19 Φεβ 2013

Οι "Δέκα" που έχουν μείνει δέκα χρόνια πίσω...

Μάλλον εκεί στην Ιπποκράτους δεν έχουν καταλάβει τι τους γίνεται. Νομίζουν πως βρίσκονται ακόμα δέκα χρόνια πριν, τότε που ως παντοδύναμοι τσάροι έκοβαν κι έραβαν κατά το δοκούν, διόριζαν, απέλυαν και μοιράζονταν σακούλες με λεφτά.

Δεν κατάλαβαν ποτέ μάλλον πως μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και πως η παρούσα συμμετοχή τους στην συγκυβέρνηση είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να έχει ένα κόμμα του 12,28% (ποσοστό εκλογών Ιουνίου 2012), το οποίο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έχει πέσει και ακόμα χαμηλότερα.

Η Άννα Παναγιωταρέα ανέβασε στην σελίδα της στο Facebook ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο σχετικά το οποίο παραθέτω ολόκληρο:



Καλημέρα!
  • Τόσο βροχερή μέρα σήμερα ενδείκνυται να σας ... αφηγηθώ την ιστορία των "ΔΕΚΑ" του ΠΑΣΟΚ.

    Δεν ξέρω αν διασκέδασε χτες ο Βαγγέλης Βενιζέλος με την ανακοίνωση ύφους τέως κυβερνητικού εκπροσώπου Πεταλωτή, αλλά οι Πολίτες αναμιμνησκόμενοι ημερών «αρχαίων», λένε ότι οι «ξεχασμένοι», βρήκαν θέμα μη και τους θυμηθούνε τα κανάλια. Οι «δέκα», καθ ολοκληρίαν απαξιωμένοι από την εκλογική τους πελατεία, ανησυχούν μη τυχόν στο επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ «χαθεί η ευκαιρία να υπάρξουν θετικές εξελίξεις»!
    Ποιες άραγε είναι «οι θετικές εξελίξεις» που -αν και τις κρατούν μυστικό επτασφράγιστο-προτρέχουν να τις υπερασπιστούν; Αν «ευκαιρία» είναι όσα διαδίδονται, περί διαδοχής Βενιζέλου ή απομάκρυνσης του ΠΑΣΟΚ από την συγκυβέρνηση - από τους νοσταλγούς του βαθέως ΠΑΣΟΚ, τους κηπουρούς και άλλους ματαιόσπουδους- μάλλον για ιλαροτραγωδία πρόκειται...
    Να προωθηθεί, λοιπόν, η Φώφη, όπως ακούγεται, στην ηγεσία; Η ίδια γνωρίζει τόσο το πολιτικό της διαμέτρημα όσο και τις ικανότητες της, ώστε με σεμνότητα ανάλογη πολιτεύεται, τιμώμενη από την εκάστοτε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με αξιώματα που μοιάζουν φόρος τιμής, επειδή η μοίρα στέρησε από αείμνηστο Γεννηματά-πιθανότατα- την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. 
    Συγκροτήθηκε «ομάδα» περί τον Σκανδαλίδη; Ποιος Πολίτης θα πάρει σοβαρά ως νέα επιλογή ΠΑΣΟΚ κάποιον που είχε μόνιμο στασίδι στις κυβερνήσεις πατρός και υιού αλλά του έλειψε το πνεύμα να αναδειχθεί, με το έργο και την αποτελεσματικότητά του; Η μήπως έχει λόγο ο Χρυσοχοϊδης να εκτεθεί σε νέες περιπέτειες, όταν η προηγούμενη πρωτοβουλία του για «αυτοπρόσκληση» στην κούρσα της διαδοχής μόνον ζημία του προκάλεσε; 
    Πέντε μέρες πριν από την εκλογή των συνέδρων, η χθεσινή καταγγελία «των δέκα» αποτυχόντων δεν προξενεί βλάβη στον Βενιζέλο, ο οποίος –ας του αναγνωριστεί τουλάχιστον-ότι κατάφερε σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες αντί το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται τιμωρημένο στη γωνία -μετά την αλήστου μνήμης καταστροφή της διακυβέρνησης Γιωργάκη- να κάθεται στα έδρανα της εξουσίας. Ποιοί είναι οι «ΔΕΚΑ» πραίτορες που βλάπτουν το ΠΑΣΟΚ; Εμφανίζονται ως αυτόκλητοι φρουροί της αριστερής συνείδησης του αλλά δεν έχουν την πολιτική ωριμότητα να αναγνωρίσουν ότι αν αυτή τη στιγμή υποχωρήσει το κόμμα από τη συγκυβέρνηση, θα κατακρημνιστεί η Ελλάδα. Τότε το ΠΑΣΟΚ –γιατί ποιος θα τους θυμάται…- θα φέρει ευθύνη που αδυνατεί να σηκώσει. 
    Ποια χαμένη ευκαιρία, λοιπόν, πάνε «οι δέκα» να υπερασπιστούν με διάγγελμα προς την Παράταξη, όπου γράφουν το Π με κεφαλαίο ; Τον εαυτό τους, όπως γίνεται όταν ο καπετάνιος αγωνίζεται να διασώσει το καράβι αλλά κάποιοι από το πλήρωμα θέλουν να γίνουν καπετάνιοι κι ας βουλιάξει αύτανδρο, μη έχοντας την ικανότητα ούτε για μούτσοι! 
    Οι Πολίτες αναγνωρίζουν -και το δείχνουν οι μετρήσεις-ότι ο Βενιζέλος πάνω από την ηγεσία του και το πολιτικό του όφελος, έβαλε τη σωτηρία της πατρίδας. Οι «δέκα»-και όσοι κρύβονται πίσω τους- κοιτάζουν να διασώσουν εαυτούς και αλλήλους. «Δεν είναι για τα σοβαρά» και αυτοί « οι ΔΕΚΑ» , κατά παράφραση Κ.Καβάφη...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη