28 Δεκ 2012

Τίτλοι τέλους στo σήριαλ της διαδοχής

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες και έγκυρες πηγές που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις για τη διαδοχή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τόσο ο Ψωμιάδης, όσο και ο Τζιτζικώστας προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες στις επαφές με
τους περιφερειακούς συμβούλους της ομάδας. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι εκείνοι που
προετοιμάζονται για ντέρμπι και μεγάλες συγκινήσεις θα απογοητευτούν. Και αυτό γιατί το τοπίο έχει ουσιαστικά ξεκαθαρίσει από τη στιγμή που ο Τζιτζικώστας συγκεντρώνει τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων και των επτά νομών.
Σε αυτή τη διαδικασία τελικά αυτό που μέτρησε ήταν η ισχυρή θέληση τις κοινωνίας για αλλαγές σε πρόσωπα και μοντέλο διοίκησης, καθώς και η προοπτική για την επόμενη ημέρα.
Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η ατάκα περιφερειακού συμβούλου, που είναι κοντά στον Ψωμιάδη, σε συναδέλφους του στο περιθώριο συνεδρίασης επιτροπής, ότι «ακόμα και 10 αντιπεριφέρειες να είχε να τάξει ο Παναγιώτης όλοι ξέρουν πως με το Διονύση δεν αντέχουμε ούτε μέχρι την παρέλαση της 25ης Μαρτίου».
 Βεβαίως ο Ψωμιάδης γνωρίζει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Προσπάθησε να βρει διαύλους με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και εκεί του απάντησαν ορθά-κοφτά, χωρίς περιθώρια για παρερμηνείες: «Τζιτζικώστας και η θέση μας είναι δεδομένη και αμετακίνητη».
Μάλιστα, όπως ακούμε, την κατάλληλη ώρα θα υπάρξει και ανάλογη παρέμβαση. Γιατί λοιπόν ο Παναγιώτης επιμένει στον αδερφό του Διονύση αφού συναντά τοίχο και στους συμβούλους και στην κοινωνία και στη Νέα Δημοκρατία. Έμπειρο στέλεχος εξηγεί ότι «ο Παναγιώτης κράτησε το Διονύση στην κούρσα για να διαπραγματευτεί», όμως συμπληρώνει ότι «άργησε να το κάνει και τελικά έκαψε το χαρτί του αφού πλέον η πλάστιγγα έχει γείρει οριστικά».

MOYTZAXENTIN
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη