19 Δεκ 2012

Ομιλία Κοκκόρη στο ίδρυμα "Άγιος Παντελεήμων"

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κος Παναγιώτης Κοκκόρης, συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα «Το Ίδρυμα αλλιώς», που διοργανώθηκε από το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Άγιος Παντελεήμων», στο...
ξενοδοχείο “Les Lazaristes Domotel”, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίαίας.

Ο κ. Παναγιώτης Κοκκόρης κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε έκανε ειδική μνεία στο ανθρώπινο πρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυροπούλεως καθώς και της σημερινής Διοικήτριας του Ιδρύματος κ. Καρασαββίδου Συλβάνας και επεσήμανε πως απώτερος στόχος τέτοιων ιδρυμάτων οφείλει να είναι η ανάδειξη των ικανοτήτων και των θετικών στοιχείων των ατόμων που περιθάλπονται σε αυτά.
Αυτά τα στοιχεία επιβάλλεται να ενισχύσουμε για να δραστηριοποιήσουμε τα άτομα αυτά, να τους επιτρέψουμε να λειτουργήσουν και να ξετυλίξουν όσες δυνατότητες έχουν ή τους έχουν απομείνει, ή και άλλες που μπορούν να αναπτύξουν γιατί δεν υπάρχει πλάσμα στον κόσμο που να μην έχει έστω κάποιες δυνατότητες. Το «πώς αλλιώς» του θέματος της ημερίδας, είναι να συμμαχήσουμε με το υγιές κομμάτι των ανθρώπων που έχουν δυσκολίες και όχι με το ανήμπορο, να τους δούμε ως υποκείμενα δρώντα. Να δημιουργήσουμε συνθήκες και λειτουργίες πραγματικού κόσμου στα ιδρύματα και να λειτουργήσουν ως κοινότητες ανθρώπων που δρουν, συμμετέχουν, προσφέρουν και συνδέονται με την κοινωνία.    

Ειδικότερα τόνισε ότι:
«Για την αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης, δε χρειαζόμαστε μόνο οικονομικά όπλα. Χρειαζόμαστε ηθικές άγκυρες να μας συγκρατούν, πυξίδες αξιών που να μας προσανατολίζουν και δεξαμενές ιδεών που να μας εμπνέουν».

Διευκρίνισε, επίσης, πως αντίβαρο στην αβεβαιότητα του μέλλοντος μπορούν να αποτελέσουν μόνο αληθινές αξίες όπως η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση σε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη και αυτές είναι που θα συμβάλλουν ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση.  
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη