19 Δεκ 2012

Γιαταγάνα: : «Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε τις προκλήσεις των Σκοπίων και των φίλων τους;»

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε η Χρυσούλα – Μαρία Γιαταγάνα, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, προς τον Υπουργό Εξωτερικών σχετικά με τις αλλεπάλληλες προκλήσεις των Σκοπιανών προς την Πατρίδα μας και την ..
εμμονή τους να καπηλεύονται την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τα γεωγραφικά όρια και το ιερό όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, έχοντας αρωγούς στις άνομες βλέψεις τους τεράστια Funds που χρηματοδοτούν Ελληνικές Μ.Κ.Ο.
Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης με αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης 782/19-12-2012


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ-ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Προς τον κ. Υπουργό Εξωτερικών

Θέμα: «Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε τις προκλήσεις των Σκοπίων και των φίλων τους;»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., η Ελληνική Κυβέρνηση δέχθηκε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την Ε.Ε. και ότι η προοπτική αλλαγής του προσωρινού ονόματος που χρησιμοποιεί το Κρατίδιο αυτό, μετατίθεται να καθοριστεί κατά τη διάρκεια των συνομιλιών. Βέβαια, από τα επίσημα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε της 14ης -12-2012, διαψεύδονται τα δημοσιεύματα αυτά, καθώς για πρώτη φορά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε ότι, προϋπόθεση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ είναι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της.

Τα δημοσιεύματα του Τύπου δεν είναι τυχαία και σκοπό έχουν να καλλιεργήσουν στους Έλληνες την ηττοπάθεια και να πιέσουν την εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση για υποχωρήσεις προς τη Σκοπιανή πλευρά, όπως καταγγέλλουν οι ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν δίνουν σε κανέναν το δικαίωμα να παραχωρήσει το όνομά μας στον Σλαβικό πληθυσμό της περιοχής των Σκοπίων, μέσω μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.
Οι απόψεις όλων των Μακεδονικών Οργανώσεων εκφράζουν την κοινή πεποίθηση και κοινό αγώνα ΟΛΩΝ των Μακεδόνων, να μην καπηλεύονται τα Σκόπια την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και το ιερό όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ.

Είναι γεγονός ότι από τις εκλογές του 2009 και μέχρι σήμερα, όλες οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας έχουν επιδείξει εγκληματική υποχωρητικότητα και αδράνεια στις προκλήσεις των Σκοπίων για το θέμα αυτό και όχι μόνο. Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι δεν παραχωρούμε το όνομα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τα γεωγραφικά όρια της Μακεδονίας μας στον οποιονδήποτε άρπαγα.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)Ποια είναι η πρόταση της Ελληνικής πλευράς για την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων; Επιμένει στην προσθήκη γεωγραφικού προσδιορισμού; Δεν αντιλαμβάνεται ότι εφόσον επέλθει συμφωνία για την ονομασία μέσω του Ο.Η.Ε., οι Σκοπιανοί θα αφαιρέσουν τον γεωγραφικό προσδιορισμό και θα διατηρήσουν μόνο το όνομα Μακεδονία;

2)Έχει υπ’ όψη της η Κυβέρνηση, ότι από το 2008 οι Σκοπιανοί κυκλοφορούν χάρτες που απεικονίζουν ως ενιαίο κράτος τα Σκόπια με τη Μακεδονία μας που φθάνει μέχρι τη Θράκη, την οποία μάλιστα θεωρούν ανεξάρτητο κράτος; Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι χάρτες αυτοί εκτυπώθηκαν από ίδρυμα του κ. Σόρος, ο οποίος έχει ήδη έρθει στην Ελλάδα και καταβάλλει προσπάθειες με διάφορα μέσα να επηρεάσει τους Έλληνες, μέσω διαφόρων Μ.Κ.Ο., ώστε να αποδεχθούν τις άνομες επιδιώξεις του. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για να ματαιώσετε τις επιδιώξεις του κ. Σόρος και των Σκοπιανών;
3)Αντί της πρότασης για υπογραφή «Μνημονίου Κατανόησης» μεταξύ Ελλάδας-Σκοπίων, γιατί δεν καταγγέλλετε την Ενδιάμεση Συμφωνία, τη στιγμή που οι Σκοπιανοί αναμφισβήτητα μας προκαλούν συνεχώς, καθώς καπηλεύονται την Ιστορία μας και τον Πολιτισμό μας, διατεινόμενοι με κάθε μέσο και τρόπο ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και επιμένοντας στον αλυτρωτισμό τους;

Αθήνα, 19-12- 2012
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη