5 Φεβ 2013

Αυτοκτονία Φαντάρου Στον Έβρο

Δυστυχώς ένας νέος που υπηρετούσε την θητεία του στο στρατό αφαίρεσε την ζωή του.
Στις τρεις το πρωί και ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού αυτοπυροβολήθηκε ....

To τραγικό περιστατικό συνέβη στο 618 ΤΠΖ σύμφωνα με το KRANOSGR. (αν και σε κάποια site υποστηρίζουν ότι έγινε στο 616 νεοχωρίου αλλά δεν μπόρεσα να το διασταυρώσω με έγκυρες πηγές)

Το ΓΕΣ έχει διατάξει έρευνα για το συμβάν.

Διαβάζοντας όμως σε αυτό το blog: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ-ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ υπάρχουν καταγγελίες  για βάναυση συμπεριφορά από τους έμμισθους στρατιωτικούς ως προς τους άμισθους στρατιώτες.

Αν είναι αλήθεια αυτά τα φαινόμενα τότε δεν θα πρέπει απλά να επέμβει το ΓΕΣ αλλά το ίδιο το υπουργείο εθ. αμύνης για την εξομάλυνση αυτής της κατάστασης.

...Όταν ήμουν φαντάρος, όπου πήγα και εθελοντής, κάποια στιγμή αρρώστησα και μπήκα για λίγο στο 424 μια φορά μίλησα με ένα παιδί το οποίο φαινόταν πολύ ήσυχο (αλλά πάρα πολύ φοβισμένο) και όπως μιλούσαμε μου είπε ότι τον υποχρεώνουν να πάρει αναβολή τον κοίταξα και πρόσεξα ότι δεν δείχνει να έχει κάποιο πρόβλημα εξωτερικά τουλάχιστον υγείας, αλλά κατάλαβα και τον ρώτησα αν έχει κάνει απόπειρά μου έδειξε τα χέρια του, είχε κόψει τις φλέβες του.Να έχουμε υπόψιν μας ότι αυτό συνέβη γιατί το προκάλεσε κάποιος ανώτερος εκεί είτε παροτρύνοντας το (ψήσιμο) του είτε από κάποιον συμπλεγματικό παλιότερο φαντάρο ο όποιος δρούσε με την παρότρυνση ή με την αδιαφορία του υπεύθυνου στρατιωτικού.Είχα μιλήσει με τον γονιό εκείνου του παιδιού και μου είπε ότι τον είχαν τρελάνει στις υπηρεσίες και στις αγγαρείες,υπάρχει ένα όριο πάντα αν το ξεπεράσουμε έχει αντίθετο αποτέλεσμα.Ο στρατός μας πρέπει να απαρτίζεται από δυνατούς ανθρώπους όχι από τσακισμένους από υπερβολές.

πηγη KRANOSGR
πηγη  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ-ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

 ugly loser





 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη