30 Ιαν 2013

Ανακοινώθηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι του Μπουτάρη

Την πόρτα της εξόδου από τις αντιδημαρχίες είδαν οι Μαρία Πασχαλίδου και Σπύρος Πέγκας.
Ανακοινώθηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη.
Δείτε αναλυτικά:



Διατηρείται και στη νέα διοίκηση ο Χασδάι Καπόν, η παραμονή του οποίου αναμένεται να προκαλέσει εκ νέου αντιδράσεις στο εσωτερικό της δημοτικής παράταξης. Ωστόσο, ο κ. Καπόν μετακομίζει από την αντιδημαρχία Ανάπτυξης και Διαχείρησης Οικονομικών σε αυτή της Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης. Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ορίζεται ο Γιώργος Αρβανίτης.

Ο Ανδρέας Κουράκης παραμένει στην αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, η οποία μετονομάζεται σε Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας.

Ο Κωσταντίνος Ζέρβας παραμένει αντιδήμαρχος περιβάλλοντος παρά τα όσο ακούγονταν πως θα οριζόταν αντιδήμαρχος Επικρατείας, ενώ στη θέση του αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας παραμένει ο Θανάσης Παππάς.


Η Καλυψώ Γούλα παραμένει Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας αναλαμβάνει ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θωμάς Ψαρράς με εντεταλμένο σύμβουλο τον Λευτέρη Κιοσέογλου.


Αντιδήμαρχος Παιδείας, δια βίου μάθησης και αθλητισμού παραμένει ο Αντώνης Καρούμπης, ενώ τη θέση του Σπύρου Πέγκα στην αντιδημαρχία Πολιτισμού αναλαμβάνει η Έλλη Χρυσίδου. 

Εκτός νέου διοικητικού σχήματος έμεινε ο Σπύρος Πέγκας και η Μαρία Πασχαλίδου που αναλαμβάνει επικεφαλής της Κοινωφελούς επιχείρησης με αντικείμενο το Thessaloniki 2014.

Εντεταλμένοι σύμβουλοι αναλαμβάνουν οι: Γιώργος Δημαρέλος (κυκλοφορίας), Θέμης Σεβαστιάδης (εθελοντισμού), Άννα Αγγελίδου (κοινωνικής πρόνοιας) και Τάσος Τελίδης (μετανάστευσης)

Ο δήμαρχος είχε ξεκινήσει τις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του με μέλη της δημοτικής ομάδας από το μεσημέρι, ενώ είχε οριστεί συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας στις 5 το απόγευμα. Ωστόσο, η πολύωρη συνάντηση του κ. Μπουτάρη με το ιδρυτικό μέλος της «Πρωτοβουλίας», αντιδήμαρχο Ανδρέα Κουράκη ήταν αυτή που «πάγωσε» τα μέλη της παράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πλέον των δύο ωρών συνάντηση των δύο ανδρών έγινε ένα «παζάρι» περί των αρμοδιοτήτων της αντιδημαρχίας του κ. Κουράκη (τις οποίες ο κ. Μπουτάρης φέρεται να ήθελε να μειώσει, αλλά τελικά δεν το έκανε). Ο κ. Μπουτάρης φέρεται να πρότεινε στον κ. Κουράκη να αναλάβει το πράσινο, την Πολεοδομία και τον τομέα των αστικών αναπλάσεων και να δώσει τις υπόλοιπες αρμοδιότητες στον “έμπιστό” του κ. Ζέρβα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Κουράκη.

Ποικιλοτρόπως σχολιάστηκε η επιμονή του δημάρχου να διατηρήσει στη θέση του αντιδημάρχου τον Χασδάι Καπόν, για τον οποίο όλο το τελευταίο διάστημα δεχόταν εισηγήσεις (και πιέσεις) να τον αποπέμψει από τη στενή ηγετική του ομάδα.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μπουτάρης πρόσφερε στον μέχρι τώρα αντιδήμαρχο Πολιτισμού τη θέση του εντεταλμένου Τουρισμού, αλλά ο κ. Πέγκας αρνήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο στις 2 το μεσημέρι έχει οριστεί συνέντευξη Τύπου από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τη νέα οργάνωση του δήμου Θεσσαλονίκης.

(karfitsa.gr, aggelioforos.gr)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη