13 Φεβ 2013

Το μαθαίνετε πρώτοι: Έτοιμη η μελέτη για την υπογειοποίηση της διάβασης της οδού Αγίας Παρασκευής

Υπό δημοπράτηση θα είναι σε ένα μήνα το έργο για την υπογειοποίηση της διάβασης της οδού Αγίας Παρασκευής στην Μενεμένη. Μάλιστα ο Γ.Γ. Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος...


...κάλεσε σήμερα τον Γ.Γ. Μεταφορων Νίκο Σταθόπουλο, τον Δήμαρχο Δέλτα Γιώργο Γλώσση, τον Πρόεδρο του Δ.Σ  και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Γιώργο Ακτσελή και Αλέξανδρο Κουσινέλη αντίστοιχα, ώστε όλοι μαζί να ενημερωθούν για το ζήτημα από τους αρμόδιους μηχανικούς της ΕΡΓΟΣΕ.


Το παρόν στην συνάντηση έδωσε και ο εκρηκτικός Μητροπολίτης "των Δυτικών Συνοικιών" (όπως τον αποκαλούν) Βαρνάβας ο οποίος πίεσε τους δύο γενικούς γραμματείς και για το θέμα των γραμμών του τρένου που χωρίζουν στα δύο τα Διαβατά και έχουν χαρακτηριστεί καρμανιόλα αφού πολλοί έχουν χάσει εκεί την ζωή τους. "Δοχείο απορριμάτων είναι η Δυτική Θεσσαλονίκη", παραπονέθηκε στον Νίκο Σταθόπουλο ο Μητροπολίτης, "Γκετοποιημένη ταξικά! Νομίζουν μερικοί πως η Θεσσαλονίκη είναι από το Μέγαρο μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας!"  Μάλιστα ο Γ.Γ. μεταφορών Ν. Σταθόπουλος πρότεινε την δημιουργία μιας πρόχειρης μελέτης την οποία όπως τόνισε θα διεκπεραιώσουν οι υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ "μέσα στις εργάσιμες ώρες" όπως τόνισε με νόημα ο Γενικός.



Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα με τον Θανάση Γκοτσούλια, υπάλληλο της ΕΡΓΟΣΕ, να εξηγεί στους παρευρισκόμενους όλες τις λεπτομέρειες του έργου της Αγίας Παρασκευής που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και θα παραδοθεί σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς το 2015. Στα σχέδια της μελέτης περιλαμβάνονται δύο παράλληλα έργα. Το ένα έργο αφορά την  υπογειοποίηση της διάβασης της οδού Αγίας Παρασκευής για την διέλευση μόνον των πεζών και κατάργηση της διέλευσης των οχημάτων και το δεύτερο έργο αφορά την κατασκευή υπέργειας γέφυρας δυτικότερα της παραπάνω οδού με κατάληξη στην οδό Μοναστηρίου μπροστά από το ξενοδοχείο  Grand Hotel Palace. 

Να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά που Γενικού Γραμματείς Υπουργείων και μάλιστα δύο επισκέφτηκαν τα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ, γεγονός που σχολίασαν και οι εργαζόμενοι. Οι υπεύθυνοι της ΕΡΓΟΣΕ πάντως σχολίασαν στον Στράτο Σίμογλου πως υπάρχει υποδομή από πλευράς τους για πραγματοποίηση πολλών μελετών, για σημαντικά έργα της πόλης, αλλά προς το παρόν έχει μείνει ανεκμετάλλευτη.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη