16 Ιαν 2013

H πολιτική ατζέντα της ημέρας

Δείτε τι δήλωσαν σήμερα στον ΑΛΦΑ989, οι:
• Κωστής Μουσουρούλης,, • Αθανάσιος Σκορδάς,  • Χρήστος Μαρκογιαννάκης, • Κυριάκος Μητσοτάκης, Βουλευτής ΝΔ, • Λεωνίδας Γρηγοράκος, • Χρήστος Αηδόνης, • Αντώνης Δεληχάτσιος,  • Τρύφων Αλεξιάδης • Αντώνης Αραβαντινός :



Στην εκπομπή με τον Δήμο Βερύκιο και τον Δημήτρη Σταυρόπουλο:

Κωστής Μουσουρούλης, Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου
Την επιβολή νέου τέλους πλεύσης και παραμονής για τα σκάφη αναψυχής προανήγγειλε μέσα από τον Α989 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου. «Οποιοσδήποτε πλέει σε ελληνικές θάλασσες και ελλιμενίζεται πρέπει να πληρώνει ένα τέλος» είπε ο Κωστής Μουσουρούλης και επεσήμανε κατηγορηματικά «δεν απαλλάσσουμε κανέναν από τη φορολογία».
Ο Υπουργός επίσης τόνισε ότι «κάθε σκάφος που ελλιμενίζεται σε μια μαρίνα δημιουργεί 4 θέσεις εργασίας και μια θέση εργασίας όταν είναι εκτός μαρίνας» και πρόσθεσε: «αυτό που κάνουμε είναι για να μην περνάει ο κόσμος μαύρες μέρες, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας» ενώ εκτίμησε ότι «θα δοθεί ανάσα και στην ναυπηγοεπισκευή».
Ο κος Μουσουρούλης δήλωσε ότι «έχουμε υποχρέωση σαν Υπουργείο να ενεργοποιήσουμε τα σημαντικά όπλα, τον θαλάσσιο τουρισμό» και ανέφερε ότι στόχος είναι «να ξαναβάλουμε την Ελλάδα μπροστά, να αυξήσουμε τα έσοδα με ανάπτυξη».
Για τις τουρκικές επενδύσεις σε ελληνικές μαρίνες ο Υπουργός απάντησε «δεν πουλάμε τίποτα, μια ελληνική υποδομή θα ανήκει σε όλους τους Έλληνες όταν θα αξιοποιήσουμε πλήρως το δυναμικό της».
Τέλος, ανέφερε ότι «το 2012 σε σχέση με το 2011 δεν υπήρξε μείωση συνδέσεων ούτε δρομολογίων».



Στην εκπομπή με τον Σπύρο Χαριτάτο :

Αθανάσιος Σκορδάς, Υφυπουργός Ανάπτυξη Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
«Απλά συνθήματα οι αντιδράσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Μας ενδιαφέρει να σταματήσουν τα λουκέτα στα μαγαζιά» είπε στον Α989 ο υφυπουργός Ανάπτυξης, που υποστήριξε ότι «η διεύρυνση του ωραρίου θα ενισχύσει την απασχόληση».

Ο Αθανάσιος Σκορδάς σημείωσε ότι «θα ενισχυθεί το εισόδημα των εργαζομένων που θα δουλεύουν Κυριακή . Δεν είναι δυνατόν να είμαστε τουριστική χώρα και να είναι τα μαγαζιά κλειστά την Κυριακή» .
Για τις ταμπέλες με τις αποδείξεις στα καταστήματα, εκτίμησε ότι «με το ''φόβο των Ιουδαίων'', κάποιος κόβει περισσότερες αποδείξεις. Με προσβάλλει σαν πολίτη να πηγαίνω στην ταβέρνα και να μου δίνουν το δελτίο παραγγελίας ως απόδειξη».


Στην εκπομπή με τον Δήμο Βερύκιο και τον Δημήτρη Σταυρόπουλο:

Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Αντιπρόεδρος Βουλής- Βουλευτής ΝΔ


Κώδικα ευπρεπούς αμφίεσης και συμπεριφοράς υιοθετεί η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. «Έγινε μία πρώτη προσέγγιση αλλά δεν πάρθηκε απόφαση για ποινές» είπε στον Α989 ο πρόεδρος της Επιτροπής ο οποίος συνομίλησε με του γραμματείς των ΚΟ.
«Τελευταία χρησιμοποιούνται εκφράσεις και εκδηλώνονται συμπεριφορές που ευνοούν την οξύτητα», πρόσθεσε.
Ο κος Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι «το τατουάζ στο μπράτσο δεν μου αρέσει. Πρέπει να προσέχουμε κάποια πράγματα. Δεν μπορεί πχ να έρθει κάποιος με το κοντομάνικο, να κυκλοφορεί ο βουλευτής με αυτοκίνητο 150 χιλιάδων ευρώ την ώρα που άλλος δεν έχει εισιτήρια να πάει σπίτι του. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να μην προκαλούμε σε μία εποχή που η κοινωνία στενάζει».
Σχετικά με την αυριανή ψηφοφορία, ο κος Μαρκογιαννάκης υποστήριξε πως «θα πρέπει να εκφραστεί ελεύθερα ο κάθε βουλευτής για το τί θέλει να γίνει».



Στην εκπομπή με τον Νίκο Μάνεση :

Κυριάκος Μητσοτάκης, Βουλευτής ΝΔ
«Την άποψη ότι θα μπορούσε να υπάρχει μία κάλπη κι ένα ψηφοδέλτιο με τέσσερα ονόματα» εξέφρασε στον Α 9,89 ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας, πως πρέπει «να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού η μυστικότητα της ψηφοφορίας από τη στιγμή που το Σύνταγμα το προβλέπει». Ανέφερε πάντως πως «δεν είναι ρόλος της Βουλής να κάνει τον δικαστή και τον ντετέκτιβ».
Ο κος Μητσοτάκης ζήτησε επίσης επαναξιολόγηση της πολιτικής για το πετρέλαιο θέρμανσης με φόντο και το πρόβλημα της αιθαλομίχλης από τα τζάκια. «Χρειάζεται επαναξιολόγηση αυτής της πολιτικής, δεν πέτυχε πώς να το κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «οι πολίτες ή θα κρυώνουν ή θα πληρώνουν».
Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ για το θέμα της φορολόγησης των ΙΧ δήλωσε πως κατέθεσε ερώτηση στη βουλή γιατί «πολλοί κλήθηκαν να καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας για το 2012 μη γνωρίζοντας ότι θα χρειαστεί να πληρώσουν πρόσθετο φόρο» και πρόσθεσε «είναι πολύ άδικο, ζητώ από το Υπουργείο να δώσει πίσω στον κόσμο τα χρήματα που έδωσαν για το 2013».



Στην εκπομπή με τον Νίκο Μάνεση :

Λεωνίδας Γρηγοράκος, Αντιπρόεδρος Βουλής- Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
«Πρέπει να αποκαλυφθούν όσοι έστησαν αυτή την πλεκτάνη στο ΠΑΣΟΚ (για λίστα Λαγκάρντ)» είπε στον Α 9,89 ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Λεωνίδας Γρηγοράκος και έκανε λόγο για συκοφαντία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον το κ.Βενιζέλου. Ο κος Γρηγοράκος αναρωτήθηκε «ποιός μας λέει ότι δεν είναι 13 τα στικάκια» και ανέφερε ότι «ο κόσμος έχει μεγάλη αναστάτωση, θεωρεί ότι τον κοροϊδεύουμε».



Στην εκπομπή με τον Σπύρο Χαριτάτο :

Χρήστος Αηδόνης, Ανεξάρτητος Βουλευτής Την αποχή του από την ψηφοφορία για την προανακριτική επιτροπή σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προανήγγειλε, μέσω του Α 989, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χρήστος Αηδόνης.
«Αρνούμαι να συμμετέχω σε αυτή την κωμωδία. Δεν θα είμαι παρόν αύριο στην ψηφοφορία» είπε ο κ.Αηδόνης, εκτιμώντας πως η διαδικασία που ακολουθείται είναι λάθος και πρέπει να αναθεωρηθεί» «Δικός μου ρόλος δεν είναι ρόλος δικαστή. Δεν θα ήθελα να μπω σε μια διαδικασία απόδοσης ποινικών ευθυνών . Η στικολογία δε βοηθάει» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Αηδόνης υποστήριξε ότι «η εξέλιξη σήμερα του ΠΑΣΟΚ είναι να έχει γίνει μια συνιστώσα της ΝΔ που έχει γεμίσει με απογοήτευση κάθε δημοκράτη», ενώ, δικαιολογώντας την απόφαση του να αποχωρήσει από το κόμμα, είπε πως «δεν μπορούσε να αντέξει σε λογικές που τον φίμωναν».
«πρέπει να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να γίνουν τεράστια πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο κύριος Αηδόνης είπε πως «συμφωνώ σε πολλά μαζί του και αποτελεί ελπίδα . Είδα ότι ο Αν. Λοβέρδος ήταν ένας άνθρωπος αποφασιστικός με σχέδιο και χρονοδιαγράμματα, αυτό που λείπει απ' τη χώρα»
Παράλληλα, είπε πως «αποδείχθηκε ότι το πολιτικό σύστημα ανήμπορο ή ανίκανο να πατάξει τη φοροδιαφυγή».
«Εξαντληθήκαμε να γονατίσουμε τον ελληνικό λαό, ενώ θα μπορούσαμε να εισπράξουμε 350 έως 400 εκατ. ευρώ από τις λίστες», πρόσθεσε ο κύριος Αηδόνης.
«Είχα φίλους αναρχικούς που δεν ήταν κουκουλοφόροι ή ταραξίες», είπε ο κύριος Αηδόνης, αναφορικά με το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, ενώ με αφορμή τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ στις καταλήψεις σημείωσε πως «όλες αυτές οι βίλες, είτε Αμαλίας είτε ανωμαλίας, δεν νομίζω ότι μπορεί να τις ανέχεται η Πολιτεία».
Παράλληλα, με αφορμή τη δήλωση του Βουλευτή της ΝΔ Ιορδάνη Τζαμτζή ‘’ο κόσμος δεν θα ξαναγυρίσει στο πετρέλαιο ακόμα και αν μειωθεί η τιμή ‘’, υποστήριξε ότι «είναι κατάντια, έπρεπε η κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει με άλλο τρόπο».
«Η χώρα δεν έχει καμία ανάγκη από εκλογές αυτήν τη στιγμή», κατέληξε ο κος Αηδόνης και ζήτησε όποιος Βουλευτής έχει διαπράξει απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, «να πάει στη φυλακή αμέσως και να δημευτεί η περιουσία του».


Στην εκπομπή με τον Σπύρο Χαριτάτο :

Αντώνης Δεληχάτσιος, Πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
«Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την υγιέστερη τράπεζα θέλουν να τη σπάσουν σε καλή και κακή . Λένε ότι οι κακοί είναι οι εργαζόμενοι ... και θέλουν να τους απολύσουν Μας μίλησαν ευθέως για απολύσεις 500 ανθρώπων» είπε στον Α989 ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΤΤ, Αντώνης Δεληχάτσιος, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «θέλει να καταργήσει τη λαϊκή αποταμίευση».

«Έχουν γίνει τόσες συγχωνεύσεις σε τράπεζες και δεν έχουν γίνει απολύσεις. Γιατί να γίνουν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» σημείωσε ο κος Δεληχάτσιος.


Στην εκπομπή με τον Δήμο Βερύκιο και τον Δημήτρη Σταυρόπουλο:

Τρύφων Αλεξιάδης, Αντιπρόεδρος ΠΟΕ ΔΟY

«Έχει χορηγούς η συγχώνευση των εφοριών. Υπάρχουν εταιρείες που θέλουν να πάρουν τη δουλειά των φορολογικών υπηρεσιών», κατήγγειλε στον Α989 ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ΔΟΥ, Τρύφων Αλεξιάδης, κάνοντας λόγο «για πολιτικές παρεμβάσεις στη λειτουργία των φορολογικών υπηρεσιών . Υπάρχει ένα φορολογικό άβατο στη χώρα μας».
«Καταγγέλλουν εμάς για διαφθορά, αλλά αν ο εφοριακός Αλεξιάδης πάρει ένα χαρτί σπίτι του θα τεθεί σε αργία, ενώ κάποιοι προϊστάμενοι του υπουργείου αντιμετωπίζουν σήμερα τη δικαιοσύνη», πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στις εφορίες τόνισε ότι «κάποιοι αποφάσισαν να διαλύσουν τον μηχανισμό τη στιγμή που χρειαζόμαστε έσοδα».
«Άνθρακες ο θησαυρός γιατί οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου έχουν τη δυνατότητα να ξεγλιστράνε», πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι «τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο μεγαλώνουν γιατί κάποιοι μεγάλοι έχουν μια ιδιότυπη ασυλία. Από 44 δις πήγαν σε 56 σ' ένα χρόνο».


Στην εκπομπή με τον Σπύρο Χαριτάτο :

Αντώνης Αραβαντινός, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων

Χώρος με καλές συνθήκες διαβίωσης αναζητείται στις φύλακες Κορδαλλού, καθώς η πτέρυγα VIP δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις που ...συνοδεύουν τον τίτλο της!

«Ψάχνουν κάτι καλύτερο στην 5η πτέρυγα επειδή δε μπορεί ο χώρος αυτός να φιλοξενήσει αυτούς που αναμένονται. Υπάρχει ένας προβληματισμός για το που θα πάνε αυτοί» είπε στον Α989 ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων Αντώνης Αραβαντινός. «Η Vip πτέρυγα, που κακώς ονομάστηκε έτσι, πλέον λειτουργεί με συνθήκες χειρότερες από τις άλλες» πρόσθεσε ο κος Αραβαντινός.





 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη