7 Ιαν 2013

Πρόστιμο 50 εκ.ευρώ στη VODAFONE, σέρνεται από το 2006

Στις 14-12-2006, η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επέβαλλε πρόστιμο 76 εκ.ευρώ, στη VODAFONE, για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Η εταιρεία προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.), το οποίο σε συνεδρίασή του στις 27-3-2009, ακύρωσε το πρόστιμο.
Συγκεκριμένα:

Η ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου επέστρεψε την υπόθεση στην ΑΔΑΕ ζητώντας να εκδοθεί νέα απόφαση για το πρόστιμο της Vodafone. Σύμφωνα με την απόφαση της ολομέλειας οι συνεδριάσεις της ΑΔΑΕ δεν γίνονται δημόσια και αυτή ακριβώς η μη δημοσιότητα συνιστά την απόφαση που εκδόθηκε άκυρη.
Τρία ακόμη χρόνια μετά, στις 18-10-2012, η ΑΔΑΕ καλεί σε ακρόαση την εταιρεία.


Τελικά, όπως γράφει σήμερα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η ΑΔΑΕ συνεδρίασε στις 3-1-2013 και επέβαλλε εκ νέου πρόστιμο 50 εκ.ευρώ.

Το πρόστιμο αντιστοιχεί στο 10% περίπου των μικτών κερδών της εταιρείας ή το 3-4 % του τζίρου της, που κυμαίνεται συνήθως στο 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.

Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής, η οποία έχει μέλη Δ.Σ. ανθρώπους δεκάδων εθνικοτήτων (οι περισσότεροι υπήκοοι Ουγγαρίας), είναι ο Κύπριος Γλαύκος Περσίδης (φωτο), ενώ αντιπρόεδρος ο Ηλίας Μοσχονάς

Το ερώτημα είναι λοιπόν: Πόσα χρόνια χρειάζονται τελικά για να πληρώσει μια μεγάλη εταιρεία ένα πρόστιμο; Έξη; Επτά; Δέκα; Εκατό; Χίλια;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη