10 Φεβ 2013

Μεγάλες νίκες για ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανθρακικό

Με ένα γκολ-πέναλτι του Γκερέιρο από το 14’ η ΑΕΚ δραπέτευσε από την Κέρκυρα με το σπουδαίο τρίποντο και εδραιώθηκε εκτός διακεκαυμένη ζώνης ενώ εκμεταλλεύτηκε τις γκέλες των προπορευόμενων και πλησίασε στο -5 από τα πλέι οφ! Με παίκτη λιγότερο ολοκλήρωσε το..
ματς η Ενωση λόγω αποβολής με δύο κίτρινες του Κορδέρο.

Μόλις στο 14' σημειώθηκε το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση, όταν ο ρέφερι ο Θάνος έδειξε σωστά την άσπρη βούλα σε χέρι του Εντερ, σε μία ακίνδυνη φάση, σε σέντρα του Φούντα. Ο Γκερέιρο ένα λεπτό αργότερα έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ και έμελλε να είναι και το γκολ που χάρισε στην Ενωση το τρίποντο.

Η Κέρκυρα δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ισοφαρίσει καιη ΑΕΚ άγγιξε το 2-0 με Φούντα και Φέτση, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ ακόμα και μετά την αποβολή του Κορδέρο (φάνηκε από το πρώτο λεπτό πως πάει …φιρί-φιρί για κόκκινη) δεν απειλήθηκε από την Κέρκυρα που μάλλον πρέπει να ετοιμάζει τα πλάνα για τη football league της επόμενης σεζόν.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Ηλιάδης (60' Τσοκάνης), Λεόν, Μοντέιρο, Κρητικός (73' Στάμου), Τσουμάνης (24' Γκέσιος), Γιάντσης, Ζουμπουλάκης, Κυβελίδης.

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Βλάχος, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Τσουμάγκας, Μητρόπουλος, Κορδέρο, Φέτσης, Γκερέιρο (84' Κατίδης), Φούντας (88΄Τσούπρος), Φουρτάδο (73' Τσίτας).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)

Περίπατος για Πανθρακικό, 3-0 το Λεβαδειακό

Τι κι αν έπαιζε με μισή ομάδα και σύνθεση ανάγκης λόγω των πολλών απουσιών, τι κι αν αντιμετώπιζε το σούπερ φορμαρισμένο Λεβαδειακό; Ο Πανθρακικός μετέτρεψε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι σε περίπατο και με τέρματα του Παπαδόπουλου (37’) και του Λουσέρο (58’ και 62’) επέστρεψε στις νίκες και ισοαβθμεί με την ΑΕΚ στους 25 βαθμούς, πέντε λιγότερους από τον ΠΑΣ που μπαίνει αυτή την ώρα στην πεντάδα.

Χωρίς πολλές φάσεις και με πολλά λάθη στο κέντρο το πρώτο ημίχρονο και ό,τι καλύτερο είδαμε ήταν το γκολ του Παπαδόπουλου που ήρθε μετά από ωραία σέντρα του Μπαϊκαρά και γύρισμα του Λουσέρο.

Στην επανάληψη ο Πανθρακικός δεν έκατσε στο σκορ, πίεσε ακόμα περισσότερο, έκλεισε καλά στα καρέ του τον Λεβαδειακό και κατάφερε να φτάσει σε δύο ακόμα γκολ με τον Λουσέρο. Ο Βαϊρουά έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των φιλοξενούμενων, είχε δοκάρι και μετά το δεύτερο γκολ της ομάδας του από το Λουσέρο, έδωσε την ασίστ στον συμπαίκτη του να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο του Πανθρακικού που σφράγισε και το τελικό αποτέλεσμα.

Πανθρακικός (Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Μπαϊκαρά, Σερφά, Σαρακατσάνος, Χρήστου (28’ Σκλιοπίδης), Λαδάκης, Μουνάφο, Τζάνης (56’ Μίνγκας), Βαϊρουά (80’ Καστσελάν), Λουσέρο, Παπαδόπουλος

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κασμερίδης, Μουλόπουλος, Λισγάρας, Χοσέμι, Μεντί, Ρομέου (74’ Καγιεχόν), Ζησόπουλος, Κόρμπος (65’ Μαχαίρας), Πόι, Ακόστα (60’ Ροτζέριο), Βασιλείου

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Ο Ιλιτς τον οδηγεί στην... Ευρώπη

Χάρη σε γκολ του Ιλιτς ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε ένα πολύ σπουδαίο «διπλό» 1-0 κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και πλέον τα όνειρά για έξοδο στην Ευρώπή μέσω των πλέι οφ γίνονται πιο χειροπιαστά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό και τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν ελαφρώς πιο δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Ντούνη (5' και 11') δίχως όμως να τα καταφέρουν και στο 13' ήρθε μια φάση να χαλάσει τα σχέδια της ομάδας του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Ο Καμπάνταης δεν συγκράτησε τα νεύρα του σε μια αψιμαχία με τον Τζημόπουλο, του έριξε κουτουλιά και ορθώς αποβλήθηκε από τον διαιτητή. Κατά την έξοδό του μάλιστα, χτυπούσε τις πινακίδες και δεν μπορούσε να ηρεμήσει. Το λάθος πάντως είχε γίνει και ο Πανιώνιος έπαιζε με παίκτη λιγότερο χάρη στα νεύρα του Έλληνα επιθετικού.

Σαν να μην έφτανε στον Πανιώνιο η αποβολή, ήρθε και το γκολ του Ίλιτς (18') να τον βάλει με την πλάτη στον τοίχο. Ο Ντε Βινσέντι έκανε διαγώνιο σουτ εντός περιοχής, ο Γιαννακόπουλος έδιωξε, όμως ο Σέρβος επιθετικός του ΠΑΣ πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ.

Από 'κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο και δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα από τον Πανιώνιο των 10 παικτών. Η υπόλοιπη μισή ώρα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχε κακό θέαμα, πολλά λάθη και ελάχιστες ευκαιρίες από κάποια σουτ (Γεωργίου στο 25', Ίλιτς στο 41').

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους απλά να μπαίνουν πιο δυνατά και αποφασιστικά. Στο 59' μάλιστα όλα ήταν σαν να ξεκίνησαν από την αρχή, όχι γιατί έγινε το 1-1, αλλά επειδή έμεινε και ο ΠΑΣ με 10 παίκτες. Ο Τζημόπουλος που "προκάλεσε" την αποβολή του Καμπάνταη πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι υπήρχε αριθμητική ισορροπία στο ματς.

Δύο λεπτά αργότερα (61'), ο Πανιώνιος διαμαρτύρεται σωστά για πέναλτι που δεν δόθηκε από τον διαιτητή. Ο Αμίρης ανατράπηκε από τον Ταμπάση εντός περιοχής, όμως ο Κουκουλάκης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι και οι (λογικές) φωνές των Νεοσμυρνιωτών δεν εισακούστηκαν.

Στη συνέχεια, το ματς ήταν ισορροπημένο ενώ ο Ίλιτς έχασε ευκαιρία στο 86' να τελειώσει το παιχνίδι, όταν σούταρε εντός περιοχής, αλλά μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Γιαννακόπουλος. Τα τελευταία λεπτά ήταν άκρως δραματικά, αφού ο Λίλα έχασε τεράστια ευκαιρία στο τετ α τετ με τον Γιαννακόπουλο, ενώ στο 94' η κεφαλιά του Ντούνη κατέληξε λίγο άουτ και το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κοντοχρήστος (84' Τσαμουρλίδης), Παντίδος (76' Μπεγκλετσής), Παναγιωτούδης (56' Μενδρινός), Κολοβός, Γουνδουλάκης, Καμπάνταης, Τόσκας, Ντούνης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης, Πάντος, Μιχαήλ, Οικονόμου, Τζημόπουλος, Κεϊτά (51' Λίλα), Τσουκαλάς, Γεωργίου (62' Κολοβέτσιος), Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (85' Βίλα), Ίλιτς.

Διαιτητής: ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)


Πηγή: http://www.skai.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη