9 Νοε 2012

Συνάντηση Μεϊμαράκη - Νίκολιτς

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Tomislav Nicolic , ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.
Ο κ. Nicolic  πισκέφθηκε τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου επικεφαλής..
οκταμελούς αντιπροσωπείας, στην οποία μετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ivan Mrkic, ο Υπουργός Πολιτισμού και Ενημέρωσης κ. Bratislav Petrovic, καθώς και ο Πρέσβης της Σερβίας στην Αθήνα κ. Dragan Zupanjevak.
Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση μετείχαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Νάκος και ο Πρέσβης της χώρας μας στο Βελιγράδι κ. Δημοσθένης Στωίδης.
Προσφωνώντας ο κ. Μεϊμαράκης τον Σέρβο Πρόεδρο δήλωσε:
«Σας υποδεχόμαστε με χαρά στη Βουλή των Ελλήνων. Η επίσκεψή σας στη χώρα μας συνιστά μια μεγάλη μέρα για τις σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας. Θεωρώ ότι από τις συζητήσεις σας με την ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία θα προκύψουν εποικοδομητικά συμπεράσματα.
Τα Κοινοβούλια των χωρών μας μπορούν να διευρύνουν και να εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο τη συνεργασία τους, προς το συμφέρον των πολιτών των δύο χωρών αλλά και των ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε στην ευρύτερη περιοχή».
Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, απαντώντας στην προσφώνηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, είπε:
«Κύριε Πρόεδρε, διετέλεσα είκοσι ένα έτη βουλευτής. Υπήρξα και Πρόεδρος του Σερβικού Κοινοβουλίου. Αλλά στη Βουλή των Ελλήνων αισθάνομαι ως αρχάριος.
Διακατέχομαι από αισθήματα συγκίνησης και χαράς γιατί βρίσκομαι στο λίκνο του πολιτισμού. Ελπίζω στο μέλλον να έχουμε ακόμα στενότερη συνεργασία, ιδιαίτερα στο επίπεδο μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων. Χρειαζόμαστε την εμπειρία σας κυρίως όσον αφορά την πορεία μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

O Πρόεδρος της Σερβίας στην Αθήνα, τώρα

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη