19 Δεκ 2012

"Όλοι παραπλανήθηκαν από τον καταχραστή"!

- Με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίζεται η Δίκη της Υπεξαίρεσης.
- Ανεστάλη η απαγόρευση εξόδου από την χώρα για τον Μιχάλη Ζορπίδη

Η φράση "όλοι οι υπάλληλοι παραπλανήθηκαν από τον Σαξώνη" ήταν αυτή που ακούστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, κατά τη σημερινή...
ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίζεται η Δίκη της Υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Σήμερα κατέθεσαν μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων υπαλλήλων του Δήμου Θεσσαλονίκης, που επέμειναν ότι κατά την άποψη και την κρίση τους ο Σαξώνης έδρασε μόνος.
Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος που είχε ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης με έναν καθηγητή Πανεπιστημίου, που κατέθεσε υπέρ του τέως διευθυντή της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου.
"Τι σας είπε όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο;" τον ρώτησε ο Πρόεδρος.
"Μου είπε ότι ένας υπάλληλος τους κατόρθωσε να τους παραπλανά επί χρόνια και κατάφερνε να αποσπά χρήματα. Δε μου μίλησε ποτέ για υπόνοιες για συνεργούς ή κάλυψη", είπε ο πανεπιστημιακός.
Στο μεταξύ η Έδρα έκανε δεκτό αίτημα του Μιχάλη Ζορπίδη και ήρε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του είχε επιβάλει, ως περιοριστικό όρο, το συμβούλιο εφετών. Επιχείρημα του κ. Ζορπίδη είναι οι αυξημένες υποχρεώσεις του ως επιχειρηματία και ως προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.
Η δίκη διεκόπη για τις 8 Ιανουαρίου, οπότε θα εξεταστούν οι πέντε τελευταίοι μάρτυρες υπεράσπισης.
Στις 9 Ιανουαρίου θα αρχίσει η απολογία του Σαξώνη, θα ακολουθήσουν αυτές των υπαλλήλων και η διαδικασία θα ακολουθήσουν οι απολογίες των πολιτικών προσώπων με τελευταίο τον Βασ. Παπαγεωργόπουλο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη