14 Δεκ 2012

Ο Megaς υβριστής

του Σωτήριου Καλαμίτση

Ο δημοσιογράφος Ι. Πρετεντέρης λοιδώρησε τον πρωθυπουργό (εδώ), επειδή ο τελευταίος αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στον αείμνηστο ΗΓΕΤΗ ΤΑΣΣΟ Παπαδόπουλο. Αν ο Τάσσος δεν έλεγε ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν, θα είχαν τώρα...
αποχωρήσει τα τουρκικά στρατεύματα από το νησί, μας ενημέρωσε ο κ. Πρετεντέρης. Τόση εμπιστοσύνη έχει ο Ανατροπεύς στις τουρκικές ορδές. Ο άνθρωπος που δεν διάβασε ούτε μία από τις 10.000 σελίδες του Σχεδίου Ανάν προσβάλλει τη μνήμη του τελευταίου ΗΓΕΤΗ του Ελληνισμού, ο οποίος είχε συγκροτήσει ολόκληρη ομάδα από επιφανείς νομικούς που ξεσκόνισαν το Σχέδιο και το απέρριψαν ως απαράδεκτο διαρρήδην.

Εξακολουθεί να διαφεύγει του Ανατροπέως [το «πέος» με ωmega] η ασήμαντη λεπτομέρεια, κατά την οποίαν αποδοχή του Σχεδίου σήμαινε κατάλυση του κυρίαρχου και ενιαίου κυπριακού κράτους με τη δημιουργία δύο κυρίαρχων κρατιδίων υπό τη σκέπη μίας χαλαρής ομοσπονδίας, η οποία θα μπορούσε να διαλυθεί πανεύκολα με οποιοδήποτε πρόσχημα, ώστε να αναδυθούν δύο αυτοτελή κράτη και, έτσι, να αναγνωρισθεί πάραυτα από όλους το τουρκοκυπριακό μόρφωμα ως κεχωρισμένη και ανεξάρτητη οντότητα στο διεθνές στερέωμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ανατροπεύς ταυτιζόταν με τους ΓΑΠ, Ντόρα, Αλαβάνο και λοιπές δημοκρατορικές δυνάμεις στη θέση ότι το Σχέδιο Ανάν ήταν καλό για τον κυπριακό λαό. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Ανατροπεύς παραγνωρίζει κάτι όρους, κάτι προϋποθέσεις και ξανά κάτι «εάν, εφ’ όσον και όταν» που έπρεπε να πληρούνται για να ξεκουμπιστεί η Τουρκία από τη Μεγαλόνησο.
Φαντάζομαι πόσο θα χάρηκε ο Ανατροπεύς όταν ιερόσυλοι αφαίρεσαν τη σορό τού Τάσσου από το μνήμα του. Ευτυχώς που δεν το έδειξε.

Όταν ο Τάσσος αγωνιζόταν για την αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια, την ανεξαρτησία και τα δίκαια του κυπριακού ελληνισμού, ο Ανατροπεύς πέταγε μπουκάλια στο κεφάλι του διαιτητή που είχε αδικήσει την ομάδα του Ανατροπέως, την Παναθηναϊκάρα της καλαθοσφαίρισης.
Όταν, όμως, επιτρέπουμε στους χούλιγκαν των γηπέδων να το παίζουν διαμορφωτές της κοινής γνώμης, θα παρατηρούμε τέτοια φαινόμενα εκφυλιστικής δημοσιογραφίας και εμετικής υποτέλειας. 

Χωρίς αιδώ, χωρίς στοιχεία βγήκε να μας πει πόσο κακό έκανε ο Τάσσος στην Κύπρο. Αυτός που επί δύο και πλέον χρόνια λιβάνιζε τους εμπνευστές και εφαρμοστές των Μνημονίων λιθοβολώντας τούς αντιμνημονιακούς ως γραφικούς. Αυτός που δεν έχει διαβάσει ούτε μία από τις χιλιάδες των σελίδων που απαρτίζουν τα Μνημόνια, ακριβώς όπως ο κ. Δακρυοχοΐδης. Αυτός που έκανε 2,5 χρόνια να καταλάβει ότι τα Μνημόνια κάνουν κακό στον λαό, επιμένει μετά από οκτώ χρόνια ότι το Σχέδιο Ανάν θα έκανε καλό στον κυπριακό ελληνισμό. Ευτυχώς που βρέθηκε ο Τάσσος στο δρόμο των ανατροπέων και δεν πέρασε το Σχέδιο Ανάν. Αν είχε περάσει, ο Ανατροπεύς θα έγραφε σήμερα για τη μεγάλη συμφορά που βρήκε την Κύπρο εξ αιτίας του Τάσσου.

Αυτά, δυστυχώς, συμβαίνουν επειδή τα αγγουράκια φύσει δεν κοκκινίζουν από ντροπή, εξ ου και σηκώνονται ενίοτε να πηδήξουν τους μανάβηδες μπερδεύοντας το θαρσείν με το αποθρασύνεσθαι.

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη