4 Δεκ 2012

Καταργούνται τα ελληνικά λύκεια στη Γερμανία. Αντίδραση Ψωμιάδη

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο κατάργησης των ελληνικών λυκείων στη Γερμανία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η εξόντωση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό, με τη βολική δικαιολογία της οικονομικής κρίσης, συνεχίζεται με την κατάργηση, από τη νέα σχολική χρονιά, των ελληνικών λυκείων στη Γερμανία, εάν εφαρμοστεί ο Νόμος 4027/2011.
Αποτελεί παγκόσμια, ίσως, πρωτοτυπία, κράτος να αρνείται στους δικούς του ανθρώπους, στα παιδιά των ομογενών μας -που μάλιστα λόγω του νέου κύματος μετανάστευσης πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα στη Γερμανία- το αυτονόητο δικαίωμα τους να μάθουν ελληνικά και να φοιτήσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια!
Η μεταφορά έναρξης ισχύος του επίμαχου άρθρου 5 του νόμου για την επόμενη σχολική χρονιά δίνει παράταση στην αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων αποδήμων, δεν λύνει, όμως, το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει.
Καλώ το υπουργείο Παιδείας να επιστρέψει στο δρόμο της λογικής. Αντί να προετοιμάζεται για καταργήσεις, να δώσει προτεραιότητα στην ουσιαστική στήριξη και αναβάθμιση των προγραμμάτων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, να βοηθήσει τα παιδιά αυτά να κρατήσουν ζωντανή την επαφή με τις ρίζες μας, τη γλώσσα μας, την Ορθοδοξία μας, τον πολιτισμό μας, την πατρίδα μας.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, η ηγεσία του υπουργείου θα είναι υπόλογη απέναντι στους Έλληνες της Διασποράς, τους Έλληνες που τόσο εύκολα τιμούμε στα λόγια και θυμόμαστε μόνο στα δύσκολα…»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη