9 Ιαν 2013

Τους... νεκρούς επικαλείται ο Σαξώνης!

- Άρχισε η απολογία του καταχραστή.
- Ήξεραν για το κόλπο οι Τσουρέκας- Σταμ. Καραμανλής, είπε.
- Χωρίς αποδείξεις και ντοκουμέντα παρά μόνο με ισχυρισμούς, ο λόγος του.
- Ένταση με τον Λεμούσια, από τις δεκάδες αντιφάσεις.

Οι δεκάδες αντιφάσεις, η ένταση αλλά και η παντελής έλλειψη ντοκουμέντων, αποδείξεων σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς, τους οποίους μπορούν πλέον να βεβαιώσουν μόνο νεκροί (!) ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του πρώτου μέρους της απολογίας του Παν. Σαξώνη, που άρχισε το πρωί στο...
Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει την υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Μάταια διάφοροι φίλοι και υποστηρικτές του καταχραστή και πλαστογράφου ανέμεναν ένα στοιχείο από την απολογία. Χωρίς κανένα αποτέλεσμα περίμεναν επί ώρες ένα ντοκουμέντο που θα αποδείκνυε τη βασιμότητα των λόγων του, ότι όντως έκλεβε για λογαριασμό των πολιτικών. Σε αντίθεση με τα όσα είχε προαναγγείλει μέσα από δηλώσεις του δικηγόρου του, προς διάψευση όλων των όσων έχουν γραφεί ότι "υπάρχουν ντοκουμέντα- φωτιά που θα αποκαλυφθούν την τελευταία στιγμή", ο Παν. Σαξώνης παρέθετε επί περίπου τέσσερις ώρες μόνο ισχυρισμούς, απόψεις και σκηνές για το στήριμο της υπεξαίρεσης... Στις οποίες όμως πρωταγωνιστούσαν είτε οι δύο τους (Σαξώνης και Λεμούσιας), είτε οι δύο πρώην αντιδήμαρχοι που πλέον δεν βρίσκονται εν ζωή (Απόστολος Τσουρέκας και  Σταμάτης Καραμανλής). Δηλαδή άτομα τα οποία δεν είναι εκ των πραγμάτων δυνατό να διαψεύσουν τις σκηνές αυτές.
Ο άνθρωπος που έχει παραδεχθεί ότι έκλεψε 21 εκ. ευρώ από το ταμείο του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν έδωσε κανένα αντικειμενικό στοιχείο. Ό,τι ακούστηκε ήταν απλώς ο λόγος ενός καταχραστή που (καμμένος ήδη ο ίδιος), επιχειρεί με νύχια και με δόντια να ενοχοποιήσει τους ανθρώπους που τον έβαλαν φυλακή...
"Η απολογία δεν προσθέτει το παραμικρό στην αποδεικτική διαδικασία, ακούμε μόνο ισχυρισμούς", σχολίασε ο εκ των συνηγόρων Δημ. Τσάκος. Σε πολλές φάσεις ο Μιχάλης Λεμούσιας διέκοπτε με ένταση τον κατηορούμενο του με φράσεις όπως "είναι ψέμματα", με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος να τον απειλήσει με αποβολή. Κάποια στιγμή ο τέως Γενικός Γραμματέας ζήτησε άδεια να απομακρυνθεί "για να μην κάνω καμία τρέλα", όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλη φάση ο Πρόεδρος διέκοψε τοπν Σαξώνη, λέγοντας "μην τα λες έτσι και πάθει κανένα εγκαφαλικό"...

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ο Παν. Σαξώνης έπεσε σε δεκάδες αντιφάσεις, μερικές από τις οποίες είναι:
- Ενώ αρχικά είπε ότι ο Παπαγεωργόπουλος δεν γνώριζε για την υπεξαίρεση, παρά μόνο έπαιρνε τα χρήματα από τον Λεμούσια, "δίχως να ξέρει από πού προέρχονται", ότι δεν τον είχε συναντήσει παρά μόνο 2-3 φορές εκτός Δήμου και ότι ποτέ δεν είδε κάτι σχετικό, μετά άλλαξε στάση και είπε ότι "ο Δήμαρχος ήξερε"!
- Είπε ότι άρχισε τη δράση του από το 1999, ενώ έχει αποδειχθεί υπεξαίρεση από το 1998.
- Είπε ότι το 2006 ήρθε στο Δήμο ο Σάκης Παπαγεωργίου για να αντικαταστήσει τον Μιχ. Λεμούσια, κάτι που τον θορύβησε, ενώ είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος ήταν σύμβουλος του Δημάρχο από το 1999 έως το 2010!
- Ενώ στην κατάθεσή του είχε πει ότι έδινε τα χρήματα μία φορά την εβδομάδα, σήμερα το ανασκεύασε λέγοντας ότι αυτό γινόταν μία φορά το μήνα!
- Ενώ στην κατάθεσή του είχε πει ότι συναντιόταν με το Λεμούσια στο γραφείο του δευτέρου, σήμερα είπε ότι οι συναντήσεις γίνονταν στο δικό του γραφείο. Όταν κλήθηκε να προτείνει έστω και έναν άνθρωπο που να είδε μία τέτοια συνάντηση, είπε ότι δεν τους έβλεπε ποτέ κανένας!
- Ισχυρίστηκε ότι δάνεισε χρήματα σε υπάλληλο που δεν μπορούσε να του τα επιστρέψει το 2000-2001 γιατί αντιμετώπιζε ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, ενώ το πρόβλημα αυτό υπήρχε το 1997!

Επίσης, ο Παν. Σαξώνης απολογούμενος και απαντώντας στις ερωτήσεις του Προέδρου ισχυρίστηκε (χωρίς πάντα να προσκομίζει κάτι το πειστικό), ότι:
- Ο Λεμούσιας του ζήτησε χρήματα για την ενίσχυση της παράταξης.
- Αυτός του τα έδινε για ένα χρόνο χωρίς δικό του όφελος.
- Από τον 2ο χρόνο και μετά έπαιρνε ποσοστό 10%.
- Το ποσό δεν ξεπερνά τα 18 εκ. ευρώ Η Τσεμπερά κάνει λάθος υπολογισμούς και καταλήγει στα 51,4. Συνολικά εισέπραξε 21-23 εκ. ευρώ αλλά απ' αυτά έχει κάνει πληρωμές.
- Με τον Λεμούσια συναντήθηκε συνολικά 12-13 φορές μόνο μέσα στο 1999.
- Κάθε εβδομάδα του έδινε 5 εκ. ευρώ. και μετά μέχρι και 300.000 ευρώ το μήνα μέσα σε σακουλίτσα, ποτέ σε τραπεζικό λογαριασμό ή άλλο τρόπο!.
- Είχε στηθεί γύρω του ένα σύστημα ώστε αυτός να μην ελέγχεται.
-  Όταν αποκαλύφθηκε η υπεξαίρεση, συναντήθηκε με τον Λεμούσια ο οποίος του είπε: βρεσ'τα με τον Δήμαρχό σου, εγώ είμαι καλυμμένος...
- Δεν ξέρω ποιος έκανε την πλαστογράφηση πριν το 1999.
- Ο Σταμάτης Καραμανλής ήξερε και μου είχε πει να κάνω ό,τι μου λέει ο Γενικός.
- Σε μία κουβέντα μεταξύ Τσουρέκα, Γενικού, Γερογιάννη για τις ειδικές εντολές ο Λεμούσιας είπε "όταν σας τα δίνω... καλά είναι;"
- Ο Μιχ. Ζορπίδης έφυγε επειδή είδε το μπάχαλο στο Δήμο.
- Ο Θόδ. Αθανάσαρος αποκλείεται να ήξερε, θα το φωνάζω αυτό!

 ΚΑΤ.Ν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη