31 Ιαν 2013

Έχει εκλογές και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο!

Γράφει ο Μωρίς Χατζής

 Στις 2 Φεβρουαρίου του 2013 ανεβαίνει στην «Θεατρική Σκηνή» της οδού Βησσαρίωνος, στον 2ο όροφο το θεατρικό έργο «Εκλογές στο ΚΙΣ». Το γνωστό αυτό έργο που επαναλαμβάνεται κάθε τρία χρόνια προκαλεί πάντα το ενδιαφέρον αρκετών θεατρόφιλων προκειμένου να περάσουν μια
ευχάριστη βραδιά. Παρόλο που η υπόθεση του έργου είναι γνωστή και το τέλος του δεν κρύβει εκπλήξεις, το φιλοθεάμον κοινό προσέρχεται, γιατί εκτός από του ότι αυτή (η παράσταση) προκαλεί πολύ γέλιο, που για τις δύσκολες μέρες που περνάμε, είναι απαραίτητο, προσφέρει στο τέλος «μπουφέ» με ποικιλία εδεσμάτων.
 Το «Live Motive» αυτής της παράστασης, το έδωσε στην «Κρησάρα» ο συγγραφέας αυτής της φαρσοκωμωδίας και με την άδεια του το δημοσιεύω:
 Απορώ πως θα ξεμπλέξω Από τον Μπεν ή από τον Μω ποιον να διαλέξω Μα τον Μπεν τον αγαπώ Αλλά μ’ αρέσει και ο Μω Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι, στις προπροπρο-προηγούμενες τριετίες ο θεατρικός επιχειρηματίας (ο επονομαζόμενος για πολλούς Σουλεϊμάν ο Μεγαλόπρεπης) καθόριζε τον ίδιο πρωταγωνιστή τον αγαπητό σε όλους Μωυσή Κωνσταντίνη ο οποίος ανταποκρινόταν στον ρόλο του με τεράστια επιτυχία.
 Πριν τρία χρόνια, εντελώς ξαφνικά ο επιχειρηματίας αποφάσισε να πρωταγωνιστήσει ο ίδιος στο θεατρικό αυτό έργο θέλοντας να αποδείξει ότι εκτός από τα τόσα άλλα προσόντα του έχει και υποκριτικές ικανότητες και ενδεχομένως να ήθελε να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε αυτό το έργο για πάντα.
 Όμως το συμβόλαιο που έχει με τους άλλους συμπρωταγωνιστές του απαγόρευε για δεύτερη συνεχή τριετία την συμμετοχή του. Δράττοντας αυτήν την ευκαιρία ο καθόλα πανάξιος σημερινός πρόεδρος της ΙΚΑ Αθηνών Βεν Αλμπάλας υπέβαλε υποψηφιότητα για την ανάληψη αυτού του πρωταγωνιστικού ρόλου.
 Το μέγα ερώτημα του κοινού είναι: Σε ποιον θα δώσει ο επιχειρηματίας (ο επονομαζόμενος Σουλεϊμάν ο Μεγαλόπρεπης) τον ρόλο του πρωταγωνιστή; Διότι αυτός «έχει και το πεπόνι έχει και το μαχαίρι» (Σημ: Ελληνική παροιμία).
Μια άλλη εβραϊκή παροιμία λέει «Γες μαμόν, γες καβόντ» (έχεις λεφτά, έχεις σεβασμό) Έτσι λοιπόν οι πολύπαθοι θεατές ως βουβά πρόσωπα και μην έχοντας δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν την διαδικασία, περιμένουν με μεγάλη αγωνία να δουν ποιον από τους δυο θα αποκεφαλίσει με την χατζάρα του ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλόπρεπης… τον Μπεν ή τον Μω… Ίδωμεν!!!

http://cohen.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη