31 Ιαν 2013

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης

Με την ανακοίνωσή μας αυτή θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε άρθρο του νόμου 4093/12.11.2012 που αναφέρεται στο ανώτατο όριο...
ασφαλισμένων αποδοχών –ανασχεδιασμό συνταξιοδότησης ανασφάλιστων και ενιαίο σύστημα ελέγχου και πληρωμών συντάξεων και άλλων ρυθμίσεων, όπου περιλαμβάνεται διάταξη που ουσιαστικά διακόπτει την δυνατότητα οι ομογενείς Έλληνες να έχουν την σύνταξη και την υγειονομική περίθαλψη ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Θεωρούμε άμεση ανάγκη την αλλαγή αυτών των ρυθμίσεων, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν συναφθεί μέχρι σήμερα διμερείς συμβάσεις με όλα τα κράτη της Ευρώπης και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, για την κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ομογενών Ελλήνων.

Η εγκεκριμένη σύνταξη προέρχεται από ειδικό λογαριασμό του κρατικού προϋπολογισμού και χορηγείται μόνο σε δικαιούχους που δεν έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές και η διακοπή της καθιστά απαγορευτική την επιβίωση χιλιάδων ηλικιωμένων ανθρώπων που δεν έχουν άλλους πόρους.

Είναι αναγκαίο άμεσα να ληφθούν πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της αδικίας στους νεοπρόσφυγες ομογενείς μόνιμους κατοίκους Ελλάδας που να οδηγούν στην επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση της δυνατότητας χορήγησης του βοηθήματος-σύνταξης.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη