21 Φεβ 2013

Τα "Ου μοιχεύσεις" και "Ου κλέψεις" έριξαν τον Πάπα;

Η παραίτηση του Πάπα, η πρώτη εδώ και τέσσερις αιώνες έχει αναστατώσει εκατομμύρια ανθρώπους ανά την υφήλιο. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Republica όμως δεν ήταν το γήρας, που φυσικά δεν έρχεται μόνο, που οδήγησε τον ποντίφικα στην παραίτηση.
Πριν λίγο καιρό στο γραφείο του Πάπα  Βενέδικτου του 16ου, σύμφωνα με την εφημερίδα, βρέθηκαν δύο δερματόδετοι τόμοι περίπου 300 σελίδων που φέρονται να περιέχουν όλα τα σκάνδαλα της Αγίας Έδρας. 


"Ήταν εκείνη τη μέρα, με αυτά τα έγγραφα στο γραφείο του, που ο Βενέδικτος ο 16ος έλαβε την απόφαση που εξέταζε για τόσο καιρό" αναφέρει η Repubblica. 

 Άνδρας που περιγράφεται ως «πολύ κοντινός» με τους συγγραφείς της έκθεσης δήλωσε στη Repubblica πως οι πληροφορίες που έλαβε από τους καρδινάλιους αφορούν όλες την παραβίαση της έκτης και της έβδομης εντολής: "Ου μοιχεύσεις" και "Ου κλέψεις".
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι καρδινάλιοι αποκάλυψαν μυστικό δίκτυο ομοφυλοφίλων, τα μέλη του οποίου διοργάνωναν σεξουαλικές συνευρέσεις σε πολλούς χώρους στη Ρώμη και την Πόλη του Βατικανού.
 
Στην εσωτερική έκθεση του Βατικανού, αναφέρεται ο διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου RAI, Μάρκο Σίμεον, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στο σχέδιο απομάκρυνσης του αρχιεπισκόπου Κάρλο Μαρία Βιγκάνο, αναπληρωτή διοικητή του Βατικανού, επειδή προσπαθούσε να επιβάλει μεγαλύτερη διαφάνεια στις οικονομικές υποθέσεις του Βατικανού.
 
Ο Μάρκο Σίμεον θεωρείται πολύ κοντινός άνθρωπος του δεύτερου τη τάξει αξιωματούχου του Βατικανού, Ταρτσίσιο Μπερτόνε, υπουργού Εξωτερικών του Βατικανού.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η μυστική έκθεση αναφέρεται στις ύποπτες συναλλαγές που γίνονταν στο Ινστιτούτο Θρησκευτικών Έργων (IOR), την τράπεζα του Βατικανού, όπου την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκε νέος πρόεδρος, ενώ η θέση παρέμενε κενή επί 9 μήνες. 
 
Η Repubblica γράφει πως ο πάπας Βενέδικτος θα παραδώσει ο ίδιος τα εμπιστευτικά έγγραφα στον διάδοχό του, με «την ελπίδα ότι θα είναι αρκετά δυνατός, νέος και άγιος» ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Πηγή: www.enet.gr
 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη