19 Φεβ 2013

Πανοζάχος-Καθηγητές για τη μεταφορά του τμ.Λογιστικής του ΑΤΕΙ Θεσ/νίκης

Το ζήτημα της μεταφοράς του τμήματος Λογιστικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης συζήτησε κατά τη συνάντηση που είχε χθες στο πολιτικό του γραφείο ο Δημήτρης Πανοζάχος, ...
μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, με αντιπροσωπεία Καθηγητών του τμήματος του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος.
Οι καθηγητές χαρακτήρισαν την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για μεταφορά του τμήματος από την Θεσσαλονίκη στις Σέρρες λανθασμένη, έκαναν λόγο για έλλειψη επιστημονικών κριτηρίων λήψης της συγκεκριμένης απόφασης, ενώ επεσήμαναν και την αδυναμία υλοποίησης ορθά της πρακτικής εφαρμογής που προβλέπεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Ο κ. Πανοζάχος δήλωσε ότι αναγνωρίζει την ανάγκη διοικητικής αναδιοργάνωσης της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ωστόσο συμφώνησε ότι η μεταφορά τμημάτων ΤΕΙ υψηλού επιστημονικού επιπέδου, έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης.

Σημείωσε επίσης, ότι τα ΑΤΕΙ είναι ο τριτοβάθμιος πυλώνας παροχής εφαρμοσμένων γνώσεων και ως τέτοιος κρίνεται αναγκαίος στην πορεία της αναδιάταξης της παραγωγικής δομής της χώρας που ορθά επιδιώκεται από την παρούσα κυβέρνηση.

Ο κ. Πανοζάχος επεσήμανε ότι η μεταφορά της σχολής σε άλλη πόλη, θα είναι πλήγμα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση γιατί υψηλό επιστημονικό προσωπικό θα επιλέξει την απομάκρυνσή του από τον χώρο της εκπαίδευσης και η απώλεια θα μεταφερθεί στην προσφερόμενη γνώση των σπουδαστών του ΤΕΙ που αποφοιτούν με υψηλό επίπεδο και το οποίο ο ίδιος ως επαγγελματίας πολλών ετών στο συγκεκριμένο χώρο αναγνωρίζει.

Ένα Τμήμα Λογιστών ΤΕΙ συμπλήρωσε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, χρειάζεται βιομηχανίες και επιχειρήσεις ενώ μια πόλη με ανεπτυγμένο πρωτογενή τομέα χρειάζεται επιστήμονες φυτικής και ζωικής παραγωγής. Είναι προτιμότερο τα τμήματα του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης που σχετίζονται με τις οικονομικές επιστήμες να μείνουν στη Θεσσαλονίκη και στις γείτονες πόλεις να μεταφερθούν τμήματα που σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή, αν πραγματικά ο στόχος της χώρας είναι μια ανταγωνιστική οικονομία. Άλλωστε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πανοζάχος δεν είναι τυχαία η ενσωμάτωση στο πρόγραμμα σπουδών των ΤΕΙ της υποχρεωτικής εξαμηνιαίας πρακτικής των σπουδαστών η οποία για την ειδικότητα της Λογιστικής προϋποθέτει την ύπαρξη επιχειρήσεων. Συνεπώς επεσήμανε η γειτνίαση του ΑΤΕΙΘ με την ΒΙΠΕΘ, αλλά και των άλλων επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη, επιτρέπει στους σπουδαστές να πραγματοποιούν αποτελεσματικότερα την πρακτική τους από το ενδεχόμενο της μεταφοράς της σχολής σε άλλη πόλη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη