13 Δεκ 2012

Έχεις ένα μήνα ακόμη κύριε Σαμαρά...Μετά τελειώνεις

Αν είναι να έχουμε άρρωστο λαό, για να είναι υγιείς οι τράπεζες, να φύγετε. Να πάτε αλλού και μακριά. 

Τα ψέμματα τελείωσαν. Ανεχτήκαμε πολλά, υπομείναμε ακόμη περισσότερα για να σωθεί η πατρίδα. Φτάσαμε στο τέλος, το οποίο κατά την γνώμη μου
-θέλω να πιστεύω αντικειμενική, αφού είμαι απολύτως και αδιαπραγμάτευτα ακομμάτιστος- είναι άθλιο ! Όλα δείχνουν ότι δεν θα πέσει ούτε ένα ευρώ στην αγορά, από τη δόση για την οποία σκύψαμε το κεφάλι. Βλέπω με ιδιαίτερο εκνευρισμό, αρθρογράφους και ΜΜΕ (ακόμη και συνμπλόγκερς εδώ στο taxalia) να αγωνιούν να μας πουν ότι θα εξοφλήσετε υποχρεώσεις 9 δις. Το είπατε και στην ομιλία σας, το έγραψε περιχαρής ο νεοδημοκράτης αρθρογράφος εδώ.
Περιχαρής λέει "Μέσα στους επόμενους μήνες το κράτος θα πληρώσει το χρέος του προς τους ιδιώτες που ανέρχεται στα 9 δις ευρώ!"
Δηλαδή ποιούς επόμενους μήνες ρε κουμπάρε;
Επόμενος μήνας είναι και ο Ιανουάριος του '13, επόμενος είναι και ο Νοέμβριος του '13.  Θα μας πείτε επιτέλους, συγκεκριμένα,  πότε θα δεί η αγορά το χρώμα του χρήματος; Ποιόν ακριβώς μήνα από τους "επόμενους"; Νομίζετε ότι αντέχουμε άλλο παραμύθι;

Η εξόφληση όμως των οφειλών είναι ένα χειροπιαστό θέμα, για το οποίο δεν μπορείτε να κοροϊδέψετε κανέναν. Ή θα δώσετε λεφτά για την εξόφληση των οφειλών σας ή δεν θα δώσετε. Το να δώσετε δεν γίνεται να μείνει κρυφό. Θα μάθουμε αν επιτέλους μειώσατε το υπόλοιπο στους εργολάβους, στους φαρμακοποιούς, στους μεταφορείς και σε χιλιάδες άλλους που χρωστάτε και τους οδηγήσατε στην κατάρρευση.
Η εξόφληση των οφειλών του δημοσίου δεν είναι καμιά αφηρημένη έννοια όπως η "ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών". Είναι πολύ χειροπιαστό πρακτικό θέμα. Π.χ. χρωστάτε εκατομμύρια στον ΟΑΣΘ. Πότε ακριβώς θα τα δώσετε;

Τα ψέμματα τελειώνουν (μαζί με τις λίγες επιχειρήσεις που απέμειναν).
Δεν μπορεί να τραβήξει κι άλλο αυτή η βαλίτσα. Πριν τις εκλογές λέγατε ότι θα εξοφλήσετε άμεσα το μεγαλύτερο μέρος των οφειλομένων. Αντί να το εξοφλήσετε το μεγαλώσατε κατά 4 δις, επειδή λεφτά δεν υπάρχουν.
Δεν λέμε ότι έχετε και δεν δίνετε, όπως κατηγορούσαν οι ηλίθιοι ΠΑΣΟΚοι τον Καραμανλή, αλλά αν δεν μπορείτε να βρείτε λεφτά για την πραγματική οικονομία και τους Έλληνες, παρά μόνο για τις τράπεζες, τις επαναγορές ομολόγων και τα ελλείμματα του προϋπολογισμού, δεν έχετε κανένα λόγο ύπαρξης. Μαζεύτε τα και δρόμο! Αν δεν μπορείτε να βρείτε λεφτά για τον κόσμο και βρίσκετε μόνο για τις τράπεζες, να φύγετε! Δεν χρειαζόμαστε τέτοιο Πρωθυπουργό.

Εκτός από τις τράπεζες και τις θεωρίες περί της αναγκαιότητας ύπαρξής τους, υπάρχουν και οι πολίτες. Οι οποίοι υποφέρουν επειδή δεν υπάρχει ρευστό στην αγορά. Και δεν υπάρχει γιατί το κράτος, στον τομέα των εισπράξεων τα πήρε όλα με φόρους και χαράτσια, ενώ στον τομέα των πληρωμών, δε βάζει το χέρι στην τσέπη. Μαζέψατε όλο το χρήμα του κοσμάκη. Καιρός είναι να αρχίσετε να δίνετε. Στον κόσμο, όχι στις τράπεζες.

Λοιπόν, τα ψέμματα τελείωσαν: ή μπορείτε να εξοφλήσετε τις υποχρεώσεις του δημοσίου στους ιδιώτες, ώστε να πέσει χρήμα και να ζωντανέψει η Ελλάδα ή δεν μπορείτε γιατί όλη η δόση είναι λογιστικά παραμύθια κι όχι ζεστό χρήμα, οπότε αποτύχατε παταγωδώς και πρέπει να φύγετε, πριν σας φύγει -σε κομματάκια ίσως- ο ελληνικός λαός, που βαρέθηκε να περιμένει να πέσει επιτέλους χρήμα στην αγορά. Βαρεθήκαμε την κοροϊδία και τα παχιά λόγια. Ευρώ στην αγορά θέλουμε να δούμε.

Αν είναι να πεθάνουμε εμείς περιμένοντας πότε θα πέσει φρέσκο χρήμα στην αγορά, είναι καλύτερα να μας προλάβετε εσείς.

Βασίλης Προκοπίδης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη