15 Φεβ 2013

Ενωτικοί στην πράξη … και όχι στα λόγια

- Πράσινα κομματικά παιχνίδια στην πλάτη της Αυτοδιοίκησης
Έντονο το πολιτικό παρασκήνιο στην συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης την Παρασκευή το μεσημέρι.
Όπως ήταν γνωστό στα θέματα της ημερήσιας διάταξης...
συμπεριλαμβανόταν η αποδοχή της παραίτησης του νυν προέδρου Δημήτρη Γαλαμάτη και η εκλογή νέου προέδρου.
Ήταν επίσης γνωστό από τις προηγούμενες μέρες ότι υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου θα έθετε ο Μιχάλης Γεράνης Πρόεδρος του ΔΣ Πυλαίας – Χορτιάτη τον οποίο μάλιστα στήριζε η πλειοψηφία του σώματος.
Ενώ λοιπόν η συνεδρίαση ήταν σε εξέλιξη και το σώμα απεδέχθη την παραίτηση του νυν Προέδρου εντέχνως μέλη της μειοψηφίας έθεσαν θέμα διαδικασίας και εγκυρότητας της συνεδρίασης με απώτερο σκοπό να μην συμμετέχουν στην διαδικασία εκλογής του Μιχάλη Γεράνη που ήδη είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητα του ζητώντας μάλιστα την ομόφωνη στήριξη όπως άλλωστε η ιστορία και η παράδοση αυτού του οργάνου επιβάλλει.
Στην ενωτική του τοποθέτηση μάλιστα ανέφερε ότι «τα σκουπίδια δεν μπορούν να έχουν κομματικές αποχρώσεις και έχουμε καθήκον ως αιρετοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης να περάσουμε στην επόμενη ημέρα και να μπορέσουμε να κερδίσουμε την μάχη με τον χρόνο για όσα έχουν αποφασισθεί και θεσμικά ακόμα προβλεφθεί σχετικά με τον Σύνδεσμο».
Με το που τελείωσε την ομιλία του ο Μιχάλης Γεράνης μειοψηφία των μελών κινήθηκε να αποχωρήσει από την διαδικασία επικαλούμενη θέματα νομιμότητας της σύγκλησης του σώματος και προσπαθώντας να κερδίσει τις εντυπώσεις.
Η απάντηση της πλειοψηφίας μετά από παραίνεση του Μιχάλη Γεράνη ήταν άμεση ζητώντας να επαναληφθεί η διαδικασία άμεσα την επόμενη εβδομάδα και να συμμετέχουν όλα τα μέλη κανονικά χωρίς υπεκφυγές.
Ενωτικός λοιπόν στην πράξη ο Μιχάλης Γεράνης και όχι στα λόγια αφαίρεσε τα όποια επιχειρήματα της μειοψηφίας για να δηλώσει απούσα και επέμενε ότι η αυτοδιοίκηση στην Θεσσαλονίκη τουλάχιστον στο μείζον θέμα των σκουπιδιών δεν θα πρέπει να μπει σε νέο κύκλο εσωστρέφειας και κομματικών γραμμών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη