12 Δεκ 2012

Αύριο Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη η "στρατολόγηση" γιατρών που θέλουν να δουλέψουν στο εξωτερικό

Αν δεν το καταλάβατε, όλοι οι γιατροί είναι έτοιμοι να φύγουν στο εξωτερικό, όπως άλλωστε όλα τα καλά μυαλά της χώρας σε όλους τους τομείς. Όπως άλλωστε όλοι όσοι ονειρεύονται μια αξιοπρεπή ζωή (την αξιοπρέπεια δεν τσακίζει μόνο η οικονομική κρίση, αλλά ..
το γενικότερο μπάχαλο/αταξία που κυρίευσε τη χώρα, την οποία κυβερνά μια μάζα ηληθίων μπαχαλάκηδων που βρωμίζει τα πάντα, από τοίχους μέχρι την κοινωνία).
Η Ελλάδα είναι πλέον ένας απέραντος σκουπιδότοπος χωρίς νόμους, τάξη, σιγουριά κι έτσι θα μείνουν εδώ μόνο οι ανήμποροι, οι Βουλγαρόγυφτοι και οι κλέφτες πολιτικοί μέχρι να συμπληρώσουν το απαραίτητο ποσό, οπότε θα φύγουν κι αυτοί να απολαύσουν τα κλεμμένα στο εξωτερικό, εκεί που σπουδάζουν ΟΛΟΙ τα παιδιά τους. 
Η Ελλάδα χρειάζεται γενναίες λύσεις για να σταματήσει η κατηφόρα, με πρώτη και κυριότερη τη μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ κατά 50% τουλάχιστον και τη μείωση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ κατά 100% στο Α.Π.Θ. (είναι αδιανόητο ο ελληνικός λαός να πληρώνει χρήματα για αυτό το μπουρδέλο, είναι αίσχος, είναι αηδία, είναι ευτελισμός) και κατά 20% με 30% στα  υπόλοιπα Α.Ε.Ι. Άμεσα. Τώρα. Το χρήμα διέφθειρε και απαξίωσε πλήρως την ανώτατη παιδεία, που δεν παιδεία, αλλά εκτροφείο ακροαριστερής φασιστικής νοοτροπίας της βίας. Και είναι πολλά τα 7,5 δις το χρόνο, για να ξεκαβλώνουν 1.000 ακροαριστεροί "αντεξουσιαστές" ! 7,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο μας στοιχίζει ο κάθε "αντεξουσιαστής" στον οποίο παραδόθηκαν τα Α.Ε.Ι. 
Έτσι κι αλλιώς, όλοι όσοι θα πετύχουν κάτι στη ζωή τους θα σπουδάσουν έξω. Έτσι κι αλλιώς όλα (όλα λέμε) τα παιδιά των καθηγητών ΑΕΙ σπουδάζουν στο εξωτερικό! Τα ελληνικά ΑΕΙ είναι μπουρδέλα για να ξεκαβλώνουν οι "αντεξουσιαστές", να παίρνουν πολλά και ξεκούραστα λεφτά τα λαμόγια από δήθεν ερευνητικά προγράμματα και να πηδάνε κανένα γκομενάκι οι λέκτορες, για να το προωθήσουν.
Είναι ώρα να μπεί βαθιά το μαχαίρι σε όλο αυτό το σκηνικό παρακακμής. Δεν μπορεί η κοινωνία να παρακολουθεί αμέτοχη όλη αυτή τη σαπίλα την οποία χρυσοπληρώνει με δισεκατομμύρια ευρώ.
......................
Τετρακόσιοι νέοι γιατροί και νοσηλευτές κατέκλυσαν χθες την αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας ώστε να ενημερωθούν από εκπροσώπους έξι ευρωπαϊκών χωρών για τις εργασιακές προοπτικές που τους ανοίγονται στο εξωτερικό.
Την εκδήλωση οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Απασχόλησης Eures σε συνεργασία με εκπροσώπους νοσοκομείων από τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο με σκοπό οι τελευταίοι να εντοπίσουν Έλληνες γιατρούς και νοσηλευτές που επιθυμούν να εργαστούν στις χώρες τους.

Η ίδια εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 στο Capsis Hotel (Mοναστηρίου 18) από τις 10.00 το πρωί έως τις 17:30 το απόγευμα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη