ο Γιώργος Παπανδρέου, υιός του Ανδρέα, σε 100 μέρες θα άλλαζε την χώρα, όμως το μόνο που έκανε ήταν να πάει στο ακριτικό Καστελλόριζο εκεί που κυματίζει περήφανα η ελληνική σημαία και να δεσμεύσει τη χώρα για πολλές γενιές, βάζοντας στο μνημόνιο και στο Δ.Ν.Τ.
Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ, για το οποίο θα μπορούσαμε να γράψουμε χιλιάδες λέξεις… το κόμμα όμηρος των ρουσφετιών του, όμηρος των συνδικαλιστών του, όμηρος των επιλογών του, που σβήνει σήμερα σαν κερί αργά βασανιστικά και μάλλον σε λίγο καιρό θα χαθεί και θα περάσει στην ιστορία, μαζί με την θλιβερή πορεία του, όπως άλλα κόμματα πριν από τη χούντα των συνταγματαρχών.
Ας ελπίσουμε, το τέλος της ιστορίας του να μην βυθίσει και πάλι την Ελλάδα στο σκοτάδι για πολλά χρόνια…
Ο ΜΑΧΙΜΟΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη