15 Δεκ 2012

Κατσουράνης:Είμαι χαρούμενος που ήρθα στον ΠΑΟΚ

Να αφήσει το στίγμα του στον ΠΑΟΚ υποσχέθηκε ο Κώστας Κατσουράνης στην επίσημη παρουσίασή του από τους Θεσσαλονικείς. Αποκάλυψε ότι προπονιόταν μόνος του και είναι έτοιμος να αγωνιστεί από το πρώτο ματς που έχει το δικαίωμα
 Τον Κώστα Κατσουράνη παρουσίασε στην αίθουσα Τύπου της Τούμπας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Zήσης Βρύζας, αναφέροντας αρχικά: «Οσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τα ξέρετε
όλοι, όσον αφορά την προσωπικότητα του θα μας βοήθήσει και είμαι πολύ χαρούμενος που θα είναι ένα κομμάτι της ομάδας που θέλουμε να χτίσουμε».
 Ο Κώστας Κατσουράνης στην αρχική του τοποθέτηση δήλωσε: Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και κοντά σε ανθρώπους που γνωρίζω καλά. Δε θέλω να υποσχεθώ πολλά πράγματα. Μέσα στο γήπεδο θα δώσω το 100% όπως έκανα πάντα στην καριέρα μου. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στην ομάδα και μου είπαν για ένα πλάνο με καλές ιδέες. Στόχος είναι να φτάσουμε τον ΠΑΟΚ ψηλά. Τον ρόλο του στην ομάδα πώς τον αντιλαμβάνεσαι;
 Αυτό δεν μπορείς να το περιγράψεις με λόγια. Θα προσπαθήσω με την εμπειρία μου να βοηθήσω τα νέα παιδιά. Έχει πολλά ταλαντούχα παιδιά ο ΠΑΟΚ και θα προσπαθήσω να τους βοηθήσω στον τομέα που εγώ μπορώ και να απολαύσουν το ποδόσφαιρο όπως το απολαμβάνω εγώ. Για το ότι ο κόσμος ονειρεύεται μια συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ:
Νομίζω ότι πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Για μένα το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Αλλά ακόμη και αν αναγκαστούμε να παίξουμε στα πλέι οφ και πάρουμε την 1η θέση, στους προκριματικούς έχει τη δυνατότητα η ομάδα να διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους. Για το αν σκέφτηκε πολύ να έρθει στον ΠΑΟΚ: Για μένα ήταν το πιο σπουδαίο ότι στον ΠΑΟΚ με ήθελαν πολύ και αυτό με έκανε να έρθω στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός στην έδρα του και δεν χρειάζεται να το πω εγώ.
Νομίζω ότι αν είμαστε καλά οργανωμένοι, έχοντας αυτοπεποίθηση, μπορεί να πετύχει πράγματα που ίσως δεν έχει ξαναπετύχει στην πορεία του. Για το ότι στον ΠΑΟΚ υπάρχουν ποδοσφαιράνθρωποι: Αισθάνομαι ασφάλεια και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν παίξει ποδόσφαιρο και έχουμε ζήσει πράγματα μαζί. Όσο για αυτά που ακούστηκαν για μένα, ξέρετε ότι δεν ήρθα από το εξωτερικό, δεν είμαι άγνωστος. Τόσα χρόνια παίζω στην Ελλάδα, μπορείτε να μάθετε για τον χαρακτήρα μου.
Απλά ζούμε σε μια κοινωνία που στην Ελλάδα είναι άγνωστη, εγώ ήμουν ο εύκολος στόχος στον Παναθηναϊκό αλλά κύριος πήγα και κύριος έφυγα… Για το αν έχει μιλήσει με τον Δώνη: Τον κ. Δώνη δεν τον είχα ποτέ προπονητή. Μίλησα μια φορά στο τηλέφωνο και έχω μιλήσει για το θέμα στο κέντρο της άμυνας. Έχω παίξει παραπάνω από 50 φορές στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Είναι επιλογή του προπονητή μου που θα παίξω. Εμένα μου αρέσει να παίζω και στις δυο θέσεις.
 Στη συνέχεια έγινε ερώτηση στον Ζήση Βρύζα για το τι να περιμένει ο κόσμος στις μεταγραφές: Εμείς κοιτάμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Ξέρουμε όλοι σε ποια θέση ήμασταν το καλοκαίρι, ξέρετε ποιες είναι οι προτεραιότητες μας.
Η ομάδα μπαίνει σε μια σειρά και παράλληλα θέλουμε μια σωστή αγωνιστική εικόνα και πάνω σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και μεταγραφικά. Ερώτηση στον Κατσουράνη για το τι λείπει από τον ΠΑΟΚ για να πάρει έναν τίτλο: Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Αν πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ αν και το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Από τη στιγμή που θα παίξεις προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι νωρίς να πούμε τι θα γίνει. Αν γίνει, θα έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τους ομίλους. Κάτι καλό γίνεται, οργανώνεται αλλά πρέπει να υπάρξει υπομονή και δουλειά ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει πράγματα που δεν έχει ξαναπετύχει στο παρελθόν. Για το αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί: Ο προπονητής θα αποφασίσει. Εγώ έκανα προπόνηση με γυμναστή της Εθνικής. Έχουμε ακόμη δυο εβδομάδες μέχρι να αποκτήσω το δικαίωμα να αγωνιστώ. Μου λείπει απλά η ομαδική προπόνηση, Νομίζω θα μπορώ να αγωνιστώ από το πρώτο ματς. Εχω ακόμη πολλά να δώσω, γι’ αυτό ήρθα εδώ. Θα δίνω το 100% στο γήπεδο και νομίζω πως θα καταφέρω και θα αφήσω εδώ το στίγμα μου. Για το τι θέλει να πει στον κόσμο: Έχω πολλά να δώσω για αυτό ήρθα στον ΠΑΟΚ. Εγώ θα συνεχίσω να κάνω αυτό που έκανα μέχρι τώρα δηλαδή να δίνω το 100% μέσα στο γήπεδο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω και θα αφήσω στον ΠΑΟΚ το στίγμα μου. Ερώτηση στον Βρύζα για το που πρέπει να ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ: Σήμερα είναι η ημέρα του Κατσουράνη, ας περιοριστούμε σε αυτό σας παρακαλώ… Ερώτηση για τον Βρύζα σχετικά με τον Βιεϊρίνια: Θα ήθελα να σεβαστείτε αυτό που είπα. Το θέμα του Βιεϊρίνια εξετάζεται, ξέρουμε τι συμβαίνει στην ομάδα του, Είναι ένα παιδί που προέρχεται από εμάς υπάρχει αλληλοεκτίμηση. Αν έχουμε κάτι νεότερο για τον Βιεϊρίνια να πούμε θα το κάνουμε προσεχώς. Ερώτηση στον Κατσουράνη για το διάστημα που ήταν εκτός ήταν εποικοδομητικό για τον ίδιο: Εδώ και πάρα πολλά χρόνια έπαιζα συνέχεια και το διάστημα που έμεινα εκτός ήταν δύσκολο. Προσπάθησα να το ξεπεράσω με την οικογένειά μου. Μετά από λίγο καιρό αποφάσισα ότι αυτο μου έτυχε και προσπάθησα να το αντιμετωπίσω, σκέφτηκα ότι κάποια γίνονται για έναν σκοπό. Για το ότι θα παίξει συμπαίκτες με παίκτες που παίζουν στην Εθνική: Είμαστε πολλά παιδιά από την Εθνική και αυτό είναι καλό.
 Για κάθε ομάδα θα έπρεπε να ήταν παράδειγμα η Εθνική. Είναι καλό για τον ΠΑΟΚ που έχει τόσους παίκτες της Εθνικής, θα τον βοηθήσει να αποκτήσει ξανά δυναμική. Για το αν μίλησε με τον Σάντος: Όχι δεν μίλησα το τελευταίο διάστημα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη