28 Φεβ 2013

Επιτέλους: «Επεσαν» οι υπογραφές για την αγορά των ελληνικών καπνών παρουσία του πρωθυπουργού!

«Η συμφωνία αυτή ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας μας στην Ελλάδα και ενισχύει τη μακρόχρονη παρουσία μας στη χώρα», δήλωσε ο επικε­φαλής της Philip Morris
Εμπρακτη στήριξη στην εγχώρια αγροτική παραγωγή και σαφές μήνυμα στήριξης στις
δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αποτελεί η συμφωνία που υπεγράφη χθες με τη θυγατρική της «Παπαστράτος» και  με την ελληνική κυβέρνηση για την αγορά ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου για τα επόμενα τρία χρόνια.
Οπως έγινε γνωστό, η συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη, και τον Chief Operating Officer της Philip Morris International, Ανδρέα Καλαντζόπουλο, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
 «Η συμφωνία αυτή ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας μας στην Ελλάδα και ενισχύει τη μακρόχρονη παρουσία μας στη χώρα. Καθορίζει ένα τριετές πλαίσιο για τις αγορές ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου από τη Philip Morris International και παρέχει ένα πολύ πιο προβλέψιμο οικονομικό περιβάλλον για τους 25.000 καπνοκαλλιεργητές και εργάτες του κλάδου στη χώρα», δήλωσε ο κ. Καλαντζόπουλος.
 Για την τριετία 2013-2015, η συμφωνία προβλέπει την απορρόφηση τουλάχιστον του 50% της ελληνικής παραγωγής καπνών. Αυτό συνεπάγεται αύξηση κατά 20% των ποσοτήτων των ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου που θα αγοράσει η Philip Morris International σε σχέση με την προηγούμενη τριετία. «Η Philip Morris International έχει επενδύσει στην Ελλάδα περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ από το 2003.
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και παρά την άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα, όχι μόνο παραμένουμε προσηλωμένοι στη στήριξη της Παπαστράτος, των συνεργατών μας και της οικονομίας της χώρας, αλλά επιπλέον διευρύνουμε τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες», πρόσθεσε ο κ. Καλαντζόπουλος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη