30 Ιαν 2013

Υπεξαίρεσε 522.900€ σε δύο χρόνια

Ο χαμογελαστός, καλοντυμένος και ευγενικός τραπεζικός υπάλληλος στον οποίο εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους πελάτες σε τράπεζα της Θεσσαλονίκης φρόντιζε τελικά να αυξήσει το δικό του κεφάλαιο.

Ο 51χρονος τραπεζικός υπάλληλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΘ, , συστηματικά και με διάφορα κόλπα, πλαστογραφούσε υπογραφές πελατών σε εντάλματα πληρωμής καθώς και χορηγούσε πλαστές αποδείξεις προθεσμιακών καταθέσεων σε πελάτες, αποκρύπτοντας ή καταστρέφοντας  τα παραστατικά ελέγχου ενώ υπεξαιρούσε παρανόμως τεράστια χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς τους. Η "μπάζα" του μέσα σε δύο χρόνια ανήλθε στα 522.945€!


Επιπλέον, ο 51χρονος, προκειμένου να προσδώσει νομιμοφάνεια στις παράνομες συναλλαγές του, μετέφερε τα χρηματικά ποσά τα οποία υπεξαιρούσε, είτε σε λογαριασμούς τρίτων πελατών της τράπεζας, των οποίων η σχέση ερευνάται, είτε σε δικό του λογαριασμό είτε σε επιπλέον λογαριασμούς των πελατών, τους οποίους ο ίδιος είχε ανοίξει εν αγνοία τους και τους διαχειρίζονταν ο ίδιος.
 Ο 51χρονος κατηγορείται για τα αδικήματα της «Πλαστογραφίας»,της «Υπεξαγωγής εγγράφων» και της «Υπεξαίρεσης στην υπηρεσία».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη