21 Φεβ 2013

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας (δείτε και το βίντεο!)

Στον κατάλογο με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που έπεσαν λόγω της λιτότητας προστέθηκε και η βουλγαρική, καθώς ο Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε...
αιφνιδιαστικά χθες την παραίτησή του. Ο Μπορίσοφ, πρώην σωματοφύλακας που ανέβηκε στην εξουσία το 2009 υποσχόμενος να ξεριζώσει τη διαφθορά και να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο στην πιο φτωχή χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είχε προχωρήσει σε πάγωμα των μισθών και των συντάξεων και αύξηση της φορολογίας, γεγονός που προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις. Οι διαδηλώσεις αυτές δεν διοργανώνονταν από άλλα κόμματα, αλλά οι περισσότερες ήταν κινητοποιήσεις νέων μέσω των κοινωνικών δικτύων. Δεκάδες χιλιάδες Βούλγαροι συγκεντρώνονταν καθημερινά στο κέντρο της Σόφιας τις τελευταίες εβδομάδες διαμαρτυρόμενοι και φωνάζοντας «Μαφία» και «Παραιτηθείτε». Χθες, έντεκα άτομα χρειάσθηκε να νοσηλευθούν μετά τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας. «Δεν θα συμμετέχω σε μια κυβέρνηση η Αστυνομία της οποίας χτυπά πολίτες», ανέφερε ο Μπορίσοφ.

πηγη  tanea.gr

Πολλές φορές λέμε την φράση "Καλά Βουλγαρία είμαστε;" μάλλον ούτε Βουλγαρία δεν είμαστε γιατί ούτε εκεί δεν έχουν τους αναίσθητους πολίτικους μας.



ugly loser

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη