23 Φεβ 2013

Fast Track II

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
[Ι.Κ.Πρετεντέρης 21.02.2013 σtanea: «…στην Ελλάδα η βλακεία δεν αποτελεί απλώς δικαίωμα. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Είναι σύστημα εξουσίας. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ της εθνικής μιζέριας. …ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΣΑΜΕ …. για άλλα δεκαεπτά πράγματα, μεταξύ των οποίων δεν συμπεριλαμβάνεται η λογική».
Σ.Ν.Καλαμίτσης 23.02.2013 σtaxalia: λαϊκή ρήση - «Υπάρχουν τόσα βλήματα στη χώρα που..
αν είχαμε κανόνια, θα ήμασταν υπερδύναμη»].

            Κάτι σαν Ζάππειο Ι, ΙΙ κ.λπ. Τώρα πλέον, για να προσελκύσουμε επενδύσεις, θα επιτρέπουμε στους επενδυτές να βεβαιώνουν μόνοι τους [=αυτοβεβαίωση] την υλοποίηση των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων τους, αν οι δημόσιοι υπάλληλοι ολιγωρούν αδιαφορούντες [ΣΗΜ: ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα φέρει μαζί του το «αδιαφορόσημο», όπως παρατήρησε κάποιος πολύ εύστοχα]. Τα σχέδια θα έχουν εγκριθεί με τη χορήγηση πολυάδειας. Θέλεις άδεια βιομηχανική, οικοδομική, περιβαλλοντική κ.λπ.; No problem! Σου δίνουμε μία για όλα. All in one. Προοδεύουμε ρε. Τί νομίζετε ότι ήλθε να κάνει η τρικομματική κυβέρνηση; Να αλλάξει τα πάντα, να πάει τη χώρα έναν αιώνα μπροστά. Αφήνοντας πίσω το κακό παρελθόν και την εθνική μιζέρια που τροφοδοτείται από τη βλακεία μας, όπως με ενημερώνει ο κ. Pretender. Το επόμενο βήμα θα είναι η αυτοάδεια! Ολιγωρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι; Παίρνω άδεια από το εαυτό μου, αντί να πάνε σπίτι τους οι ολιγωρούντες με fast track διαδικασίες.
            Τι άλλο θέλετε δηλαδή ρε αχάριστοι χαχόλοι που γκρινιάζετε, ενώ εμείς σκοτωνόμαστε να δημιουργήσουμε δουλειές για να σας διορίσουμε;
            Μετά τον μη μίζερο και μη βλάκα κ. Πρετεντέρη, διάβασα άρθρο οικονομολόγου, ο οποίος αποφαίνεται ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα με ένα Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο με τις αποφάσεις του φρενάρει τις επενδύσεις, επειδή προσέφυγαν σ’ αυτό δέκα βοσκοί και πέντε παραθεριστές. Μερικές απαντήσεις στον διαπορούντα αγανακτισμένο οικονομολόγο: α] αν για να γίνει η τάδε επένδυση του δείνα επενδυτή έπρεπε να εξαφανίσουν το δάσος γύρω από το σπίτι σου, τί θα έκανες;  β] γιατί δεν προτείνεις να καταργηθεί το ΣτΕ και όλα τα δικαστήρια εν γένει, ώστε να μην ενοχλούνται οι επενδυτές από κάτι παλιοβοσκούς ή κωλοπαραθεριστές; γ]  οι τύποι που διοχέτευσαν άλογο στην αγορά για τα χάμπουργκέρ σου είχαν λάβει νόμιμες άδειες λειτουργίας σε πολιτισμένη και ευνομούμενη χώρα, όπου επένδυσαν τα τουλά τους. Εσένα πώς σου φάνηκε η γεύση του αλογίσιου κρέατος που απόλαυσες κ. οικονομολόγε μου;
            Α, και να μην ξεχάσω να προσθέσω κάτι ακόμη σε όσα θαυμαστά έγραψε ο κ. Pretender για την εθνική μιζέρια, η οποία τρέφει την εξουσία. Ανεξαρτήτως του αν ο νέος αναπτυξιακός νόμος ή το εκσυγχρονιστικό τής Παιδείας σχέδιο «Αθηνά» είναι τέλεια ή όχι, το πόσο μπροστά μάς πάνε, πολύ μακρυά από την εθνική μιζέρια του λαού που τρέφει την εξουσία, καταδεικνύεται από μία και μόνη λεπτομέρεια. Εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις του σχεδίου «Αθηνά» τα ΑΕΙ και ΤΕΙ που λειτουργούν σε τρεις νομούς:
            Σερρών   -  Μεσσηνίας   -  Ευβοίας
            Όλως τυχαίως από τας Σέρρας κατάγεται, όπου και πολιτεύεται, η οικογένεια Καραμανλή.
            Απολύτως τυχαίως από τη Μεσσηνία κατάγεται, όπου και πολιτεύεται, ο Σαμαράς.
            Εντελώς συμπτωματικώς από την Εύβοια κατάγεται, όπου και πολιτεύεται, ο Σίμος Κεδίκογλου.
            Με τέτοιες διαφανέστατες και αντικειμενικότατες μεθόδους αφήνουμε πίσω μας οριστικά το κακό παρελθόν και τις μικροκομματικές επιλογές. Φεύγουμε μπροστά με ταχύτητα υπερηχητική, απαλλαγμένοι από αγκυλώσεις μικροπολιτικές. Κουβαλώντας μόνον τον αγέρωχο, ακέραιο, γλοιώδη, γελοίο και απατεώνα εαυτό μας. Χωρίς εθνική μιζέρια που τροφοδοτείται από τη βλακεία μας. Με μοναδικό σύντροφο την ιδιοφυΐα των τεράστιων πολιτικών ανδρών που κείνται υπεράνω μικροπρεπών σκοπιμοτήτων και λιβανίζονται από άμωμες και αμόλυντες δημοσιογραφικές πένες όπως αυτή του κ. Ι.Κ.Π., ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με την εξουσία και τις μίζες που μοιράζει αυτή εξ αιτίας της μιζέριας μας.  

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη