11 Φεβ 2013

Λεωνίδας Φάκας: Έφυγε με Μηνά, γυρίζει με Μηνά στη Ν.Δ.

Με μια επιστολή μόλις 69 λέξεων, στις 9-5-2010, προς τον τότε πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΝΔ Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης Μηνά Σαμαντζίδη, ο Λεωνίδας Φάκας, κουμπάρος και ο πιο στενός Συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη στη Θεσσαλονίκη, παραιτήθηκε από ...
μέλος της Νέας Δημοκρατίας. “Η πρόσφατη στάση της Νέας Δημοκρατίας με την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την προσφυγή της χώρας στην ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας συνιστά νόθευση των ιδεολογικών αρχών του κόμματός μας. Αποτελεί βάναυση αλλοίωση της ιδεολογικής και πολιτικής φυσιογνωμίας της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Μετά από 26 χρόνια συμμετοχής μου στην ΟΝΝΕΔ και τη ΝΔ αποχωρώ για λόγους πολιτικής συνείδησης. Παρακαλώ όπως με διαγράψετε από τα μητρώα μελών του κόμματος”.

Στο παρελθόν είχε θητεύσει υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, μέλος της ΚΕ και της γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού ενώ μετά τις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου 2009, κρατούσε αποστάσεις από τις κομματικές εξελίξεις.

Από τότε, τον πρόεδρο της Διοικούσας Μηνά Σαμαντζίδη, διαδέχθηκαν οι γιατροί Βαρτζόπουλος και Τσάμης, μέχρι που επανήλθε πριν από 15 μέρες ο Μηνάς Σαμαντζίδης.
Και μαζί του επανήλθε ο Λεωνίδας Φάκας, ανταποκρινόμενος στο άνοιγμα που επιχειρεί η Ν.Δ. σε παλιά στελέχη και αναλαμβάνει τον συντονισμό του τοπικού μηχανισμού, για το επικείμενο συνέδριο του κόμματος, που θα γίνει πιθανότατα τον Ιούνιο του 2013.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη