18 Ιαν 2013

Οι πολιτικοί συμβολισμοί της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό

Η επιλογή του Πρωθυπουργού να συναντηθεί, εν μέσω ραγδαίων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, με τον νέο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας είναι δεικτική για την εμπιστοσύνη και τα σχέδια που έχει ο Αντώνης Σαμαράς για τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
Μάλιστα το
κλίμα της συνάντησης ήταν εξαιρετικό, γεγονός που αποδεικνύει ότι η σχέση μεταξύ τους έχει πολύ γερές βάσεις.
Ο Πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο νέο μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας που του παρουσίασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, το οποίο εισάγεται στα πρότυπα των ανεπτυγμένων χωρών όπου ο Βορράς αποτελεί την ατμομηχανή ανάπτυξης.
Εξάλλου ο νέος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα στην επόμενη περίοδο καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις και ταυτόχρονα πρέπει να προετοιμάσει έναν ολοκληρωμένο σχέδιο για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.
 Τα συμπεράσματα αυτής της συνάντησης είναι πολλά. Ο Πρωθυπουργός, εδώ και καιρό αναζητούσε έναν συνεργάτη και σοβαρό συνομιλητή στην περιοχή της Μακεδονίας για την οποία έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και τα στοιχεία αυτά τα βρήκε στον Απόστολο Τζιτζικώστα.
 Αυτό που έγινε ξεκάθαρο είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει να επενδύσει και να πορευτεί με τον 34χρονο Απόστολο Τζιτζικώστα γεγονός που σηματοδοτεί και ανακατατάξεις στην ευρύτερη πολιτική γεωγραφία στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη