16 Νοε 2012

Γιατί κανένα κανάλι δεν καλεί το σωματείο της VODAFONE;

Σκίζονται, εδώ και μέρες, να στέλνουν e-mails στα Μ.Μ.Ε. οι εργαζόμενοι στη VODAFONE, τους οποίους η εταιρεία καλεί σε "εθελούσια ανεργία". Βάζουν οι άνθρωποι και τα τηλέφωνά τους, μπας και τους καλέσει κανένας δημοσιογράφος να πουν τον πρόβλημά τους, αλλά ....ομερτά από τα δημοσιογραφάκια! Πού να τολμήσουν  οι ξεφτιλισμένοι οσφυοκάμπτες να ....


αναφερθούν στη VODAFONE; Θα κοπεί η διαφήμιση γαρ...
Εσείς το λέτε αυτό δημοσιογραφία; Δημοσιογραφία που υπαγορεύουν οι διαφημιζόμενοι;

ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ:

Kαλημέρα σας,
Σας επισυνάπτουμε νεότερη ανακοίνωσή μας σχετικά με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στο οποίο προχώρησε η διοίκηση της Vodafone Ελλάδος και το οποίο επεκτείνει και την απάντηση του Σωματείου μας. Για την οποιαδήποτε επ/νία μπορείτε να καλέσετε:
- Θεοδωροπούλου Σοφία 6944600.....
- Χατζηστέλιος Δημήτριος 6941580.....


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
(Αρ. Απόφ. Πρωτοδικείου: 5215/2008)
Τηλ.: +30 210 6702 590 - Φαξ: +30 210 6702 580 - Ε-mail: info@pasevodafone.gr
Αρ. Πρωτ. 60 /2012
Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2012
ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ" ΑΝΕΡΓΙΑ
ΑΙΣΧΟΣ!
Με ψέματα, εκβιασμούς και βία προσπαθούν να περάσουν την εθελουσία!
Καταγγέλλουμε τις ύπουλες μεθοδεύσεις για επέκταση του προγράμματος σε όλες τις Διευθύνσεις!
Συνεχίζουμε με καθημερινές επαναλαμβανόμενες Στάσεις Εργασίας μέχρι και την Δευτέρα 19/11,
από τις 12 το μεσημέρι μέχρι την λήξη της βάρδιας
Συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου σήμερα στη 1μμ στο κτίριο της Παλλήνης
Ξεπέρασαν κάθε όριο οι μεθοδεύσεις της Διοίκησης της VODAFONE για να περάσει το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου, στην πραγματικότητα πρόγραμμα οργανωμένων, μαζικών και συγκαλυμμένων απολύσεων. Με οργή και αηδία παρακολουθούμε αυτή την εβδομάδα την συντονισμένη προσπάθεια των προϊσταμένων να κάμψουν τις αντιστάσεις των συναδέλφων και να εκδιώξουν όσο μπορούν περισσότερους συναδέλφους στην ανεργία.
> Το Σωματείο προειδοποίησε από την πρώτη στιγμή τους συναδέλφους ότι η προσπάθεια μείωσης του προσωπικού γρήγορα θα επεκταθεί σε όλες τις Διευθύνσεις. Πραγματικά, από χτες, στα ύπουλα και μουλωχτά επιχειρούν να επεκτείνουν το πρόγραμμα σε όλες τις Διευθύνσεις, ενώ το Δελτίο Τύπου της εταιρίας και η επίσημη ενημέρωση που έγινε την περασμένη Τρίτη προς όλους τους συναδέλφους μιλούσε -ψευδώς και παραπλανητικά, όπως αποδείχτηκε- μόνο για την Διεύθυνση του Customer Operations. Από χτες, οι managers της Τεχνικής Διεύθυνσης καλούν σε έκτακτες συναντήσεις τις ομάδες τους, για να τους ανακοινώσουν ότι «όποιος συνάδελφος επιθυμεί, μπορεί να ενταχτεί στο πρόγραμμα». Πρόκειται για οργανωμένη προσπάθεια διαμόρφωσης κλίματος πανικού, προκειμένου να ξαποστείλουν όσο μπορούν περισσότερους. Προφανώς, η επίσημη ανακοίνωση είχε σκοπό να διαιρέσει τους εργαζόμενους, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι «το θέμα αφορά μόνο το customer».
> Ενώ η επίσημη ανακοίνωση της Διοίκησης, μιλούσε για εθελοντική συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας και έθετε ως μοναδικό υπεύθυνο για να τρέξει το πρόγραμμα την κα Θάνου από την Διεύθυνση Προσωπικού, στην πράξη έχουν επιστρατεύσει όλο το διοικητικό προσωπικό, από managers μέχρι team leaders, για να πιέσουν/εκβιάσουν/πείσουν τους συναδέλφους να παραδώσουν την θέση εργασίας τους, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο:
Άλλοι ξεμοναχιάζουν έναν-έναν τους συναδέλφους σε ιδιαίτερες συναντήσεις, όπου τους εκβιάζουν ανοιχτά ότι «ή θα δηλώσουν συμμετοχή στην «εθελουσία» ή θα απολυθούν εδώ και τώρα» (όπως πχ. υφιστάμενοι του manager του Coorporate Customer Operations, Αποστολόπουλου Νικόλαου)! Άλλοι κάνουν ομαδικές συναντήσεις για να «ενημερώσουν» για το πρόγραμμα, όπου εκβιάζουν εμμέσως τους εργαζόμενους με δηλώσεις του τύπου «δηλώνει συμμετοχή όποιος θέλει, αλλά... δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο για όποιον παραμείνει στην εταιρία»! Δεν λείπουν οι υποκρισίες και οι ανοησίες του τύπου «σκέψου μήπως θέλεις να ανοίξεις δική σου επιχείρηση», «χρειάζεσαι να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στο παιδί και την οικογένειά σου» και άλλες τέτοιες χυδαιότητες!
> Καταγγέλλουμε ακόμη την επιχείρηση παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης από «αφοσιωμένους» προϊσταμένους (όπως π.χ. υφιστάμενοι του manager του Consumer Customer Operations, Κωνσταντίνου Φινέσκου). Σε μια επίδειξη υπερβάλλοντα ζήλου, κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν με κάθε τρόπο (φραστικές επιθέσεις, συκοφαντίες κ.α.) να εμποδίσουν την πραγματοποίηση περιοδείας των εκπροσώπων του Σωματείου στα γραφεία της εταιρίας για την ενημέρωση των συναδέλφων και το κάλεσμα σε συμμετοχή στις επαναλαμβανόμενες Στάσεις Εργασίας και Γενικές Συνελεύσεις.
Για όλα τα παραπάνω, θεωρούμε όλο το διοικητικό προσωπικό της εταιρίας, ειδικά την Διεύθυνση Προσωπικού και προσωπικά τον CEO απολύτως υπεύθυνους για όλα αυτά τα έκτροπα, για τα ψέματα, τους εκβιασμούς και την βία που χρησιμοποιούνται για να περάσει η εθελουσία.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εδώ και τώρα να σταματήσουν οι ατομικές και ομαδικές συναντήσεις δήθεν «ενημέρωσης για την εθελούσια», οι έμμεσοι και άμεσοι εκβιασμοί και οι απειλές από τους προϊσταμένους, η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και της αντίστασης των εργαζομένων στην εθελουσία.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ «ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ».
Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις καθημερινές επαναλαμβανόμενες Στάσεις Εργασίας
Με την ανακοίνωση του προγράμματος εθελουσίας την Τρίτη 13/11, το Σωματείο προειδοποίησε για όλα αυτά που θα πρέπει να περιμένουμε και με απόφαση των Γενικών μας Συνελεύσεων, προχωρήσαμε σε επαναλαμβανόμενες καθημερινές Στάσεις Εργασίας και καθημερινές Γενικές Συνελεύσεις στα διάφορα κτίρια της εταιρίας. Οι στάσεις εργασίας θα συνεχιστούν μέχρι και την Δευτέρα 19/11, οπότε λήγει το πρόγραμμα της εθελουσίας (τουλάχιστον απ’ όσο γνωρίζουμε μέχρι τώρα από την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας), και σε νέα Γενική Συνέλευση θα αποφασίσουμε πως θα προχωρήσουμε.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ακόμη πιο μαζικά σήμερα Παρασκευή 16/11, το Σαββατοκύριακό 17-18/11 και την Δευτέρα 19/11 στις Στάσεις Εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι την λήξη της βάρδιας. Κατεβάζουμε τα ακουστικά, κλείνουμε τους υπολογιστές και προσερχόμαστε στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, που σήμερα θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Παλλήνης στη 1μμ για να οργανώσουμε την αντίστασή μας στο πρόγραμμα εθελουσίας.
Συνάδελφοι,
Η θέση εργασίας δεν είναι δωράκι της εργοδοσίας, είναι κεκτημένο δικαίωμα και μέσο επιβίωσης για κάθε εργαζόμενο, για το οποίο σήμερα πρέπει να παλέψουμε καθημερινά για να διατηρήσουμε. Οι θέσεις εργασίας δεν είναι ατομική υπόθεση, να τις εμπορευόμαστε με τους εργοδότες, να τις πουλάμε για ένα κομμάτι ψωμί. Είναι συλλογική κατάκτηση και συλλογικά τις υπερασπιζόμαστε, με τον αγώνα και το Σωματείο μας.
ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/11,
ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ