5 Ιαν 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεφτιλίζει Μπόμπολα και MEGA

"Ο κ.Μπόμπολας είναι στη λίστα Λαγκάρντ", είπε στον ΑΛΦΑ 989 ο επρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, που επιτέθηκε με σφοδρότητα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA συνιδιοκτησίας Μπόμπολα. Δείτε ένα μέρος από τη συνέντευξη:


"Σκουρλέτης: ...Σε αυτή τη χώρα ανθεί το είδος της διαπλοκής ανάμεσα σε μεγαλοεπιχειρηματίες, ισχυρά οικονομικά κέντρα, τις τράπεζες και μέρος της πολιτικής ηγεσίας. Ήταν μια καθεστωτική αντίληψη και δομή η διαπλοκή ανάμεσα σε αυτά τα κέντρα. Δεν μπορώ λοιπόν αυτή τη στιγμή να δέχομαι ότι από τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό γίνεται μια προσπάθεια υπηρέτησης της προσπάθειας πληροφόρησης του κόσμου με ένα τρόπο, όπως ορίζεται από τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ενώ, ταυτόχρονα, ο μεγάλος μέτοχος αυτού του σταθμού, ο κ. Μπόμπολας είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Την ίδια στιγμή που άλλες επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό και μιλάμε για υγιείς επιχειρήσεις, ενώ το MEGA που βρίσκεται σε μια δεινή οικονομική κατάσταση και χρωστάει εκατομμύρια παίρνει 98 εκατ δάνειο.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι τα σχόλια που ακούγονται από αυτό το σταθμό γύρω από το θέμα της λίστας Λαγκάρντ προφανώς εξυπηρετούν αυτούς οι οποίοι είναι πίσω από αυτούς τους σταθμούς, δηλ τους μεγαλοϊδιοκτήτες. Αυτό, βέβαια, ανοίγει μια άλλη κουβέντα για το ποιοι πρέπει να κατέχουν σταθμούς, πως πρέπει αυτοί οι σταθμοί να κατοχυρώνουν την αυτονομία τους έναντι πολιτικών και οικονομικών κέντρων. Ήρθε η ώρα κάποια θέματα να συζητηθούν σε βάθος και είμαστε διατεθειμένοι να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα και τις δυνάμεις της διαπλοκής.

Ερώτηση δημοσιογράφου:  Πάντως ο τηλεοπτικός σταθμός είπε ότι το δάνειο που τελικά έλαβε είναι 10 εκατ.

Απάντηση: Η ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών αναφέρει τα 98 εκατ και αν θέλουν να διαψεύσουν το Χρηματιστήριο Αθηνών."

(σχόλιο taxalia: Ε αν δεν ήταν ο Μπόμπολας στη λίστα Λαγκάρντ, ποιός θα ήταν; Εδώ, μέχρι και νοικοκυρές είχαν λεφτά στην Ελβετική HSBC, δεν θα είχε ο Μπόμπολας; Πού είναι το σπουδαίο;)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη