Εύγε στους άριστους επιστήμονες της Θεσσαλονίκης για την τεράστια ευαισθησία που δείχνουν για τα πολλά προβλήματα του γειτονικού νομού. Μαθαίνω ότι...
ετοιμάζουν γνωστοί περιβαλλοντολόγοι εκδηλώσεις για τα θέματα αυτά και ειλικρινά νιώθω , πως πραγματικά εκτός από το ακαδημαικό τους έργο, συνεισφέρουν θετικά και στην ζωή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, κάνοντάς την καλύτερη.
Έτσι, βλέπω για παράδειγμα, ότι ετοιμάζεται μεγάλη εκδήλωση στα Μουδανιά για το τεράστιο πρόβλημα της καταπολέμησης των αυθαιρέτων και της καταπάτησης του αιγιαλού από τους γνωστούς άγνωστους έχοντες και κατέχοντες της Θεσσαλονίκης!
Βλέπω την μεγάλη ημερίδα που διοργανώνει γνωστός καθηγητής του ΑΠΘ για την έλλειψη ΧΥΤΑ στη Χαλκιδική και την δημιουργία μετώπου – κατά τα πρότυπα εκείνου των μεταλλείων- για το κλείσιμο των πολλών χωματερών που μολύνουν το περιβάλλον και αναφωνώ: ναι, υπάρχει ελπίδα!
Μια ελπίδα που τόσο ανάγκη έχει αυτός ο τόπος!
Ελπίδα που μας δίνουν οι αγνοί καθηγητές μας, εκείνοι που ξοδεύουν με μεγάλη προσοχή τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών στις έρευνές τους και δεν αφήνουν τίποτε να πάει χαμένο!
Αυτή η έντονη κινητικότητα των λαμπρών επιστημόνων της πόλης μας, δεν πρέπει να μας αφήσει ασυγκίνητους.
Πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε μέχρι την τελική κατεδάφιση όλων των αυθαιρέτων που εμποδίζουν την πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες της Χαλκιδικής.
Ειδική αναφορά πρέπει να κάνω σε μια αποκάλυψη ενός αξιολογότατου καθηγητή του ΑΠΘ - του κυρίου Μελά- ο οποίος μας διαφώτισε σε πρόσφατη παρέμβασή του και μας έκανε γνωστό, ότι ένα εκατομμύριο Θεσσαλονικείς βομβαρδίζονται καθημερινά με τα ύπουλα σωματίδια ΡΜ 10 που βγαίνουν από τα οχήματα που κινούνται καθημερινά στην πόλη!
Μας αποκάλυψε στην ουσία, ότι η ζημιά που παθαίνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, είναι μεγάλη και μη αναστρέψιμη.
Πότε οι φορείς και οι άρχοντες της Θεσσαλονίκης θα ασχοληθούν σοβαρά με αυτήν την καταγγελία;
Θα μάθουμε ποτέ άραγε, πόσες είναι οι πραγματικές απώλειες ανθρώπινων ζωών από αυτά τα ύπουλα για την υγεία μας σωματίδια, όλα αυτά τα χρόνια;
Και φυσικά αυτό που απασχολεί τους κατοίκους των νομών γύρω από τη Θεσσαλονίκη, είναι κατά πόσο το νέφος της πόλης επιβαρύνει την υγεία τους.
Μήπως μια κάποια λύση, θα ήταν να δοθούν κίνητρα στους κατοίκους για να φύγουν από τη Θεσσαλονίκη και να μετακομίσουν στα βουνά των γύρω περιοχών;
Να κατεδαφιστούν δέκα οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο και να γίνουν πάρκα ή να απαγορευτεί εντελώς η κυκλοφορία των οχημάτων στο δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να μην μολύνει το νέφος τους κατοίκους των γύρω περιοχών;
Τι λέτε κύριε καθηγητά;
ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ