15 Δεκ 2012

Το άπαρτο κάστρο της φυλής των voulou

[αφιερωμένο στη 40χρονη άνεργη που αυτοκτόνησε προχθές πηδώντας από τον 4ο όροφο]
του Σωτήριου Καλαμίτση

Χαμός στη Βουλή. Ταμπουρωμένοι στο επιβλητικό κτήριο των παντός καιρού ανακτόρων, όπου βουλεύεται ο Μιχάλης Ταμήλος με τ’ άλλα τα παιδιά, 1200 μαχητές απέκρουσαν με τόξα..
, ξίφη, πελέκεις και δόρατα δύο επιθέσεις της Μνημονιακής κυβέρνησης που ήθελε με τους καταπέλτες της και τα δρεπανηφόρα άρματα να συρρικνώσει το πουγγί τους. Ως γνήσιοι απόγονοι του Λεωνίδα και των 300 του κατετρόπωσαν τον Ι.Στουρνάρα, ο οποίος απέτυχε για δεύτερη φορά να εκπορθήσει το απόρθητο φρούριο. Το πάνοπλο γενικό συμφέρον, το οποίο υπηρετεί ο εν λόγω στρατηγός επιτελών το πατριωτικό καθήκον του, αποσύρθηκε λαβωμένο για να ανασυνταχθεί, ώστε να εξαπολύσει την τρίτη και φαρμακερή επίθεση.
Δεν άκουσα σχόλια από τα κόμματα. Απλώς έμαθα για πρώτη φορά ότι η εν λόγω φυλή αποτελείται από 511 γαλάζιους επί συνόλου 1200 ηρωϊκών πολεμιστών που επέδειξαν απαράμιλλο θάρρος και αυταπάρνηση υπερασπιζόμενοι τα ιερά και όσια του θυλακίου τους. Σωστή η αναλογία, αν λάβουμε υπόψη πόσα χρόνια κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ και πόσα η ΝΔ.
Την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε ο επίσημος αριθμός των ανέργων. Του ιδιωτικού τομέως φυσικά. Οι άνεργοι ανήλθαν αισίως σε 1.230.918. Δεν είδα ούτε και χθες κάποιο κομματικό στέλεχος ή βουλευτή, κάποιον συνδικαλισταρά του Δημοσίου Τομέως τέλος πάντων, να χύσει ένα δάκρυ για τους ανέργους αυτούς. Τα panels ξεσκίστηκαν να επιτίθενται στην κυβέρνηση που με πονηρό και ύπουλο τρόπο ετοιμάζει απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα. Άφατη θλίψη. Άπειρος κλαυθμός και οδυρμός. Πένθος κατάμαυρο. Είδα, επίσης, ότι με νόμο μειώνεται πάλι το ελάχιστο κεφάλαιο που απαιτείται για την ίδρυση ΑΕ ή ΕΠΕ. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλει να στρέψει όλους τους ανέργους του Ιδιωτικού Τομέως στο επιχειρείν, μήπως και με τους φόρους που θα πληρώνουν αυτοί ως νέοι επιχειρηματίες διασώσουν θέσεις εργασίας στον Δημόσιο Τομέα. Όταν υπουργός Ανάπτυξης είναι ο Χατζηδάκης, η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως φυσιολογική ως συμβατή με την ανεπάρκειά του. Φτιάξε και συ μία ΑΕ και πέρασε στα έξοδά της όλα τα έξοδα της οικογένειάς σου. Μπορείς. Μειώθηκε και ο φορολογικός συντελεστής για ΑΕ, οπότε θα είσαι και η πρώτη μούρη-επιχειρηματίας. Ευτυχώς που η τρόικα ενέκρινε το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο μπορούν τώρα άφοβα να ψηφίσουν οι αντιπρόσωποι του Έθνους των ραγιάδων, αλλά χωρίς τροπολογίες και τέτοιες αηδίες. Η τρόικα τα ετοιμάζει όλα πριν από μας για μας και φυσικά χωρίς εμάς. Αρκεί ότι έχει πετύχει τις καλλίτερες μεταγραφές στην ομάδα της: τους άσσους της κωλοτούμπας Αντώνη, Βαγγέλη, Φώτη.
Πατριώτη Στουρνάρα: εκεί στο κάστρο της Βουλής το γενικό συμφέρον που υπηρετείς συνετρίβη πάνω στον κυματοθραύστη του ατομικού συμφέροντος μιας δράκας συγγενών τών βουλευτών.
Πατριώτες υπάλληλοι της Βουλής/συγγενείς βουλευτών: γιατί δεν ξεσηκωθήκατε, όταν ψηφίζονταν τα εξοντωτικά για όλους Μνημόνια, φορολογικά, εφαρμοστικά κ.λπ., ώστε να μην ψηφίσουν οι συγγενείς σας τα καταστροφικά αυτά νομοσχέδια; Το αίμα της 40χρονης στα κεφάλια σας.
Ηθικόν δίδαγμα: γενικόν συμφέρον = μακρυά από τον κώλο μου κι’ όπου νάναι.
Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη