6 Δεκ 2012

Εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη ο Βαρτζόπουλος για το θέμα Ψωμιάδη!

- Ένταση στην "Ομάδα Ψωμιάδη"
- Προβληματισμός για τη διαδοχή.
- Τρία στρατόπεδα (μοιάζουν να) σχηματίζονται!
- Τζιτζικώστας, Τσαμασλής και Διονύσης στις επάλξεις!
- Όλες οι πληροφορίες...

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου Ειδικών Πολιτικών του Πρωθυπουργού και πρώην Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης αναμένεται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ασχοληθεί με τη διαδοχή του Παναγιώτη Ψωμιάδη, αναφέρουν οι...
τελευταίες πληροφορίες από το "Γαλάζιο Στρατόπεδο" της Θεσσαλονίκης!

Τρία στρατόπεδα
Έως τώρα, σύμφωνε με όλες τις ενδείξεις έχουν διαμορφωθεί τρία στρατόπεδα εντός της περιφερειακής ομάδας του Παναγιώτη Ψωμιάδη, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν θα παραμείνουν και τρία μέχρι το τέλος. Ο "ψυχίατρος" έχει λάβει εντολές να χαρτογραφήσει το τοπίο και στη συνέχεια να ενημερώσει τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά όσοι το ξέρουν στοιχηματίζουν ότι τελικά θα μείνει μία και μόνη λύση, που θα εκλεγεί ομοθύμως από την ομάδα, που εντός του Δεκεμβρίου θα κληθεί να εκλέξει τον διάδοχο του Παναγιώτη.
Όπως ήδη σας ενημερώσαμε έγινε σύσκεψη στο γραφείο του Πανίκα σύσκεψη με τους επτά αντιπεριφερειάρχες για το θέμα, ενώ για αύριο ο ίδιος συγκάλεσε σύσκεψη όλης της περιφερειακής ομάδας. Όλα δείχνουν ότι ο Πανίκας θα επιμείνει στην υποψηφιότητα του αδελφού του Διονύση, χωρίς αυτό όμως να φάνηκε (τουλάχιστον από τις πρώτες αντιδράσεις) να συναντά την επιδοκιμασία των αντιπεριφερειαρχών. Ωστόσο, η οικογένεια Ψωμιάδη κρατά έναν σκληρό πυρήνα περιφερειακών συμβούλων μαζί της...

Ο "Τζιτζι"
Απέναντι του είναι βέβαιο ότι θα είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που εδώ και καιρό έχει ενημερώσει το "Σύστημα Σαμαρά" ότι επιθυμεί να διαδεχθεί τον Πανίκα, με τον οποίο δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων. Ο... "Μικρός", ή "Τζίτζι" όπως τον λένε μέσα στη ΝΔ, έχει βλέψεις αλλά και φόντα να αναδειχθεί σε υψηλές πολιτικές θέσεις. Τόσο ο Δήμος της Θεσσαλονίκης όσο και η θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μετά τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μέσα στις επιδιώξεις του. Αλλά κάποιοι φροντίζουν να του υπενθυμίζουν ότι οι στόχοι κατακτώνται μέσα από σκληρή δουλειά, προσωπική δοκιμασία και έκθεση στο Λαό, στοιχεία από τα οποία αυτός γλύτωσε αφού εκλέχτηκε χωρίς σταυρό! Και στη συνέχεια χάρη σε μία τροπολογία- δώρο, που "διόρθωσε" τη διάταξη του Καλλικράτη που απαγόρευε στους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες να εκλέγονται περιφερειάρχες, μπορεί να είναι υποψήφιος!
Ωστόσο, "το' χει"! Ούτε και ο μεγαλύτερος αμφισβητίας δεν μπορεί παρά να του πιστώσει ότι ως βουλευτής αλλά και ως αντιπεριφερειάρχης έδειξε θαυμάσια στοιχεία πολιτικής συγκρότησης και δικαιωματικά έχει την καλύτερη "πολ ποζίσιον" για αυτήν την εκλογή.

Ο Γιώργος Τσαμασλής  
Υποψήφιος αναμένεται να δηλώσει αύριο και ο "κομματικός" Γιώργος Τσαμασλής, που θεωρεί ότι αποτελεί τη μόνη λύση προκειμένου η παράταξη ενωμένη και μακριά από πολέμους και προσωπικές στρατηγικές να πορευθεί προς τις εκλογές. Ο ίδιος λέει σε συνομιλητές του ότι στη φάση αυτή πρέπει να υπάρξει μεταβατικός περιφερειάρχης και όχι κάποιος που ενώ θα αναδειχθεί μέσα από ένα στενό κύκλο, θα λάβει αναλογικώς πολύ μεγαλύτερη... "λαμπρότητα" αλλά και το πρόκριμα να προχωρήσει σε προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις του με τα φόντα που στη διαδικασία θα αποκτήσει...

Ο ρόλος του Βαρτζόπουλου
Κανονικά ο "Βαρτζό" δε θα ερχόταν αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη! Είναι από την Τρίτη στις Βρυξέλλες για δουλειές του πρωθυπουργικού γραφείου και υπολόγιζε να επιστρέψει το Σάββατο στην Αθήνα για να μείνει. Η χθεσινή εξέλιξη όμως τον φέρνει εσπευσμένα στην πόλη του για σειρά επαφών, συζητήσεων και συναντήσεων.
Κάποιες από αυτές (τις αρχικές) θα κάνει ο Δημήτρης Τσάμης αν και ήδη έχει παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, πάντα προσέφερε και προσφέρει τις υπηρεσίες του, παρά τις διαφωνίες και τις διαφοροποιήσεις του, λόγω των οποίων αποχώρησε.
Ήδη ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος έχει κλείσει ραντεβού με Ψωμιάδη, Τζιτζικώστα και Τσαμασλή, ενώ το πιθανότερο είναι να γίνει και μία σύσκεψη με όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, πιθανότατα την Κυριακή.

Κάλυψη στον Ψωμιάδη
Η ΝΔ γενικά πάντως θα παρέχει πλήρη πολιτική κάλυψη στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, για τον οποίο θεωρεί ότι χάνει τη θέση του λόγω ενός στρεβλού νομικού πλαισίου, που δεν έχει απολύτως καμία σχέση ούτε με την κάθαρση στην πολιτική ούτε με την πάταξη της διαφθοράς!
Πολλοί θέλουν να ξεχνούν (και πολύ περισσότερο θέλουν να κάνουν τους άλλους να ξεχάσουν) ότι ο "Πανίκας" μπορεί να έχει τις ιδιορυθμίες του, ωστόσο ΔΕΝ καταδικάστηκε ούτε για μίζες, ούτε για "πανοσηκώματα" σε εργολαβίες, ούτε για καταχρήσεις δημοσίου ταμείου...
Καταδικάστηκε επειδή δεν έπρεπε να μειώσει το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε έναν βενζινά! Δηλαδή για έναν λόγο από τον οποίο δεν προκύπτει καν ηθική ή χρηματική βλάβη του Δημοσίου!

ΧΕΝ
taxalia.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη