11 Ιαν 2013

Στην τελική ευθεία η κούρσα διαδοχής του Τζιτζικώστα

Κανείς δεν έχει προβάδισμα, ούτε "χρίσμα", όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία.
Αύριο στις 12 το μεσημέρι, θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης, θέση την οποία κατείχε μέχρι τη Δευτέρα ο...
Απόστολος Τζιτζικώστας, που παραιτήθηκε για να αναλάβει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά τη γνωστή περιπέτεια του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ο νέος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας πάντως, ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 για την εκλογή του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, δήλωσε επανηλλημμένα ότι δεν θα αναμιχθεί στη διαδικασία, ούτε προτείνει κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο, ενώ και οι πληροφορίες από το παρασκήνιο επιβεβαιώνουν ότι πράγματι ο Α.Τζιτζικώστας δεν ασχολείται με ονοματολογία. Συγκεκριμένα, με γραπτή του δήλωσε αναφέρει :

«Ξεκάθαρα έχω τονίσει, τόσο κατ’ ιδίαν στους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής μας, όσο και δημόσια, ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παρέμβω ούτε επί της διαδικασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί ακριβώς όπως ορίζει ο νόμος με πλήρη διαφάνεια, ούτε επί των προσώπων που θα είναι υποψήφιοι για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.
Το μόνο που ζήτησα και ζητώ από τους Αντιπεριφερειάρχες και τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής μας είναι ανεπηρέαστοι, να επιλέξουν τον ικανότερο μεταξύ των ικανών, για να αναλάβει τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης. Από αυτή την θέση που έχω κατ’ επανάληψη εκφράσει, δεν θα μετακινηθώ ούτε στο ελάχιστο.
Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους».

Μέχρι στιγμής δηλώσεις κατάθεσης υποψηφιότητας έκαναν οι Θ.Αποστολίδης, Μ.Τζόλλας και Γ.Τσαμασλής, ενώ αναμένεται και η δήλωση του Μ.Φωτόπουλου

Αναλυτικά, οι δηλώσεις κατάθεσης υποψηφιότητας για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης των περιφερειακών συμβούλων Θ. Αποστολίδη, Μ. Τζόλλα και Γ. Τσαμασλή (10/1/2013)

Δήλωση κατάθεσης υποψηφιότητας του Περιφερειακού Συμβούλου Θεοχάρη Αποστολίδη για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης:
«Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, για τη θέση του νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, άρχισαν τυπικά και ουσιαστικά οι ανάλογες διαδικασίες για την εκλογή Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Δηλώνω και επισήμως την υποψηφιότητά μου και είμαι από σήμερα στη διάθεση του υπεύθυνου εκλεκτορικού σώματος.
Τα μεγάλα προβλήματα στην Π.Κ.Μ. τρέχουν καθημερινά και αναζητούν επειγόντως άμεσες λύσεις με βαθιές τομές. Η συμπαράταξη όλων μας με τη δυναμική που διαθέτει ο νέος αρχηγός της παράταξης μας, με γνώμονα και βάση τους κανόνες:
1. της συνεργασίας και αυτοθυσίας
2. της αλληλοκατανόησης, της αυτοπαραχώρησης και του αυτοσεβασμού και
3. της χρηστής, ορθόδοξης και ηθικής δεοντολογίας, αποτελούν μέγιστο καθήκον όλων μας.
Η εσωτερική συνοχή τόσο της συμπολίτευσης, όσο και η πραγματική-ουσιαστική συνεργασία με όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης (χωρίς εμμονές στείρας αντιπαράθεσης) πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας. Οι ίντριγκες, οι αλαζονείες και οι αντιπαλότητες δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Πρόκληση και αντίπαλοι όλων μας είναι τα καθημερινά ζωτικά προβλήματα της κοινωνίας μας.
Δηλώνω ότι, με εντιμότητα, ειλικρίνεια, σεβασμό, αγάπη και ταπεινότητα, θα εργαστώ ακούραστα καθημερινά (με ανοιχτές τις πόρτες της Περιφέρειας στους πολίτες, που δυστυχώς δοκιμάζονται σκληρά και περνούν μια πολύ δύσκολη ζοφερή πραγματικότητα)

Θεοχάρης Αποστολίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Εντεταλμένος στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας
& Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΚΜ
Ιατρός-Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ».

Δήλωση κατάθεσης υποψηφιότητας του Περιφερειακού Συμβούλου Μιχάλη Τζόλλα για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης:

«Με χαρακτηριστικά την εμπειρία, την αποτελεσματικότητα και την εντιμότητα και έχοντας σταθερές αξίες και αρχές, δηλώνω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
Στόχος μου είναι να προσφέρω τις υπηρεσίες μου μαζί με το νέο Περιφερειάρχη μας, τους άξιους συναδέλφους μου Περιφερειακούς Συμβούλους και τους Αντιπεριφερειάρχες για να δώσουμε λύσεις στα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη Θεσσαλονίκη και σ’ ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.

Μιχάλης Τζόλλας
Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης
τ. Πρόεδρος Μητροπολιτικής Επιτροπής
τ. Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης
τ. Αντινομάρχης Υγείας και Πρόνοιας»

Δήλωση κατάθεσης υποψηφιότητας του Περιφερειακού Συμβούλου Γιώργου Τσαμασλή για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης:
«Με την εκλογή του νέου Περιφερειάρχη μας, η Κεντρική Μακεδονία κάνει μια νέα αρχή. Σε αυτή τη νέα περίοδο, η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης καλείται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο.
Δηλώνω ξεκάθαρα την πρόθεσή μου να συμμετέχω με όλες μου τις δυνάμεις στο αύριο της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας και υποβάλλω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.
Με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη μας και σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξής μας, θα υπηρετήσουμε τη Θεσσαλονίκη και τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας.
Ζητώ την εμπιστοσύνη και την ευθύνη για το έργο που έχουμε μπροστά μας

Γιώργος Τσαμασλής
Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη