14 Ιαν 2013

ΤΩΡΑ: Δηλώσεις Κεδίκογλου για την τρομοκρατική επίθεση στη ΝΔ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΒΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟΝ ΜΙΧΕΛΙΔΑΚΗ:



ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Καλημέρα κύριε Κεδίκογλου.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Καλημέρα, αν και η ημέρα ξεκίνησε πολύ ανησυχητικά.

ΜΙΧΕΛΙΔΑΚΗ: Μόλις μάθαμε και είδαμε και εικόνες από το σημείο στο οποίο έγινε η επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, κύριε Κεδίκογλου. Δώστε μας ένα πρώτο σχόλιο. Προφανώς έχουμε ένα μπαράζ επιθέσεων τα τελευταία εικοσιτετράωρα και τώρα βλέπουμε ότι στράφηκαν και κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Κοιτάξτε, έχουμε μια νέα ανησυχητική κλιμάκωση στην προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας. Έχουμε καινοφανή πράγματα, όπως πρωτάκουστο ήταν να στοχοποιείται συγγενικό πρόσωπο πολιτικού, έτσι είναι και πρωτάκουστη η νέα συμβολική σφαίρα για τον Πρωθυπουργό. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Πρέπει όλοι να κάνουμε το παν. Να επιδείξουμε ότι η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται.

ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Αυτό το «όλοι» γιατί το λέτε και το ξαναλέτε κύριε Κεδίκογλου; Έχετε στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Πρέπει να είναι σαφέστατη η αποκήρυξη κάθε μορφής βίας. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Δεν υπάρχει συμβολική ή κατανοητή βία. Μία είναι η βία και πρέπει να εξοστρακιστεί.

ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Και θεωρείτε ότι δεν υπάρχει επαρκής καταδίκη, γιατί τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει ανακοινώσεις επίσημες και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που καταδικάζει τέτοια φαινόμενα.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Δεν είναι για όλες τις μορφές βίας και δεν είναι με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχει βέβαια μια διαφοροποίηση τις τελευταίες δύο-τρεις ημέρες που έχει καταγραφεί στη συνέντευξη του κυρίου Τσίπρα, σε ελληνικό ραδιόφωνο την Παρασκευή ή σε δηλώσεις του κυρίου Παππά χθες, όμως θα θέλαμε όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος. Να σταματήσουμε πια να ακούμε για λιντσαρίσματα, να σταματήσουμε να ακούμε για κρεμάλες, να σταματήσουμε να ακούμε να καεί η Βουλή, να σταματήσουμε να ακούμε για λοστάρια που είναι οικιακά σκεύη.

ΜΙΧΕΛΙΔΑΚΗ: Ήθελα να πω, επειδή λέει για την καταδίκη όλων αυτών των πράξεων, ο κ. Τσίπρας, κ. Κεδίκογλου, δεν ήταν πλέον σαφής; Δεν καταδίκασε τα φαινόμενα αυτά;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ναι, ο κύριος Τσίπρας ήταν σαφής. Τα καταδίκασε, αλλά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ χθες έριχνε τις ευθύνες στη Ν.Δ. Άκουσον, άκουσον!

ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Εδώ υπάρχει μια ανησυχία πλέον της κοινής γνώμης, διότι όταν φτάνει στο σημείο ένα φρουρούμενο κτίριο, όπως είναι το κτίριο των γραφείων της Ν.Δ., να γίνεται με σχετική ευκολία στόχος επίθεσης, τι μπορεί να περιμένει άλλο κανείς; Δηλαδή μπορεί να εγγυηθεί η Ελληνική Αστυνομία και το ελληνικό κράτος την ασφάλεια; Γιατί αυτό είναι τώρα το θέμα.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει για να προασπίσει τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας, αλλά και της κοινωνίας μας. Δεν θα αφήσουμε τους θιασώτες της βίας, να μας τρομοκρατήσουν. Δεν είναι ότι δεν φοβόμαστε. Δεν σας κρύβω ότι όταν γνωρίζεις πως έχεις στοχοποιηθεί, είναι λογικό να φοβάσαι. Αλλά, με τίποτα, δεν θα αφήσουμε να μας τρομοκρατήσουν.

ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Υπήρχαν κάποιες πληροφορίες ότι ο Πρωθυπουργός ήταν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, δεν ξέρω αν αληθεύουν. Φαντάζομαι ότι είναι πολύ νωρίς για να είναι εκεί και συνήθως άλλωστε είναι στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία.

ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Ευχαριστούμε πολύ κύριε Κεδίκογλου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη