19 Φεβ 2013

Βρέθηκε (;) λύση για το ΚΘΒΕ

Υπάρχει στον πολιτισμό “πολιτική λύση”; Βεβαίως υπάρχει και όπως λένε οι πληροφορίες του “tf” μια τέτοια λύση προτείνεται στον αν. υπουργό Πολιτισμού Κ. Τζαβάρα για την εμπλοκή στο ΚΘΒΕ και φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή είναι η επικρατέστερη. Σύμφωνα μ’ αυτήν...
ο σημερινός πρόεδρος του ΚΘΒΕ Μ. Τρικούκης πρόκειται να “αναβαθμιστεί” μετακινούμενος σε υψηλή θέση στον Οργανισμό του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Τζαβάρας λύνει τον γόρδιο δεσμό που δηιουργήθηκε ξαφνικά και παραμένει ο σημερινός καλλιτεχνικός διευθυντής Σ. Χατζάκης που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους ηθοποιούς του Κρατικού, ενώ είναι πλέον γενικά παραδεκτό ότι έκανε εξαιρετικά παραγωγική δουλειά στο Θέατρο τα προηγούμενα χρόνια. Η διαπίστωση αυτή μέλλει να επιβεβαιωθεί και το μεσημέρι της Πέμπτης, που ο ίδιος έχει καλέσει συνέντευξη Τύπου για τη δημόσια παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού. Σύφωνα με πηγές του Θεάτρου, ο απολογισμός που παρέδωσαν οι οικονομικές υπηρεσίες του ΚΘΒΕ είναι ιδιαίτερα θετικός και, όπως μας έλεγε γνωστός ηθοποιός “θα βάλει τέλος στους ψιθύρους για κακοδιαχείριση, πάνω στην οποία στηρίχθηκαν οι πολέμιοι του Χατζάκη”.

Μια τέτοια εξέλιξη, που θεωρείται η επικρατέστερη, δημιουργεί ένα κενό στη θέση του προέδρου του δ.σ. ενω εκκρεμούν οι παραιτήσεις των μελών του, που πριν λίγες μέρες είχαν αρνηθεί να τις υποβάλλουν όταν τους ζητήθηκε από τον υπουργό. Σύμφωνα με πηγές, το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής της διοίκησης του μεγάλου θεατρικού οργανισμού της βόρειας Ελλάδας έχει κλειδώσει πριν από 15 ημέρες. Η “αναβάθμιση” Τρικούκη, αναμένεται να φέρει και την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου, η οποία μάλλον θα γίνει μετά τον δημόσιο οικονομικό απολογισμό της Πέμπτης.

Θ.Φ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη