Εκεί δεν πήγε το μυαλό μας, αλλά το αναφέρει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, σε ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό (!), με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Δείτε το νέο πεδίο δόξης της Αλβανικής Μαφίας (ασχολούνται οι μαφιόζοι και με αυτά;;;;):
Παρατίθεται ερώτηση του ανεξάρτητου Βουλευτή Ν. Νικολόπουλου για το τεράστιο θέμα της λαθροϋλοτομίας που καταστρέφει τα δάση και το φυσικό πλούτο της χώρας μας. Η ερωτηση κατατέθηκε προς 6 υπουργεία (Περιβάλλοντος, Αμυνας, Δημόσιας Τάξης, Οικονομικών, Εξωτερικών, Επικρατείας) και τον Πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά, ενώ κοινοποιείται και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Θα γίνει κάτι άραγε επιτέλους;
Θέμα: «Η Αλβανική Μαφία ρημάζει καθημερινά τα βουνά, τα δάση και την ύπαιθρο της χώρας μας»
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6240/24-1-2013
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡ. ΠΑΓΟΥ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Ευρισκόμενος με το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κίνημα σε περιοδεία στην πόλη των Ιωαννίνων με συγκλόνισαν οι καταγγελίες κατοίκων της Ηπείρου για την λεηλασία του δασικού πλούτου που καθημερινά συμβαίνει και η οργανωμένη πολιτεία παράλυτη, και παραδομένη στην Αλβανική μαφία παρακολουθεί αμήχανη. Μάλιστα μου επέδωσν ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ του νομού δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ.
Σας παραθέτω λοιπόν το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, για το τι συμβαίνει καθημερινά στα Βουνά κυρίως της Ηπείρου από τους Αλβανούς κακοποιούς, που πλέον βρήκαν νέα προσοδοφόρα επιχειρηματική ενασχόληση με την καταστροφή της Ελληνικής υπαίθρου. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι αφού πρώτα εκφόβησαν και έδιωξαν τους ντόπιους τα προηγούμενα χρόνια με αλλεπάλληλες κλοπές, δολοφονίες και πλιάτσικο, ήρθε η ώρα και της χλωρίδας της χώρας μας να την εμπορευτούν, για 0,5 ευρώ το κιλό στη «μαύρη» αγορά ξυλείας που ανθεί πλέον, - μιας που το πετρέλαιο έχει γίνει ήδη «ανάμνηση παλιά» για τα Ελληνικά νοικοκυριά.
Το δημοσίευμα από τα Νέα:
«Στο χωριό Τρίλοφος, ή αλλιώς Σλήμνιτσα, στον Γράμμο, μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από τη συνοριογραμμή με την Αλβανία, ο σκληρός ήχος από τα αλυσοπρίονα σκίζει τη λευκή σιωπή στο δάσος συνήθως από τις 5 τα ξημερώματα.
Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι, οι «εμπρηστές του χειμώνα» που αποψιλώνουν ολόκληρες βουνοπλαγιές, περνούν τα σύνορα με μουλάρια πριν ακόμη χαράξει. Ορίζουν με τις πατημασιές τους τα μονοπάτια στην ελληνική πλευρά του βουνού που έχουν σκεπαστεί από το χιόνι και ξυλεύουν επιλεκτικά δρυς και πεύκα.
Η δράση της μαφίας του ξύλου στη Βόρεια Ελλάδα κορυφώνεται φέτος στα χωριά του Γράμμου, εκεί ακριβώς που πριν από έξι και πλέον δεκαετίες έπεσε η αυλαία του ελληνικού Εμφυλίου.
Σαν να μην έφτανε αυτό, οι ίδιοι Αλβανοί που γυμνώνουν τις πλαγιές λεηλατούν τα απομακρυσμένα Γραμμοχώρια, που άρχισαν να δέχονται πίσω όσους είχαν εκδιώξει οι εμφύλιες συγκρούσεις.
Εισβάλλουν στα σπίτια, κλέβουν ζώα και προκαλούν ζημιές.
Οδηγούμε με δυσκολία στον χωμάτινο δρόμο προς το πιο απομακρυσμένο χωριό, τον Τρίλοφο. Χιόνι υπάρχει μόνο στα γυρίσματα της πλαγιάς που δεν τα πιάνει ήλιος, το κρύο εδώ πάνω καίει το πρόσωπο.
Η Σλήμνιτσα, όπως αλλιώς ονομάζεται το χωριό, ήταν νοσοκομείο των ανταρτών στον Εμφύλιο. Μετά το ‘50 ερήμωσε και οι κάτοικοι, που τότε ήταν 800, σκόρπισαν. Σήμερα ξεχωρίζει από μακριά μόνο η εκκλησία, τα σπίτια είναι αραιά και πολλά σημαδεμένα από τις σφαίρες πολυβόλων.
Ο Βασίλης Μπέλος και ο Νίκος Παπαδόπουλος, καθισμένοι γύρω από την ξυλόσομπα, είναι εξοικειωμένοι με τη μαφία του ξύλου. Είναι από τους πρώτους που επέστρεψαν στον Τρίλοφο και δείχνουν την απέναντι κορυφογραμμή που έχει ξυλευτεί ολοσχερώς και το φαλακρό σημείο ξεχωρίζει στη δασωμένη έκταση.
ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΩΣ.
Τα περισσότερα δέντρα είναι κομμένα στο ένα μέτρο από τη ρίζα, πολλά σπάστηκαν βιαστικά για να συρθούν και να πελεκηθούν πιο βαθιά στο δάσος.
«Κόβουν τα δέντρα με το πρώτο φως και το μεσημέρι άλλες ομάδες επιστρέφουν για να τα φορτώσουν στα μουλάρια» περιγράφουν.
Στα 500 μέτρα μέσα στο αλβανικό έδαφος, κοντά στο χωριό Βιντόβα, οι λαθροϋλοτόμοι έχουν στήσει υπόστεγα με πριονοκορδέλες.
Από εκεί, μέρος της πολύτιμης ξυλείας θα φτάσει στην Ιταλία για την κατασκευή βαρελιών σε οινοποιεία, ενώ οι πιο γεροί και ίσιοι κορμοί θα καταλήξουν κολόνες φωτισμού της αλβανικής εταιρείας ηλεκτρισμού.
Ακόμη, μια μεγάλη ποσότητα του λαθραίου φορτίου, λένε όσοι γνωρίζουν, θα πουληθεί για καυσόξυλα πίσω στην ελληνική αγορά.
«ΘΑ ΞΕΘΑΡΡΕΨΟΥΝ». Στα χωριά του Γράμμου, τον Τρίλοφο, το Γιαννοχώρι, το Μονόπυλο, την Καληβρύση, το Λειβαδοτόπι, ο καθένας έχει να διηγηθεί ιστορίες με λαθροϋλοτόμους.
Ο Νίκος Χαλκιάς ήταν το τελευταίο παιδί που γεννήθηκε στο Γιαννοχώρι, το 1947, καθώς το χωριό ερήμωσε σε μία μέρα. «Ακούω καθημερινά τον ήχο από τα αλυσοπρίονα. Τους βλέπω να κουβαλούν με τα μουλάρια τα ξύλα.
Τον επόμενο μήνα σταματά το κυνήγι και οι Αλβανοί γνωρίζουν ότι θα πάψουν να ανεβαίνουν στον Γράμμο παρέες οπλισμένων κυνηγών.
Θα ξεθαρρέψουν περισσότερο» λέει.
Από τη μπροστινή θέση του κρατικού τζιπ, που κυλάει πάνω στο χιόνι, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος εξηγεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αποψιλωθεί στον Γράμμο τουλάχιστον 3.000 στρέμματα δάσους, έκταση που αντιστοιχεί σε 35.000 κυβικά (λαθραίας) ξυλείας.
Η μαφία του ξύλου έχει κανόνες απαράβατους.
Πιο νότια, προς την Ηπειρο, οι ομάδες των λαθροϋλοτόμων είναι μεικτές, με Αλβανούς και Ελληνες, ενώ το βουνό είναι χωρισμένο σε ζώνες.
«Τίποτα από όλα αυτά δεν θα συνέβαινε αν έμεναν ανοιχτά τα φυλάκια του Στρατού, που έχουν ερημώσει από το 2007.
Χάνεται ο εθνικός πλούτος, οι περιουσίες των ανθρώπων, όμως και τα έξι φυλάκια στην οριογραμμή έπαψαν να επανδρώνονται από τη 15η Ταξιαρχία» λέει ο Χρήστος Γκοσλιόπουλος, δήμαρχος Νεστορίου, ενόσω περπατάμε στο πυκνός δάσος, στη θέση Χελώνα, πάνω από το Μονόπυλο, μόλις 200 μέτρα από τα σύνορα.
Εδώ πάνω διακρίνονται εύκολα τα μονοπάτια της μαφίας στο έδαφος.
Σε ένα ξέφωτο βρίσκουμε δέντρα λεηλατημένα.
Το πυκνόφυτο βουνό εδώ μέσα είναι φαλακρό. Στο χώμα βρίσκονται μόνο οι ρίζες από βελανιδιές, παντού μέσα στο δάσος υπάρχουν σπασμένα κλαδιά, καθώς οι λαθροϋλοτόμοι καθαρίζουν επί τόπου τον πολύτιμο κορμό και σέρνουν τα κλαδιά πιο κάτω.
Στο έδαφος, όπου έχει λειώσει το χιόνι, διαγράφονται μονοπάτια που δεν μπορεί παρά να έγιναν από ολόκληρα συνεργεία ανθρώπων, με βαριά μηχανήματα και πολλά μουλάρια για το φόρτωμα.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ!
Ο Θανάσης Ζυγούρας και ο Δημήτρης Μπαμπούλης, υπάλληλοι και οι δύο στο Δασαρχείο, εξηγούν ότι κόβονται δέντρα 30-35 ετών.
«Πρώτα οι δρύες, μετά τα πεύκα και κυρίως ένα είδος, τα ρόμπολα, που φυτρώνουν σε μεγάλο υψόμετρο, κι έπειτα όλα τα υπόλοιπα, οξιές, ακόμη και πουρνάρια που θα πάνε για καυσόξυλα» περιγράφουν. Όπως λένε, μέχρι πριν από τα Χριστούγεννα οι λαθροϋλοτόμοι είχαν αποθρασυνθεί τόσο πολύ, ώστε άνοιξαν δρόμο βαθιά μέσα στο ελληνικό έδαφος κι έμπαιναν με φορτηγά.
Κλιμάκιο του Στρατού έστησε αναχώματα στα περάσματα, όμως η λεηλασία συνεχίζεται.
Στο Γιαννοχώρι του Γράμμου, πίσω από το σπίτι του Νίκου Χαλκιά, κατεβαίνει το άγριο ποτάμι προς τον κάμπο. Τα παγωμένο νερό κόβει την πρόσβαση στην απέναντι κορυφή, που είναι ακόμη σπαρμένη με νάρκες των ανταρτών, όπως και πολλά σημεία στο βουνό.
Οι ντόπιοι το γνωρίζουν και δεν πατούν εκεί, όπως το γνωρίζουν και οι λαθροϋλοτόμοι.
Κι έτσι ο βουνό σε εκείνη τη μεριά γλιτώνει.
Φόβοι για αιματηρό επεισόδιο
Στον Γράμμο οι χωριανοί πιστεύουν ότι δεν θα αργήσει να συμβεί κάποιο αιματηρό επεισόδιο. Οι λαθροϋλοτόμοι αφήνουν τα μουλάρια τους στο μονοπάτι.
Τα ζώα κατάσχονται από το Δασαρχείο και βγαίνουν σε δημοπρασία.
Όμως κανένας κτηνοτρόφος δεν ενδιαφέρεται να τα αποκτήσει.
Όλοι φοβούνται ότι οι Αλβανοί θα τα αναζητήσουν και θα κάνουν αντίποινα.
Έτσι, τα ζώα αφήνονται στο βουνό και οι λαθροϋλοτόμοι τα παίρνουν πίσω.»
Από τα παραπάνω μια λέξη ταιριάζει για μια ακόμη φορά: ΝΤΡΟΠΗ!
Περαιτέρω όμως χρειάζεται να δοθεί λύση οριστική και αποτελεσματική. Ο νόμος και η τάξη δε μπορούν να επιβληθούν από τα Δασαρχεία που ούτως ή άλλως μάλλον άλλη δουλειά κάνουν.
Ήρθε η ώρα των λύσεων. Η Κοινωνία δεν αντέχει άλλο τόση αδιαφορία. Βγάλτε τις κουκούλες των Μαφιόζων που λεηλατούν τα Δάση και τα Όρη της Πατρίδας μας ΤΩΡΑ.
Η λύση δεν έγκειται ούτε στη ΕΛ.ΑΣ η οποία έχει διαφορετικό έργο να επιτελέσει.
Η λύση για τη χώρα μας με δεδομένες της ανάγκες ιδίως σήμερα της είναι η δημιουργία Σώματος Δασοφυλακής εντός του Ελληνικού Στρατού, το οποίο θα φυλά και θα προστατεύει χειμώνα-καλοκαίρι τα δάση και τα βουνά όλης της χώρας. Είναι γνωστό άλλωστε το τεράστιο μέγεθος της επιτυχίας του μέτρου των ΣΤΕΚ (Σημεία Τεχνικού Ελέγχου Κυκλοφορίας) όπου κι αν αυτά έγιναν από τις Ένοπλες Δυνάμεις με άμεση κάθετη μείωση των εμπρησμών κατά το θέρος.
Με τη δημιουργία του Σώματος Δασοφυλακής είναι βέβαιη η μείωση τόσο των εμπρησμών όσο και της εγκληματικότητας στην ύπαιθρο, αλλά ακόμη περισσότερο θα εδραιώσει κλίμα ασφάλειας και τάξης μεταξύ των κατοίκων των περιοχών αυτών που περνούν δύσκολα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Περαιτέρω θα δώσει κίνητρο και στους νέους που σκέπτονται τη μετεγκατάσταση τους από τα αστικά κέντρα προς την ύπαιθρο αφού η Ασφάλεια είναι βασικό αγαθό για κάθε άνθρωπο.
Πρέπει να καταλάβουμε πως η Ελληνική ύπαιθρος δεν εγκαταλείφθτηκε τυχαία. Πρώτη από όλους την εγκατέλειψε η συντεταγμένη Πολιτεία.
Γι αυτό λοιπόν με συγχρηματοδότηση Ελλάδος – ΕΕ πρέπει εσείς οι Υπουργοί να φροντίστε για να δημιουργήσετε τις υποδομές, για να λειτουργήσει πιλοτικά εντός του 2013 στην Ήπειρο αρχικά και κατόπιν στην υπόλοιπη Ελλάδα, το Σώμα Δασοφυλακής του Ε.Σ.
Ο Ελληνικός Στρατός έχει το προσωπικό, τις δομές αλλά και την εμπειρία για να επιτελέσει να συγκεκριμένα καθήκοντα. Τα στρατόπεδα είναι εκεί, οι αξιωματικοί και τα στελέχη επίσης.
Είναι άλλωστε λογικό και χρήσιμο οι στρατεύσιμοι, τους τελευταίους μήνες της θητείας τους που ούτως ή άλλως παίρνουν μετάθεση στο νομό της καταγωγής τους, να τοποθετούνται στο Σώμα Δασοφυλακής του Νομού τους (πλην στρατευσίμων Αττικής).
Με την έννοια αυτή ο Ελληνικός Στρατός είναι έτοιμος επιχειρησιακά με μικρές σχετικά ρυθμίσεις να ξεκινήσει να προσφέρει αυτό το πραγματικά ουσιαστικό έργο για την Πατρίδα και τους Έλληνες της υπαίθρου που εκτός από την ανέχεια πλήττονται εδώ και χρόνια από τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας των αλλοδαπών.
Τέλος αφού φτιαχτεί η περιγραφόμενη δομή πηγαίνετε κι ένα βήμα παρακάτω. Επιτέλους δώστε νόημα στον εθελοντισμό με τη δυνατότητα εγγραφής εθελοντών στο Σώμα Δασοφυλακής με ανθρώπους που θέλουν και πληρούν τα προσόντα να προσφέρουν αφιλοκερδώς στην κοινωνία. Δείτε τι κάνουν άλλες Δημοκρατικές χώρες με Δέλτα κεφαλαίο.
Επειδή αναρωτιόμαστε κι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες της Περιφέρειας πότε θα έρθει η σειρά των δικών μας δασών να «αξιοποιηθούν» από αυτό το ιδιότυπο εισαγόμενο από τη γειτονική χώρα «επιχειρηματικό δαιμόνιο»!
Επειδή ας μη γελιέστε ο δασικός πλούτος της Πελοποννήσου αν και μειώθηκε από την καταστροφή του 2007 έχει ακόμη «πολλούς κορμούς» να δώσει στην αγορά και κέρδη στους μαφιόζους μαυραγορίτες.
Επειδή δεν είναι κυριολεκτικά να τρελαίνεσαι όταν το 2007 μετά την ανείπωτη καταστροφή με τους δεκάδες νεκρούς και το οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού που πολλαπλώς είχε τότε αποκαλυφθεί από τους αρμοδίους, ότι η συντεταγμένη πολιτεία ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει πράξη για την ασφάλεια των Ελληνικών Δασών;
Επειδή βούληση χρειάζεται και Θάρρος!
Συνεπώς ερωτάσθε:
1. Τι γνωρίζουν τα αρμόδια υπουργεία για τα καταγγελλόμενα του ρεπορτάζ και τι έχουν πράξει έως σήμερα;
2. Ποια μέχρι σήμερα είναι η περιβαλλοντολογική καταστροφή από τη παράνομη υλοτομία των δασών και ορέων της χώρας μας ανά νομό; (να κατατεθεί σχετικός πίνακας) από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος και το δασαρχείο της περιοχής.
3. Το 2007 συνέβη μια τεραστίων διαστάσεων καταστροφή στην Πελοπόννησο. Πέντε χρόνια μετά ποια ήταν τα αίτια της, ποιοι οι ένοχοι και ποια τα συμπεράσματα των υπεύθυνων αρχών του Κράτους;
Να κατατεθούν τα πορίσματα και τα αποτελέσματα των ΕΔΕ και όλες οι δικαστικές αποφάσεις.
4. Τι έχουν κάνει έκτοτε τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες για τη θωράκιση και προστασία των δασών, των ορέων και του φυσικού πλούτου της χώρας;
Να κατατεθούν όλα τα σχετικά.
5. Ποια δημόσια αρχή είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια και προστασία της υπαίθρου και των δασών, πλην της ΕΛ.ΑΣ που σε κάθε περίπτωση έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική και σίγουρα ανειδίκευτη στο τομέα αυτό;
6. Έχει συλληφθεί κανείς στο Γράμμο; Ποιοι, πότε, ποια πρόστιμα και ποιες ποινές επεβλήθησαν;
7. Σε κάθε σοβαρή χώρα η αστυνομία επιτελεί το ρόλο της φύλαξης αστικών περιοχών (όπως άλλωστε δηλώνει και η λέξη άστυ-νομία). Για τη φύλαξη της υπαίθρου και των δασών όμως έχουν άλλες υπηρεσίες όπως είναι η Gendarmerie (Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία κτλ) , οι Καραμπινιέροι (Ιταλία), η Δασοφυλακή (ΗΠΑ, Καναδάς), Guarda Civil (Ισπανία). Θα προβείτε λοιπόν επιτέλους στην ίδρυση Δασοφυλακής για την προστασία των Δασών, των Ορέων και της Ελληνικής Υπαίθρου ή θα αφήσουμε αυτήν την πατρίδα στα χέρια όποιου τυχαίου ή δόλιου κακοποιού επιθυμεί να τη λεηλατεί;
8. Θα συστήσετε το Σώμα Δασοφυλακής εντός του Ελληνικού Στρατού για να λειτουργήσει, να εξυπηρετήσει και να εδραιώσει την ασφάλεια στους Έλληνες της υπαίθρου και να προστατεύει Χειμώνα – καλοκαίρι το φυσικό πλούτο της χώρα μας;
9. Προτίθεστε να καταθέσετε σχετικό σχέδιο νόμου για τη θέσπιση Σώματος Δασοφυλακής εντός του επομένου 3μήνου και σίγουρα πριν το Πάσχα έτσι ώστε να λειτουργήσει εντός του θέρους 2013;
10. Ο Υπουργός Εξωτερικών έχει προχωρήσει στα αναγκαία διαβήματα προς τον Αλβανό ομόλογό του, με βάσει βαρύτατες καταγγελίες που δημοσίευσαν «ΤΑ ΝΕΑ» και κάποιες μετέφερα σήμερα κι εγώ με τον πιο επίσημο τρόπο – μέσω της Βουλής – σ΄ όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς και τον ίδιο Πρωθυπουργό;
11. Οι συναρμόδιοι και ερωτώμενοι Υπουργοί τι έκαναν και τι πρότειναν;
Να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα.
Ο Ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
http://nikosnikolopoulos.gr