13 Νοε 2012

Επεκτείνονται οι "λαϊκές των παραγωγών"

«Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει το πρόγραμμα δωρεάν διανομής βασικών τροφίμων αξίας 23 εκατ. σε 600 χιλιάδες ανθρώπους» δήλωσε στον Α989 ο ...
Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, προαναγγέλλοντας ενίσχυση του προγράμματος το 2013 όπως επίσης έκανε λόγο και για «παροχή βοήθειας με γαλακτοκομικά και φρούτα, σε σχολεία».
Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης είπε επίσης ότι θα επεκταθούν οι λαϊκές των παραγωγών όπως αυτή που έγινε πιλοτικά στο Βύρωνα, με στόχο να μειωθούν οι τιμές των αγροτικών προϊόντων. «Η πρώτη αγορά αγροτών λειτουργεί στην Πρέβεζα. Τις επόμενες εβδομάδες θα λειτουργήσουν σε Κοζάνη και Κρήτη».
Προανήγγειλε επίσης ενίσχυση των προγραμμάτων για τους νέους αγρότες τονίζοντας ότι «δίνουμε 10-15.000 ευρώ σε 10 χιλιάδες νέους αγρότες να μη φύγουν από την περιφέρεια. Δώσαμε γη σε 4 χιλιάδες ανθρώπους που δεν είχαν, όπως επίσης και εξισωτική αποζημίωση για τα απομακρυσμένα νησιά ώστε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους».
Ανακοίνωσε επίσης ότι «με ένα ψηφιακό πρόγραμμα θα πάμε το Διαδίκτυο στην τελευταία γωνιά της Ελλάδας»
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τέλος, επέμεινε ότι «πρέπει ταυτόχρονα με τη δημοσιονομική προσαρμογή να αρχίσει κι η ανάπτυξη».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη