25 Δεκ 2012

Γράμμα στον Αγιο Βασίλη από έναν ...μαντράχαλο

(για όσους μπερδεύονται, Άγιος Βασίλης είναι αυτός στην εικόνα αριστερά. Ο άλλος, ο σαπιοκοιλιάς ο χοντρός με τα κόκκινα, δεν έχει καμιά σχέση με τον Άγιο Βασίλη, είναι ο Αγιος Νικόλαος των Ολλανδών (Sinterklaas) και της Coca-Cola. Άγιος χοντροκοιλαράς δεν γίνεται!)

"Άγιε μου Βασίλη, το ξέρω ότι λαμβάνεις πολλά γράμματα από όλον τον κόσμο, γι’ αυτό και θα είμαι όσο πιο σύντομος μπορώ.
Με λένε Χειρουργό, είμαι 37ετών και είναι η πρώτη φορά που ..
σου στέλνω γράμμα. Ξέρω, τώρα σκέφτεσαι που ήμουν τόσα χρόνια και πως είναι δυνατόν 37 χρονών μαντράχαλος να στέλνει γράμματα στον Άγιο Βασίλη. Έχω ψυχή μικρού παιδιού Άγιε μου, γι’ αυτό. Τώρα βγάζω δόντια.
Ήθελα να σου ζητήσω κι εγώ το δώρο μου. Ποτέ μου δεν σου έστειλα γράμμα ζητώντας σου δώρο, οπότε νομίζω ότι φέτος το δικαιούμαι.
Δεν θα σου ζητήσω ούτε γάλα για τα παιδιά μου, ούτε φαγητό, ούτε πετρέλαιο για να ζεσταθούμε, ούτε καν να επισκευάσεις την τρύπια στέγη στο σπίτι που νοικιάζω (για λίγους μήνες ακόμα πριν με διώξει ο απελπισμένος μου σπιτονοικοκύρης). Ούτε και τα νοίκια που χρωστάω δεν θα σου ζητήσω. Ξέρω, όλοι τα ίδια σου ζητάνε Άγιε μου Βασίλη. Δώς τους αυτά που θέλουν γιατί υπάρχει πολύ απελπισία εκεί έξω Άγιε μου…
Φέτος λοιπόν Άγιε μου Βασίλη θα ήθελα μια κούκλα Μπάρμπι. Νιώθω να χαμογελάς ειρωνικά Άγιε μου με την επιθυμία μου, και δεν είναι σωστό αυτό. Όχι, δεν είναι φουσκωτή, ούτε και αποφάσισα να το «γυρίσω» τώρα. Θα σου εξηγήσω. Τώρα που το σκέφτομαι όμως, τι έχεις να πεις για τον εαυτό σου που από ισχνός μελαχρινός Άγιος Βασίλης, επίσκοπος από την Καισαρεία μας έγινες στρουμπουλός Santa Klaus (Άγιος Νικόλαος δηλαδή) μοντέλο διαφήμισης της Κόκα κόλα από την βόρεια Σκανδιναβία;
Σου ζητάω λοιπόν μια κούκλα Μπάρμπι για τα Χριστούγεννα. Είναι μια ειδική έκδοση της Μπάρμπι, η Μερκε-Μπάρμπι! Είναι η μοναδική Μπάρμπι που έχει εκδοθεί ποτέ μονάχα για αγοράκια Άγιε μου Βασίλη! Μαζί με την Μερκε-Μπάρμπι Άγιε μου Βασίλη, αν μπορείς σε παρακαλώ στείλε μου και τα βελάκια εξάσκησης στην σκοποβολή, μια και στην Ελλάδα η κούκλα και τα βελάκια θα πωλείται ως σετ.
Σε ευχαριστώ Άγιε μου Βασίλη.

Υ.Γ. Άγιε μου αν δεν μπορείς να μου φέρεις την κούκλα, φέρε τουλάχιστον ελευθερία στην πατρίδα μας. Μπορείς;


Με εκτίμηση,
ο Χειρουργός σας
http://xeirourgeio.blogspot.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη