3 Ιαν 2013

Μούφα: "Καλλιτέχνης θα σκοτώσει ζώα σε έκθεση στο Παρίσι!"

Φυσικά και δεν θα επέτρεπαν ποτέ κάτι τέτοιο οι Γαλλικές αρχές. Η "είδηση" πάντως λέει:
Είναι απίστευτο αλλά θα συμβεί στις 7 Ιανουαρίου στο Παρίσι.
Ένας νέος καλλιτέχνης με το όνομα Adel Abdessemed έχει στήσει την
έκθεσή του στο Παρίσι, στο εκθεσιακό κέντρο Pompidou.

Στον εκθεσιακό χώρο πρόκειται να δεθούν, μια αγελάδα, ένα γουρούνι, ένα μοσχάρι, μια κατσίκα, ένα πρόβατο και ένα άλογο. Εκεί ο καλλιτέχνης θα σκοτώσει τα άτυχα ζώα με μία βαριοπούλα. Τα ζώα θα πεθάνουν με επανειλημμένα χτυπήματα βαριοπούλα υπό τους ήχους metal μουσικής.

Η ημερομηνία που θα «εκτεθούν» τα ζώα για να σκοτωθούν είναι στις 7 Ιανουαρίου 2013. Οι Γάλλοι φιλόζωοι έχουν ήδη ετοιμάσει διαμαρτυρία προς τον υπουργό πολιτισμού της χώρας ζητώντας του να μην επιτραπεί κάτι τέτοιο.

Ο Adel φαίνεται πως παραδειγματίστηκε από τον σαδιστή «καλλιτέχνη» Guillermo Vargas ο οποίος είχε γίνει γνωστός παγκοσμίως και ιδιαίτερα στους φιλόζωους, καθώς πριν μερικά χρόνια είχε τοποθετήσει έναν σκύλο μέσα σε έκθεσή του και τον άφησε δεμένο μέχρι να πεθάνει από την πείνα. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το σκυλί παρέμεινε για μία μέρα στον εκθεσιακό χώρο μέχρι που κατάφερε να δραπετεύσει.

............

Όντως, ο Αλγερινός Adel Abdessemed κάνει έκθεση στο Παρίσι αλλά σε αυτήν προβάλλεται βίντεο που δείχνει ζώα, τα οποία σφαγιάστηκαν στο Μεξικό για να καταναλωθούν ως τροφή. Ο ίδιος δηλώνει πως με αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτει απάνθρωπες τακτικές βασανισμού ζώων.
Και, απλώς, στις 7 Ιανουαρίου, η έκθεση, η οποία «τρέχει» από τον Οκτώβριο, θα ολοκληρωθεί. Χωρίς φυσικά, να πειραχθεί κάποιο ζώο στο Κέντρο Πομπιντού... Οι Γάλλοι φιλόζωοι διαμαρτύρονται για την προβολή του βίντεο (δεν συμφωνούν με τον Abdessemed), οι δικοί μας φωνάζουν και μαζεύουν υπογραφές για μία σφαγή που δεν θα γίνει ποτέ.
Παρόλο που πρόκειται για τελείως παράλογη είδηση, πάρα πολλοί την πίστεψαν και την αναπαρήγαγαν, δημιουργώντας κύμα υστερίας κατά του Abdessemed. Έτσ, άλλωστε, λειτουργεί η «ενημέρωση» στην Ελλάδα στην εποχή του διαδικτύου. Ως συνέπεια των παραπάνω, χιλιάδες αναγνώστες των μπλογκ και των σάιτ έχοντας τελείως λανθασμένη πληροφόρηση, ξεσπούν κατά του Abdessemed.
η λάθος πληροφόρηση από εδώ: http://preciousjules1985.wordpress.com/tag/adel-abdessemed/
έργα του Αλγερινου στο flickr http://www.flickr.com/photos/pablogt/8337825864/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη