23 Φεβ 2013

Εμφύλιος στο Βενιζελικό στρατόπεδο στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης

Η παρακάτω αποκαλυπτική επιστολή στάλθηκε με e-mail σε πολλούς παραλήπτες, μεταξύ αυτών και σε μας. Τη δημοσιεύουμε, γνωρίζοντας και από άλλες πηγές, ότι είναι απολύτως αληθινή και ακριβέστατη. Απλά ...
σβήσαμε μερικά ονόματα, γιατί έτσι κι αλλιώς είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό και δεν έχει σημασία το όνομά τους, αλλά ο τρόπος λειτουργίας του κομματικού μηχανισμου, αυτό δηλαδή που καταγγέλει το συγκεκrιμένο στέλεχος, που φαίνεται να μη συμπαθεί τους "Βενιζελικούς", αλλά να αναπολεί τον "Γιώργο" (φωτο)

ΤΟ e-mail
….όλο το παρασκήνιο της παρακμιακής μάχης οπισθοφυλακής Στα όρια της σύγκρουσης έφτασε το προηγούμενο διήμερο η εμφύλια διαμάχη στο βενιζελικό στρατόπεδο στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Αφορμή οι υποψηφιότητες για το συνέδριο και αιτία η χρόνια αντίθεση μεταξύ των δύο ομάδων που συγκρούονται στο περιβάλλον του Βενιζέλου με «κορυφές» τον Σ.Α. και τον Β. Γ. αντίστοιχα. 

Η «έκρηξη» προκλήθηκε όταν ο Α.Σ., Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου ... και υποψήφιος βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης στις τελευταίες εκλογές, γέμισε τα ψηφοδέλτια σε όλους τους δήμους με υποψήφιους της επιρροής του, νεολαίους και νεολαίες κυρίως για να αξιοποιήσει τις προβλεπόμενες ποσοστώσεις στην εκλογή γυναικών και νεολαίων (κάτω των 35 ετών), αλλά και να πιέσει τους υποψηφίων των άλλων τάσεων και ομάδων. 
Η πρώτη έντονη αντίδραση ήρθε από την Ελένη Τ., γραμματέα της Δ.Ο. του Α΄διαμερίσματος, η οποία οργισμένη κατέθεσε έγγραφη παραίτηση όχι από την υποψηφιότητά της, αλλά από το Κόμμα, καταγγέλλοντας τον Σ. σαν φραξιονιστή που δε σέβεται τίποτα. Η παραίτηση «δεν έγινε αποδεκτή» από τον γραμματέα της Ν.Ε. Χ.Μακρίδη και είναι άγνωστη ακόμα η έκβασή της. 
Το μεγάλο μπάχαλο όμως προκλήθηκε όταν ο Σ. έξω από κάθε όριο αμοραλισμού και φραξιονιστικής αλαζονείας κατέθεσε 27(!) υποψηφιότητες νεολαίων κατανεμημένες σε όλους τους δήμους της Β΄Θεσσαλονίκης ! ! ! 

Η πρόκληση ήταν πολλαπλή διότι : 

 * Τις αιτήσεις υποψηφιότητας των 27 τις κατέθεσε ο ίδιος ο Σ. 
 * Οι 27, αλλά και ο Σ. δεν ήταν μέλη στους δήμους της Β΄Θεσσαλονίκης όπου «έβαζαν» υποψηφιότητα, ούτε είχαν καμία σχέση κατοικίας, καταγωγής ή εργασίας 
 * Τις αιτήσεις τις κατέθεσε ο Σ. στις 11.30 το βράδυ της Πέμπτης, ενώ η προθεσμία από την ΕΚΑΠ έληγε στις 10 και μετά την παράταση, αφού είχε την εικόνα των υπόλοιπων υποψηφιοτήτων 

 Ο γραμματέας της Ν.Ε. της Β΄Θεσσαλονίκης, παρέλαβε τις υποψηφιότητες, ως μη όφειλε και παρά την έντονη αντίδραση και διαμαρτυρία του παρευρισκόμενου μέλους της Γραμματείας της ΚΟΕΣ Π.Κουκουλεκίδη, υποψήφιου βουλευτή στη Β΄Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2012. Προκλήθηκε ένταση και φραστικές αντεγκλήσεις. 

Παρενέβησαν τα επίσης μέλη της ΚΟΕΣ Χρ.Παπαστεργίου και Χ.Μακρίδης υπέρ της αντίδρασης Κουκουλεκίδη και μετά από συνεννόηση, μίλησαν με την ΕΚΑΠ στην Αθήνα και απείλησαν ότι δεν θα γίνουν εκλογές στη Θεσσαλονίκη αν δεν ακυρωθούν οι παράτυπες 27 υποψηφιότητες. 

Τελικά οι 3 (Κουκουλεκίδης, Παπαστεργίου, Μακρίδης) έστειλαν έγγραφα τις αντιρρήσεις-ενστάσεις τους στην ΕΚΑΠ στην Αθήνα αργά το βράδυ της Πέμπτης, καταγγέλλοντας τις ενέργειες του Σ. και ζητώντας την μη έγκριση των 27 υποψηφιοτήτων. 

Σε πρώτη προσέγγιση δεν μπορούσε κανένας να κατανοήσει το κίνητρο της ενέργειας του Α.Σ., που δεν δραστηριοποιείται στη Β΄Θεσσαλονίκης. Μετά από ώριμη σκέψη και συνεκτιμώντας τις κινήσεις άλλων στελεχών είναι βέβαιο ότι ο Σ. ενήργησε σε συνεργασία και για λογαριασμό του Κ.Ν., πρώην αντινομάρχη. Είναι γνωστές οι στενές σχέσεις του ΚΝ. με τον Α.Σ. (η κόρη του Με. Ν. είναι στην ομάδα Σ. και είναι υποψήφια στο Δήμο Συκεών), όπως και η χρόνια εσωκομματική αντιπαλότητα του Ν. με τον Γερανίδη και τον Κουκουλεκίδη στη Β΄Θεσσαλονίκης. 

Είναι επίσης γνωστές οι πολύ φιλικές σχέσεις του Κ.Ν. με τον γραμματέα της Ν.Ε. της Β΄Θεσσαλονίκης, που εντελώς παράτυπα δέχτηκε τις μεθοδευμένες σκανδαλώδεις υποψηφιότητες των 27. Η προκλητική και αλαζονική ενέργεια του Σ., που έγινε για να διευκολύνει τις κινήσεις του «ανθρώπου» του στην Β΄Θες/νίκης, ακυρώθηκε τελικά την Παρασκευή (αποσύρθηκαν οι υποψηφιότητες), μετά τις συντονισμένες και έντονες διαμαρτυρίες αρκετών στελεχών της Α΄και της Β΄Θες/νίκης προς την ΕΚΑΠ και τον Συντονιστή της ΚΟΕΣ. 

Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος, που λέει και ο ποιητής….

Α.Π. 
Ταπεινό μέλος ΠΑΣΟΚ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη