17 Ιαν 2013

Οι πολιτικές δηλώσεις της ημέρας

• Θανάσης Νάκος, • Γιώργος Βλάχος, • Γιώργος Κοντογιάννης, • Παναγιώτης Κουρουμπλής, • Ρένα Δούρου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, • Αλέξης Μητρόπουλος, • Ανδρέας Παπαδόπουλος, • Γρηγόρης Ψαριανός, • Παναγιώτης Μελάς, • Γιώργος Κατρούγκαλος, Συνταγματολόγος- Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Παν. Θράκης. Δείτε τις δηλώσεις τους:



Στην εκπομπή με τον Νίκο Μάνεση :

Θανάσης Νάκος, Αντιπρόεδρος Βουλής
«Υπάρχει το ΝΑΙ και το ΌΧΙ», εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος. «Μετά την κατάθεση του κ. Διώτη δεν είναι δυνατόν να αναζητηθεί ποινική ευθύνη στον κ. Βενιζέλο», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία. «Για μας στη ΝΔ, όποιος θέλει μπορεί να περάσει αλλά και να μην περάσει και από τις 4 κάλπες», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Στην εκπομπή με τον Δήμο Βερύκιο και τον Δημήτρη Σταυρόπουλο:

Γιώργος Βλάχος, Βουλευτής ΝΔ
«Η σωστή διαδικασία θα ήταν μία κάλπη, όμως θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι οι βουλευτές θα περάσουν απ΄όλες τις κάλπες γιατί αλλιώς είναι σα να λες τί ψήφισες», είπε στον Α989 ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος και διευκρίνισε ότι «εγώ θα περάσω από όλες τις κάλπες, θα σεβαστώ τη διαδικασία αλλά δεν θα ψηφίσω το ίδιο σε όλες (τις κάλπες). Είμαι σίγουρος για τη ΝΔ ότι θα κάνει το ίδιο, δεν γίνεται να μην περάσουμε από όλες τις κάλπες». Για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο κος Βλάχος εκτίμησε ότι «από τη στιγμή που η ψηφοφορία είναι μυστική μπορεί και τα 4 ονόματα να παραπεμφθούν, εάν αυτό το επιθυμεί η πλειοψηφία των βουλευτών».


Στην εκπομπή με τον Σπύρο Χαριτάτο :

Γιώργος Κοντογιάννης, Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ
«Δεν θεωρώ ότι θα υπάρχουν απώλειες και δεν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση εξαιτίας της ψηφοφορίας», είπε στον Α989 ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης. Απέδωσε πολιτικές σκοπιμότητες στην αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι «οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πως ποινικές ευθύνες για τον Βενιζέλο δεν υφίστανται».
Ο κος Κοντογιάννης πρόσθεσε ότι «η ουσία βρίσκεται στο αν θα γίνει η προσπάθεια εκείνη που πρέπει για να επιστρέψουν τα χρήματα στο ελληνικό δημόσιο».
Τέλος, για τον φόρο πολυτελείας στα αυτοκίνητα άνω των 2000 κυβικών δήλωσε «προσωπικά τον θεωρώ άδικο».


Στην εκπομπή με τον Δήμο Βερύκιο και τον Δημήτρη Σταυρόπουλο:

Παναγιώτης Κουρουμπλής, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ
«Πιστεύω ότι θα έχουμε εκπλήξεις αν πάνε σε όλες τις κάλπες», είπε στον Α989 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής αν και διευκρίνισε πως «συμφωνώ κι εγώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια κάλπη».
«Ο Βενιζέλος έπρεπε να βγει μπροστά και να πει ''πρέπει να παραπεμφθώ''» πρόσθεσε ο κος Κουρουμπλής και τόνισε ότι «το πολιτικό σύστημα θέλει χτύπημα με όλα αυτά που συμβαίνουν. Το σύστημα είναι σαθρό, σάπιο, δεν ταιριάζει με την ιδεολογία μου, παλεύω καθημερινά».


Στην εκπομπή με τον Σπύρο Χαριτάτο :

Ρένα Δούρου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
«Παραβιάζεται το άρθρο του συντάγματος περί συνειδήσεως ώστε να μη μαντρώνεται ο βουλευτής στα κόμματα», είπε στον Α989 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και πρόσθεσε ότι «είναι μια κρίσιμη διαδικασία ,πρέπει να την παρακολουθήσουμε για να είμαστε ενήμεροι για τις επόμενες εκλογές (για τη ψηφοφορία)». Η κα Δούρου αναρωτήθηκε: «αν έχει κάνει αντιγραφή ο Διώτης ,αναιρεί ότι έχει ευθύνη ο Βενιζέλος ή ο Παπακωνσταντίνου»; Τέλος, τόνισε ότι «πατριωτισμός είναι να τιμωρείς και να ισχύει ο νόμος για όλους».


Στην εκπομπή με τον Νίκο Μάνεση :

Αλέξης Μητρόπουλος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
«Για την υστεροφημία του και την αξιοπρέπεια του κάθε Βουλευτής πρέπει να περάσει από όλες τις κάλπες. Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ελεύθεροι να περάσουν από τις τέσσερις κάλπες», είπε στον Α989 ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος και πρόσθεσε : «είναι ακόμη καλύτερο και δημοκρατικότερο το ότι θα γίνει τελικά με αυτόν τον τρόπο η ψηφοφορία» .




Στην εκπομπή με τον Νίκο Μάνεση :

Ανδρέας Παπαδόπουλος, Εκπρόσωπος τύπου ΔΗΜΑΡ «Θα ψηφίσουμε την πρόταση της κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας. Θα ψηφίσουμε την πρόταση για παραπομπή του Παπακωνσταντίνου », είπε στον Α989 ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέας Παπαδόπουλος, ενώ σημείωσε ότι για τον Ευ. Βενιζέλο «με βάση τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει καμιά ποινική ευθύνη».


Στην εκπομπή με τον Σπύρο Χαριτάτο :

Γρηγόρης Ψαριανός, Βουλευτής ΔΗΜΑΡ

Τη λύση μίας ψηφοφορίας με 4 ονόματα και σταυρό προτίμησης προκρίνει μέσα από τον Α989 ο Γρηγόρης Ψαριανός Βουλευτής ΔΗΜΑΡ.
«Όσοι διατέλεσαν Υπουργοί και κυβερνώντες της χώρας έχουν καραμπινάτη πολιτική ευθύνη και ο Βενιζέλος και ο Παπανδρέου και ο Αλογοσκούφης. Ο Βενιζέλος, είτε την αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη είτε όχι, την έχει ακέραιη πάνω του», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για τον Γ. Παπανδρέου, ο κος Ψαριανός σημείωσε ότι « για μένα δεν έχει αποδείξεις για ποινικές ευθύνες. Για πολιτικές ναι» και υποστήριξε ότι «θα ψηφίσω την πρόταση παραπομπής Παπακωνσταντίνου παρότι πιστεύω ότι μπορεί η λίστα στα χέρια του να αλλοιώθηκε. Αν αποδειχθεί ότι το έκανε, θα είναι ηλίθιος».



Στην εκπομπή με τον Σπύρο Χαριτάτο :

Παναγιώτης Μελάς, Βουλευτής Α΄ Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων – Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας
«Η λίστα Λαγκάρντ δεν έγινε γνωστή τώρα ,κάποιοι τη γνώριζαν εδώ και δυο χρόνια. Εάν αυτά τα ονόματα είχαν φορολογηθεί μπορεί να μη χρειαζόντουσαν τώρα αυτοί οι φόροι», είπε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας των ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς και σημείωσε ότι «δε φοβόμαστε τίποτα. Ο κάθε Βουλευτής πρέπει να ψηφίσει κατά συνείδηση».


Στην εκπομπή με τον Σπύρο Χαριτάτο :

Γιώργος Κατρούγκαλος, Συνταγματολόγος- Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Παν. Θράκης


«Πολιτική ευθύνη είναι αυτή που αναλαμβάνουν οι πολιτικοί για κάθε πράξη τους. Η ποινή είναι να πηγαίνει ο πολιτικός σπίτι του. Η ανικανότητα συνιστά ποινικό αδίκημα», τόνισε μέσω του Α989 ο καθηγητής στο Δημοκρίτειο Παν. Θράκης Γιώργος Κατρούγκαλος και σημείωσε ότι «η αδράνεια μπορεί να μην είναι αποτέλεσμα ανικανότητας αλλά να είναι σκόπιμη».
Ο κος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι «αυτά που κάνουν είναι σα να μην έχουν αίσθηση συνείδησης» και πρόσθεσε ότι στη σημερινή ψηφοφορία θα «πρέπει να υπάρχει μια κάλπη ανά πρόσωπο».


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη