7 Ιαν 2013

Ακροαριστεροί έκαψαν γραφεία ως αντίποινα για τη Βίλα Αμαλία

Δήλωση Παπαμιμίκου για αντίποινα της εκκαθάρισης στη Βίλα Αμαλία

 Τα ξημερώματα άγνωστοι έβαλαν φωτιά στα γραφεία της...
Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της Ηλιούπολης.
 Στις 3:43 τα ξημερώματα η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε κλήση για φωτιά που ξέσπασε στα
γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Μαρίνου Αντύπα ενώ σε λιγότερο από μια ώρα οι δράστες ξαναχτύπησαν αυτή στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ στη συμβολή των οδών Παναγούλη και Ναυπακτίας . Από τη φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές χωρίς ευτυχώς να επεκταθεί σε παρακείμενα κτίρια

 Ως ένδειξη αλληλεγγύης για την υπόθεση της ΑΣΟΕΕ και τη Vila Amalia πραγματοποίησαν τις εμπρηστικές επιθέσεις που κατά τις πρωινές ώρες στα γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όπως εξηγούν άγνωστοι με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα indymedia.gr. 
 Χαρακτηριστικό είναι το εξής απόσπασμα από την ανκοίνωση για την ανάληψη της ευθύνης.

 "Η τρικομματική κυβέρνηση των μνημονίων αποφάσισε να χτυπήσει ένα από τα πιό μαχητικά κομμάτια της κοινωνίας, αυτό των αυτοοργανωμένων χώρων, σε μία προσπάθεια όξυνσης της καταστολής και προώθησης του κοινωνικού εκφασισμού. Είτε με το γελοίο πρόσχημα του "κέντρου ανομίας" για να εκκενώσει την κατάληψη Villa Amalia, είτε με τον τραγελαφικό ισχυρισμό ότι η ΑΣΟΕΕ λειτουργεί ως αποθήκη παρεμπορίου, για να εισβάλει στο αναρχικό στέκι του ιδρύματος και να κλέψει τα μηχανήματα του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοφωνικού σταθμού 98fm, η αλήθεια δεν κρύβεται... Οι αυτοοργανωμένες αντιιεραρχικές δομές είναι η απάντηση στη νέα χούντα που θέλουν να επιβάλουν. Για 23 χρόνια η κατάληψη Villa Amalia αποτελεί έναν αυτοοργανωμένο ανοιχτό κοινωνικό χώρο με αντιεμπορευματικά χαρακτηριστικά, στεγάζοντας συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές και εκδηλώσεις. Πέρα από κατάληψη στέγης, έδινε χώρο σε αυτοδιαχειριζόμενο τυπογραφείο, εργαστήρι βιτρό, ανοιχτό καφενείο και δανειστική βιβλιοθήκη. Η Villa Amalia αποτελούσε, και συνεχίζει να αποτελεί, ένα ισχυρό αντιφασιστικό ανάχωμα, ειδικότερα στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, ενάντια στα σχέδια των νοεναζί της Χρυσής Αυγής, και των καπιταλιστών. Ως ένδειξη αλληλεγγύης, στις 6 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 03:30, πυρπολήσαμε 3 γραφεία τοπικών οργανώσεων της συγκυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ένα γραφείο του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή του Βύρωνα, και δύο της ΝΔ στην Ηλιούπολη. Τη Βίλα δεν θα την πάρετε ούτε στα όνειρά σας. Ο αγώνας συνεχίζεται".

 Ακολουθεί η δήλωση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Α.Παπαμιμίκου σχετικά με τους εμπρησμούς γραφείων πολιτικών οργανώσεων ως αντίποινα στην εκκαθάριση της βίλας Αμαλία:

 "Οι χθεσινοί εμπρησμοί σε γραφεία πολιτικών οργανώσεων της Αττικής ως αντίποινα στην εκκαθάριση της βίλας Αμαλία, από την Κυβέρνηση, αποτελούν ακόμα ένα χτύπημα εναντίον των δημοκρατικών θεσμών. Η βία από όπου και αν προέρχεται δεν αποτελεί λύση αλλά αντίθετα συμβάλει στην περαιτέρω αποδιοργάνωση της κοινωνίας. Λογικές ανομίας και συμπεριφορές βίας δε μπορούν πλέον να συνεχίσουν να υπάρχουν. Είναι καιρός η γενιά μας και η κοινωνία να απομονώσουν τα ακραία στοιχεία και να βγάλουν στο προσκήνιο όλα εκείνα τα δημιουργικά τους στοιχεία, προκειμένου η ελπίδα να επιστρέψει στην καθημερινότητα "
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη