9 Ιαν 2013

Το πολιτικό στίγμα της ημέρας (9-1-2013)

Δείτε τι δήλωσαν σήμερα οι:
• Ευριπίδης Στυλιανίδης, Υπουργός Εσωτερικών, • Γιάννης Μιχελάκης, Βουλευτής ΝΔ
• Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής ΝΔ, • Δημήτρης Παπαδημούλης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, • Χρήστος Καραγιαννίδης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, • Γιάννης Μανιάτης, Γραμματέας ΚΟ ΠΑΣΟΚ, • Γιώργος Ντόλιος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, • Νότης Μαριάς, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ανεξάρτητων Ελλήνων, • Χρήστος Παππάς, Βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής- Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, • Παναγιώτης Μεντρέκας, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ
• Πέτρος Κωνσταντίνου, Συντονιστής κίνησης ενάντια στο ρατσισμό κλπ, • Κωνσταντίνος Γάτσιος, πρύτανης της ΑΣΟΕΕ, • Γιώργος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων :


στον ΑΛΦΑ 9.89, που δίνει το πολιτικό στίγμα της ημέρας

Στην εκπομπή με τον Σπύρο Χαριτάτο:
Ευριπίδης Στυλιανίδης, Υπουργός Εσωτερικών

«Χωρίς ακρότητες κι εξτρεμισμούς πρέπει να επιβληθεί η νομιμότητα» δήλωσε στον Α989 ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης για την υπόθεση της βίλας Αμαλία.
Για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, έκανε λόγο για «συμμαχία α λα καρτ των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τη Χρυσή Αυγή που εκθέτει τους Ανεξάρτητους Έλληνες». Ο κος Στυλιανίδης επεσήμανε ότι «τελείωσε η εποχή της ατιμωρησίας και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες» όμως τόνισε ότι «δεν πρέπει να γενικεύεται η ενοχή κι η σπίλωση αλλά να είναι ονοματισμένη και στοιχειοθετημένη. Όσους κι αν "κρεμάσουμε" στο Σύνταγμα, δεν πρόκειται να σώσουμε την πατρίδα μας» είπε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε επίσης «χρυσή εφεδρεία όχι μόνο για τη ΝΔ αλλά και για τον τόπο» τον Κώστα Καραμανλή και πρόσθεσε ότι «η εφεδρεία χρησιμοποιείται όταν παραστεί ανάγκη ενώ εκτίμησε ότι η παρουσία του Κώστα Καραμανλή συνέβαλε στην προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά».
Για τη λίστα Λαγκάρντ και το χειρισμό της από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως «ο κανόνας λέει ότι όλα πρωτοκολλούνται και παρακολουθούνται».
«Φέτος έχουν μειωθεί κατά 50% οι δαπάνες για τη χρηματοδότηση των κομμάτων», είπε με αφορμή την ετήσια τακτική χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.


Στην εκπομπή με τον Δήμο Βερύκιο και τον Δημήτρη Σταυρόπουλο:
Γιάννης Μιχελάκης, Βουλευτής ΝΔ

Τον ΣΥΡΙΖΑ "έδειξε" σε δηλώσεις του στον Α989 ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης για την υπόθεση της βίλας Αμαλία κάνοντας λόγο για «κάποιες πολιτικές δυνάμεις που ενθαρρύνουν όλη αυτήν την ιστορία».
Επίσης, ο κος Μιχελάκης άφησε αιχμές για την αποτελεσματικότητα κάποιων υπουργών λέγοντας «ο ρυθμός του πρωθυπουργού είναι πολύ πιο γρήγορος από τον ρυθμό της υπόλοιπης κυβέρνησης. Υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν πιο γρήγορα (από την κυβέρνηση)» υποστήριξε όμως ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα».
Για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «δεν υποστηρίζω την αθωότητα ή την καταδίκη κανενός. Όποιοι βρεθούν εμπλεκόμενοι θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία (για λίστα Λαγκάρντ)».


Στην εκπομπή με τον Δήμο Βερύκιο και τον Δημήτρη Σταυρόπουλο:
Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής ΝΔ

«Μετά τη σφοδρή πολιτική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των καταληψιών ήταν φυσιολογικό (ανακατάληψη βίλας Αμαλία). Η βίλα Αμαλία είναι το σύμβολο της ανομίας στην Ελλάδα εδώ και 22 χρόνια .Οι κουκουλοφόροι είναι το επιχειρησιακό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ», είπε στον Α989 ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κος Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τις μολότωφ και τις καταστροφές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει τη δουλειά του, κάνει "επαναστατική" γυμναστική» και διερωτήθηκε «μήπως θέλετε να δώσουμε στους καταληψίες και τον αρχηγό τους τον κ.Σκουρλέτη κανένα βραβείο».
Τέλος, ο Βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι «εάν είχαμε σήμερα εκλογές θα κερδίζαμε και με μεγαλύτερη διαφορά από τον Ιούνιο».


Στην εκπομπή με τον Σπύρο Χαριτάτο:
Δημήτρης Παπαδημούλης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ

«Η προσπάθεια να φορτώσουν τη δραστηριότητα στη βίλα Αμαλία στον ΣΥΡΙΖΑ είναι συκοφαντική αθλιότητα» δήλωσε στον σταθμό μας ο Δημήτρης Παπαδημούλης και πρόσθεσε ότι «βολεύει κάποιους η ανακατάληψη της βίλας Αμαλία και το κυνήγι "κλέφτες κι αστυνόμοι"». Χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα» την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, «από όποιους κι αν έγινε» και ξεκαθάρισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε απόσταση από αυτές τις τακτικές κι αυτές τις πρακτικές (καταλήψεις)».
Για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ ο κος Παπαδημούλης δήλωσε ότι «η προσπάθεια κυβερνητικών εγκεφάλων να μαντρώσουν τους βουλευτές κατά της παραπομπής Βενιζέλου είναι αντιδημοκρατική και συνιστώ να την ξεχάσουν» και πρόσθεσε ότι «αυτοί που κουκούλωσαν το σκάνδαλο Siemens, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, βολεύονται να μην ψαχτεί η λίστα Λαγκάρντ».


Στην εκπομπή με τον Νίκο Μάνεση:
Χρήστος Καραγιαννίδης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι αυτονόητη η καταδίκη για την εισβολή στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς. Δεν μπορώ να δεχθώ οποιαδήποτε κατάληψη σε γραφεία πολιτικού κόμματος από άλλον πολιτικό χώρο» είπε στον Α989 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την υπόθεση στη βίλα Αμαλία. Υπάρχει προσπάθεια από την κυβέρνηση να στραφεί αλλού η προσοχή από τη λίστα Λαγκάρντ, το φορολογικό…».
Ο κος Καραγιαννίδης υποστήριξε ότι «υπάρχει "ομερτά" στην κυβέρνηση με εντολή Σαμαρά ώστε να καλυφθεί ο Βενιζέλος».
«Είναι μαθητευόμενοι μάγοι στις πλάτες του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙZA με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο.


Στην εκπομπή με τον Δήμο Βερύκιο και τον Δημήτρη Σταυρόπουλο:
Γιάννης Μανιάτης, Γραμματέας ΚΟ ΠΑΣΟΚ

Για «αποτέλεσμα πολιτικών σχηματισμών που οδηγούν τους κουκουλοφόρους» έκανε λόγο στον Α989 , ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης σχολιάζοντας την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε ότι πρόκειται για «αθλιότητα και ντροπή. Κανένας δεν μπορεί να εισβάλλει στα γραφεία ενός κόμματος που λειτουργεί νόμιμα».
Για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ ο κος Μανιάτης αναρωτήθηκε «ποιές είναι οι ποινικές ευθύνες των κ.κ. Παπανδρέου, Παπαδήμου και Βενιζέλου» και πρόσθεσε ότι «προφανώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στον εκάστοτε πρωθυπουργό, μα τις αποδίδει ο λαός».


Στην εκπομπή με τον Νίκο Μάνεση:
Γιώργος Ντόλιος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

«Εμπεριέχει τακτικισμό η στάση του ΚΚΕ να υπερψηφίσει τις προτάσεις κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την προανακριτική για λίστα Λαγκάρντ» δήλωσε στον Α989 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος ενώ για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή υποστήριξε ότι «στόχος τους είναι να ενοχοποιήσουν συλλήβδην το πολιτικό σύστημα».
Τέλος, για το φορολογικό είπε ότι «δεν εξαναγκάζει κάποιον να καταναλώσει αλλά να ζητάει αποδείξεις»

Στην εκπομπή με τον Νίκο Μάνεση:
Νότης Μαριάς, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ανεξάρτητων Ελλήνων

Την πρότασή τους για σύσταση προανακριτικής, στην οποία εντάσσονται και οι κύριοι Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος, καταθέτουν στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Όπως είπε στον Α 989, ο Νότης Μαριάς, «στην 21(ας) σελίδων πρόταση περιέχονται ένορκες καταθέσεις υπαλλήλων του ΣΔΟΕ από τις οποίες προκύπτουν ενδείξεις για άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή. Προανακριτική για Παπανδρέου, Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου και Παπαδήμο για άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή».
Προανήγγειλε ότι «θα υπάρξει στήριξη στην πρόταση μας και από άλλο πολιτικό κόμμα (πλην Χρυσής Αυγής)».


Στην εκπομπή με τον Σπύρο Χαριτάτο:
Χρήστος Παππάς, Βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής- Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

«Δεν μπορεί η κοινή γνώμη να ασχολείται με άπλυτους», είπε στο σταθμό μας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παπάς ενώ υποστήριξε ότι «οι αναρχικοί πήγαν για προστασία (στη ΔΗΜΑΡ). Θα μπορούσαν να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ ή και στην ΝΔ».

Με αφορμή την πρόταση των ΑΝΕΛ για σύσταση προανακριτικής η οποία θα περιλαμβάνει τους πρώην Πρωθυπουργούς Γ.Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής σημείωσε «υπήρξε πρόταση μας για παραπομπή του Γ.Παπανδρέου. Υπήρξε πρόταση και των ΑΝ.ΕΛ. και συνυπογράψαμε»
«Απαράδεκτο μέσα στο κρύο να κόβουν το ρεύμα. Πρέπει να γίνονται ρυθμίσεις», ανέφερε ο κος Παππάς με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη εκπροσώπων του κόμματος στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ .


Στην εκπομπή με τον Νίκο Μάνεση:
Παναγιώτης Μεντρέκας, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ θα ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ», είπε στον σταθμό μας το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Παναγιώτης Μεντρέκας και υποστήριξε ότι «από την αρχή είπαμε ότι πρέπει να διερευνηθούν όσοι αναμίχθηκαν στη συγκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ .Στο κάδρο, όσον αφορά στις πολιτικές ευθύνες, οι Παπανδρέου και Παπαδήμος (για λίστα Λαγκάρντ)».
«Και η κυβέρνηση που υπάρχει σήμερα έχει πολιτικές ευθύνες για τη συγκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ»,πρόσθεσε ο κος Μεντρέκας.
Το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο διαρροών.
Τέλος, ο κος Μεντρέκας ζήτησε «να ανακληθεί τώρα ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης. Είναι πρόσχημα η πάταξη του λαθρεμπορίου».


Στην εκπομπή με τον Σπύρο Χαριτάτο:
Πέτρος Κωνσταντίνου, Συντονιστής της κίνησης ‘’ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή’’

«Στέλνουν το μήνυμα εμείς είμαστε το κράτος και ο νόμος, όπως η κυβέρνηση - Μητσοτάκη, παίζουν το παιχνίδι των ανακαταλήψεων, αλλά δεν τους έπιασε ο πόνος να φτιάξουν σχολείο», είπε στον Α989 ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της κίνησης ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή. Έκανε λόγο για «χυδαία επίθεση του Δένδια» και πρόσθεσε: «Να πάρουν τα χέρια τους από καταλήψεις και ελεύθερους χώρους. Στόχος είναι να αποπροσανατολίσουν, επειδή έρχονται και νέα μέτρα. Είμαστε σε φάση που καταρρέει κι αυτή η κυβέρνηση».


Στην εκπομπή με τον Σπύρο Χαριτάτο :
Κωνσταντίνος Γάτσιος, Πρύτανης ΑΣΟΕΕ

«Αυτό το παιχνίδι με τους περίεργους τύπους μέσα στο Πανεπιστήμιο και την αστυνομία απ' έξω πρέπει να σταματήσει», είπε στον Α989 ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γάτσιος. «Το Πανεπιστήμιο είναι κέντρο αριστείας, όχι κέντρο ανομίας. Στην κομματοκρατία να ψάξουν για την ανομία.
Όσοι θέλουν να παίξουν το παιχνίδι "κλέφτες κι αστυνόμοι" να το παίξουν αλλού, όχι στο Πανεπιστήμιο. Να κρατάνε σπίτι τους τα απαραίτητα εφόδια για τις διαδηλώσεις, όχι στην ΑΣΟΕΕ», σημείωσε ο κος Γάτσιος ενώ διερωτήθηκε αν «παραβατικές ή παράνομες συμπεριφορές ατόμων μιας κοινότητας, κάνουν όλη την κοινότητα κέντρο ανομίας».
Επεσήμανε την ελλιπή φύλαξη του πανεπιστημίου λέγοντας ότι «με τρεις θυρωρούς και δυο νυχτοφύλακες δεν έχω τη δυνατότητα να φυλαχθεί το Πανεπιστήμιο».

Για το παρεμπόριο στην ΑΣΟΕΕ, ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε αποθήκη παρεμπορίου, αλλά μια τρύπα στον προαύλιο χώρο όπου τοποθετούσαν κάποια πράγματα» και ζήτησε «να λυθεί με πολιτικό τρόπο το θέμα. Που είναι η περίφημη task force για την πάταξη του παρεμπορίου»;
Τέλος, για την επικαιρότητα και την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, ο κος Γάτσιος σχολίασε «η ατζέντα δεν μπορεί να αλλάξει. Γίνεται για πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη. Η Βουλή έχει δημιουργηθεί να κάνει τον εισαγγελέα και το δικαστή; Τι δουλειά έχει η Βουλή με προανακριτικές και ειδικά δικαστήρια. Αυτά είναι δουλειά της Δικαιοσύνης» και πρόσθεσε «για να γυρίσουμε σελίδα, πρέπει να υπάρξει αίσθηση δικαιοσύνης και ισονομίας».


Στην εκπομπή με τον Γιώργο Σμυρνή:
Γιώργος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων

«Το πρόβλημα (των αστέγων) αγγίζει πλέον τη μέση οικογένεια. Υπάρχει αύξηση του αριθμού των αστέγων, κυρίως των Ελλήνων», είπε στον Α989 ο πρόεδρος του κέντρου υποδοχής και αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος.
Παράλληλα, ο κος Αποστολόπουλος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει ακριβής στατιστική αποτύπωση. Οι αριθμοί (των αστέγων) που έχουν ακουστεί είναι υπερβολικοί».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη